Ble fjernet fra skjermen etter rasisme-anklager

«Amazing Race»-deltagerens kommentarer på direkten førte til sterke reaksjoner.

REISER JORDEN RUNDT: Michelle Holm reiser for tiden jorden rundt med venninnen Cathrine Andersen i TV 2s realityserie «Amazing Race». Foto: TV 2
REISER JORDEN RUNDT: Michelle Holm reiser for tiden jorden rundt med venninnen Cathrine Andersen i TV 2s realityserie «Amazing Race». Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Michelle Holm (29) gjør for tiden suksess i kampen om å komme seg raskest jorden rundt sammen med venninnen Cathrine Andersen (29) i TV 2s nye reality-serie «Amazing Race».

Men da Michelle tidligere på 2000-tallet jobbet som programleder for det direktesendte SMS-programmet «Mess TV» på TVNorge gikk det ikke knirkefritt.

29-åringen vakte ifølge Her og Nå i 2005 oppsikt da hun simulerte oralsex på direkten, med sin medprogramleder Bjørn Sjulstok.

Noen måneder senere ble hun tatt av skjermen etter at seere anklaget henne for å ha kommet med rasistiske utsagn på TV.

Til Her og Nå sier Michelle at hun ikke mente å si noe som kunne oppfattes rasistisk. Det var under en sending der de snakket om arbeidet om å sterilisere og kastrere løskatter at en seer kommenterte at: «Tenk hvor mange barn man kan mette for de pengene».

- Jeg svarte at «Det hjelper ikke bare å sende mat. Man må også snakke om prevensjon, som kondomer, sterilisering og kastrering». Men da hadde jeg jo allerede snakket om sterilisering og kastrering av katter i en time. Jeg mente selvfølgelig ikke at man skulle kappe utstyret av barna.

TVNorge svarte imidlertid med å fjerne henne fra skjermen og å beklage utbruddet overfor organisasjonen SOS Rasisme.

Michelle sier til Her og Nå at hun nå har lagt episoden bak seg.

- Når man har hatt 125 timer direktesendt TV hver uke i tre år, blir man litt blind for hva man kan og ikke kan gjøre, for man føler seg for komfortabel. Jeg utviste kanskje litt dårlig dømmekraft, sier hun.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her


Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Valgte å forlate «Amazing Race»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer