Ble fetet opp for å komme på forsiden

Helsekost-firma skaper storm.

FIKK TRE KILO EKSTRA: Den polske modellen Kamilla Wladyka var så tynn at klærne ikke passet da hun skulle posere for bladet «Healthy». Løsningen ble å gi henne tre kilo ekstra med hjelp av datamaskinen, ifølge redaktør Jane Druker
FIKK TRE KILO EKSTRA: Den polske modellen Kamilla Wladyka var så tynn at klærne ikke passet da hun skulle posere for bladet «Healthy». Løsningen ble å gi henne tre kilo ekstra med hjelp av datamaskinen, ifølge redaktør Jane Druker Vis mer
SEHER.NO: Slankepress og kvinnelige stjerner som retusjeres på trykk for å se tynnere ut enn de er, har i mange år vært et problem i modellbransjen.

Men nå er situasjonen snudd på hodet, og fotografene har fått et nytt problem. Flere modeller skal ha blitt så tynne at de må gjøres tykkere med datahjelp for å fremstå som «sunne jenter».

Redaktøren av bladet «Healthy» - Jane Druker - slapp ifølge Daily Mail nylig bomben da hun deltok på en konferanse om retusjering i mediebransjen.

Hun innrømmet at den polske modellem Kamilla Wladyka fikk flere ekstra kilo på kroppen da hun poserte på forsiden av bladets april-utgave.

- Vi måtte legge på henne over tre kilo. Det var mange klær som ikke passet henne fordi beina stod for mye ut. Hun var vakker i fjeset, men veldig tynn og i dårlig form.

- Det er ikke det vi ser etter i et blad som handler om helse, sier hun ifølge Daily Mail.


Avsløringen har ført til at mange kritikere har skjelt ut helsekostfirmaet Holland & Barrett, som står bak bladet «Healthy».

Fotografen Eleni Renton hevder det at de syltynne modellene fortsatt får oppdrag, kan føre til at flere jenter får spiseforstyrrelser.

- Når man begynner å endre på kroppsformen, er det usunt. Denne jenta burde vært sendt hjem fra fotoshooten, sier Renton til avisa.

Holland & Barrett har foreløpig ikke avslørt om de vil endre på valg av modeller etter kritikken.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:
Nei, du ser ikke dobbelt!