Eirik Søfteland:

Ble foreldre - ærlige om prøverør

Musikeren og forloveden er blitt foreldre etter flere år med prøverørsforsøk.

NYBAKTE FORELDRE: Forrige uke ble Eirik Søfteland og forloveden Mia Helene Lindborg foreldre til en liten jente. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
NYBAKTE FORELDRE: Forrige uke ble Eirik Søfteland og forloveden Mia Helene Lindborg foreldre til en liten jente. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Musiker og tv-profil Eirik Søfteland (32) og forloveden Mia Helene Lindborg (29) ble foreldre til en liten jente 4. januar.

Det bekrefter førstnevnte til «God kveld Norge».

- Vi har fått livet snudd på hodet. Akkurat nå er det litt hektisk, slik mange småbarnsforeldre sikkert erfarer. Men det er fantastisk, sier Søfteland til underholdningsprogrammet.

Krevende

Musikeren legger ikke skjul på at veien mot å bli foreldre har vært krevende og vanskelig. Paret bestemte seg for tre år siden for å prøve å bli foreldre, og da det viste seg at de trengte profesjonell hjelp i form av prøverør, måtte det flere forsøk til.

- Vi måtte vente lenge før vi kunne gå i gang, et halvt år faktisk. Og da vi endelig startet, opplevde vi et par mislykkede forsøk. Så det ble mye opp og ned, og håp som ble knust, sier han til «God kveld Norge».

PÅ SCENEN: Eirik Søfteland her avbildet i tv-programmet t «Århundrets stemme» i 2018. Foto: Thomas Reisaeter / TV 2
PÅ SCENEN: Eirik Søfteland her avbildet i tv-programmet t «Århundrets stemme» i 2018. Foto: Thomas Reisaeter / TV 2 Vis mer

I mars i fjor skulle paret inn for nok et forsøk på Haukeland universitetssykehus, men grunnet coronapandemien stengte avdelingen. Dermed valgte de å gå til en privat aktør. Etter dette måtte de bare vente og håpe på at alt gikk som det skulle. På ultralydene fikk de se at babyen vokste som den skulle og frykten gikk til slutt over.

- Men jeg tror ikke Mia helt trodde på at det faktisk var en baby der før hun ble født, sier Søfteland.

VELDIG INTENST: Cenigiz Al og kjæresten Maiken ble foreldre til en liten i oktober i år. Na harde en Youtube-video der de forteller om fødselshistorien. Vis mer

Ønsker åpenhet

Når Se og Hør slår på tråden til Søfteland kan han fortelle at tilværelsen som nybakt pappa er fantastisk, men han innrømmer at det også har bydd på søvnløse netter.

- Det er mye amming og soving om hverandre. Hun våkner til når det passer henne, så det blir litt lite søvn, legger han til.

Søfteland er klar på at det har vært bevisst at de har valgt å være åpne om prøverørsforsøkene. Han mener at det er mange som må gjennom en eller annen form for behandling eller prosess for å klare å få barn.

Eirik Søfteland vant "Skal vi danse" sammen med partneren Nadya Khamitskaya og intervjues etter finalen. Vis mer

- Vi føler at det kanskje har vært litt underkommunisert, og da vi startet med det følte vi oss alene om det. Vi hadde ikke hørt om så veldig mange andre som hadde gjort det, men så viser det seg at det er mange som sliter med å få barn på en naturlig måte, sier han.

- Vi tenker at det er viktig å snakke om det, for å få det frem i lyset og fjerne tabuet rundt det. Det har vært litt vanskelig å bli enig med meg selv om jeg skal snakke om det eller ikke, men kanskje det kan hjelpe andre til å snakke om det, legger han til.

Eirik Søfteland gjorde seg først bemerket i talentprogrammet «Idol» i 2013. Der endte han på en andreplass etter Siri Vølstad Jensen (25). Senere samme år gikk han helt til topps i «Skal vi danse» sammen med dansepartneren Nadya Khamitskaya (38).

De siste årene har han dukket sporadisk opp i rampelyset, blant annet i TV 2-programmet «Århundrets stemme».

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug deler klipp fra fødestua i en episode av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

Forlovet seg

I samme tidsrom som Søfteland ble et kjent navn for det norske folk, fant han kjærligheten med Lindborg, og etter over fem år som kjærester forlovet de seg i desember 2018.

Søfteland gikk ned på kne på selveste julaften - og fikk ja.

- Det skjedde på julaften. Vi var hos svigermor. Ringen var pakke nummer 24 i pakkekalenderen. For ja, jeg har gitt Mia pakkekalender, fortalte han til TV 2, og la til:

- Det er egentlig ikke så veldig annerledes. Vi er fortsatt like glade i hverandre, men planleggingen av bryllupet er jo så vidt begynt.

FORLOVET: Emilie Stordalen har forlovet seg! Det tok hele familien del i. Video: TV 2 Vis mer

Lindborg og Søfteland er begge fra Os utenfor Bergen, og fortalte i et intervju med Bergensavisen i 2013 at de hadde kjent hverandre i mange år før de ble kjærester.

- Det føles som vi alltid har kjent hverandre, fortalte Søfteland den gang.

LES OGSÅ: Avslører baby- og bryllupsplaner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer