Gro og Anja Hammerseng-Edin:

Ble foreldre for andre gang

Kan juble over familieforøkelsen.

TRE BLE TIL FIRE: Gro og Anja Hammerseng-Edin, her med sønnen Mio i bryllupet sitt i 2013, er blitt foreldre for andre gang. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
TRE BLE TIL FIRE: Gro og Anja Hammerseng-Edin, her med sønnen Mio i bryllupet sitt i 2013, er blitt foreldre for andre gang. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av januar kom den gledelige nyheten om at Gro Hammerseng-Edin (38) var gravid med sitt andre barn, sammen med kona Anja Hammerseng-Edin (35).

I begynnelsen av juli avslørte paret at de ventet nok en gutt, og nå har familien altså ønsket den lille velkommen til verden.

Ifølge NTB skal Gro Hammerseng-Edin ha født en gutt natt til onsdag.

- Alt er vel med både barnet og meg. Dette er en stor begivenhet for oss, sier Gro Hammerseng-Edin til Oppland Arbeiderblad, ifølge NTB.

Tok sommerpause

I første halvdel av juni meldte paret på sin felles Instagram-profil at de kom til å ta en lengre pause fra virksomheten sin som foredragsholdere.

Samtidig delte de to et hyggelig bilde der en smilende Anja holder rundt Gro, som viser frem sin voksende babymage mens hun smiler bredt.

I Instagram-innlegget skrev duoen at det kom til å bli en lang sommerpause fra «Anja & Gro - helt uten baller»-foredraget, på grunn av den forestående fødselen:

«Det er en liten en som skal klekkes ut i sommer. Vi har satt opp noen til høsten/vinteren rett og slett fordi responsen har vært så god og fordi vi har det sinnssykt gøy når vi jobber sammen. Ikke minst vil vi bruke stemmene våre i samfunnsdebatten.»

Saken fortsetter nedenfor.

Delte gleder og plager

I løpet av svangerskapet har Gro Hammerseng-Edin også delt små innblikk i graviditeten med parets følgere på Instagram.

I slutten av mai publiserte den tidligere «Mesternes mester»-vinneren et ærlig Instagram-innlegg om selvbilde, trening i svangerskapet og graviditetsplager, som dårlig blodsirkulasjon og åreknuter.

«I øyeblikket er jeg gravid og nyter det i stor grad. Er takknemlig og stolt over at jeg både kan og orker å være aktiv fortsatt. Jeg får det definitivt bedre av å bruke kroppen min og hodet mitt i den fasen jeg er inne i» skrev Gro i innlegget.

38-åringen delte også en videosnutt der hun viser frem en annen side av svangerskapet, i form av blåmerker og åreknuter på beina.

Saken fortsetter nedenfor.

«Har ikke tråkket over. Det er dårlig blodsirkulasjon i kroppen min for tiden og det hoper seg opp med både åreknuter og misfarging. Frister ikke veldig å gå i shorts for tiden. Ikke så kult, men like fullt en del av svangerskapet det også», skrev hun blant annet om videoen.

Samtidig takket Gro «Bloggerne»-profil Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand, for at hun inspirerer og skriver ærlig om utfordringene et svangerskap medfører.

- Det fineste som finnes

Det profilerte håndballparet giftet seg i 2013, og fra før av har de sønnen Mio sammen, som kom til verden over nyttår i 2012. Også den gang var det Gro som bar frem barnet.

Tidligere har Gro snakket varmt om livet som mor i TV3-programmet «Larvikjentene»:

- Det å være mor er det største jeg har opplevd. Det er jo det fineste som finnes i hele verden, sammen med det å finne noen du faktisk vil ha barn med. Det å få ham, det er så ubeskrivelig stort og det er godt å kjenne på hvor lite egoistisk jeg kan være når jeg har blitt mamma, sa hun i programmet i 2016.

OM MAMMAROLLEN: Gro Hammerseng intervjues om å bli mamma for sønnen Mio sammen med Anja Hammerseng-Edin. Vis mer Vis mer

- Naturlig med to mammaer

Gro ble gravid via assistert befruktning i København da Mio skulle komme til verden.

Hun og Anja fikk sønnen ved hjelp av sæddonor ved fertilitetsklinikken StorkKlinik. Prosessen rundt det å bli mødre, har paret fortalt åpent om i boka «Anja + Gro = Mio: Kunsten å bli foreldre» (2014).

Kort tid etter at hun fødte lille Mio, snakket Gro også ut om sønnens foreldresituasjon. Den gang uttalte hun at hun trodde det ville være naturlig for Mio å vokse opp med to mødre.

- Vi får ikke beskyttet han mot å bli ertet eller mobbet. Men vi kan gi ham redskaper og trygghet for hvordan han kan håndtere ulike situasjoner (...) Jeg tror det blir helt naturlig for ham å ha to mammaer, sa hun til Dagbladet Torsdag våren 2012.

LES OGSÅ: Brast i gråt etter «Mesternes mester»-opptak

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer