BELØNNET MED PRIS: Lørdag fikk Maj Britt Andersen prisen for årets barneplate under Spellemannsprisen i Oslo Spektrum. I 1985 ble hun også ropt opp som vinner, men måtte sette seg igjen da det viste seg å være en feil.  Foto: NTB scanpix
BELØNNET MED PRIS: Lørdag fikk Maj Britt Andersen prisen for årets barneplate under Spellemannsprisen i Oslo Spektrum. I 1985 ble hun også ropt opp som vinner, men måtte sette seg igjen da det viste seg å være en feil. Foto: NTB scanpixVis mer

Ble feilaktig ropt opp som Spellemann-vinner

Maj Britt Andersen trodde hun vant Spellemannpris i 1985, men det viste seg ikke å stemme.

SEOGHØR.NO: Maj Britt Andersen har siden 1970-tallet vært en av Norges største musikalske stjerner. Lørdag vant hun Spellemann-pris for beste barneplate «Væla omkring», og fikk overrakt det gjeve trofeet av Eva Weel Skram.

- Det er helt fantastisk at jeg vant. Jeg hadde ikke forventet det! sier Maj Britt til Seoghør.no.

Nå fikk hun heldigvis beholde statuetten, men det gjorde hun ikke i 1985 da hun ble feilaktig annonsert som vinner.

- Jeg ble faktisk feilaktig ropt opp. Det var velig sjokkerende, men publikum reagerte nesten mer enn meg. Neste år vant vi heldigvis på ekte, sier Andersen.

Nominert 14 ganger

Den flotte brunetten har vært nominert til prisen hele 14 ganger og vant altså i 1986 for albumet «Folk er rare» og nå for sitt siste album. Før prisutdelingen fortalte Maj Britt at hun unner andre å få prisen.

- Jeg har vært nominert 14 ganger, så jeg unner virkelig andre å vinne også.

VANT PRIS: Albumet «Væla omkring» ga Maj Britt Andersen sin andre Spellemann.  Foto: NTB scanpix
VANT PRIS: Albumet «Væla omkring» ga Maj Britt Andersen sin andre Spellemann. Foto: NTB scanpix Vis mer

Allerede da hun var fem år gammel bestemte Maj Britt seg for at hun ville jobbe med barn. Det har hun gjort store deler av livet – både i barnehage og som artist.

Barneplatene har vært en gedigen suksess, og albumet «Folk er rare» er i dag allemannseie med over 100 000 solgte eksemplarer.

Ble voksen mamma

Det skulle gå mange år før hun og ektemannen Geir Holmsen (58) ble foreldre.

– Barna er den største gaven jeg har fått. Vi er så heldige å ha Theo (20) og Daniela (16), har hun tidligere sagt til Seoghør.no.

FØRSTE SEIER: Maj Britt Andersen jublet over å ha fått spellemannpris i 1986, året etter at hun ble "snytt for" en pris.  Foto: NTB scanpix
FØRSTE SEIER: Maj Britt Andersen jublet over å ha fått spellemannpris i 1986, året etter at hun ble "snytt for" en pris. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun mener det er en klar fordel at hun var voksen da hun fikk barn.

– Det var fantastisk å bli mamma i voksen alder. Jeg var godt etablert, og hadde jobbet i mange år. Jeg hadde aldri problemer med å prioritere hva jeg skulle gjøre. Det er vanskeligere når du er yngre med en karriere du må ta hensyn til.

Det var 24 år gamle Kygo som ble kåret til årets spellemann under lørdagens prisutdeling. Artisten var ikke selv tilstede i Oslo og det var hans to søstre som tok imot prisen. Tommy Tee fikk årets hederspris og Susanne Sundfør stakk av med hele tre priser.

LES OGSÅ: - Fantastisk å bli mamma i voksen alder