Tom Hanks:

Ble far som 21-åring

Begynte med skuespill for å komme seg vekk fra farens hjem. Det skulle gjøre ham styrtrik.

REKORDFART: Som 20-åring flyttet Tom Hanks inn med ungdomskjæresten. Som 21-åring ble han far, og innen han var 22 var han gift. Her med sin nåværende kone, Rita Wilson, og sin første sønn, Colin Hanks, i 2002. Foto: NTB Scanpix
REKORDFART: Som 20-åring flyttet Tom Hanks inn med ungdomskjæresten. Som 21-åring ble han far, og innen han var 22 var han gift. Her med sin nåværende kone, Rita Wilson, og sin første sønn, Colin Hanks, i 2002. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Superstjernen Tom Hanks (62) er god for over tre milliarder kroner. Likevel lever han langt mer nøkternt enn de fleste andre stjernene av hans kaliber.

Så lenge barna bodde hjemme, hadde han et relativt beskjedent hus. Og fremdeles passer han seg vel for å bruke mye penger.

- Ja, jeg er rik. Men jeg lærte for lenge, lenge siden at du ikke må ha gjeld, forteller han i et åpenhjertig intervju med The Guardian.

- Nå har jeg pengene mine i banken. Hvis karrieren min tar slutt i morgen, skal jeg likevel ha det bra resten av livet, fortsetter han.

KONA: Da Tom giftet seg med sin andre kone Rita, innså han at han aldri trengte å være ensom lengre. Og det har vist seg å holde stikk. Foto: NTB Scanpix
KONA: Da Tom giftet seg med sin andre kone Rita, innså han at han aldri trengte å være ensom lengre. Og det har vist seg å holde stikk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vond lengsel

Oppveksten hans har mye av skylden for at han vil leve et mest mulig normalt A4-liv. Det er nemlig noe han lengtet etter da han var liten.

- Foreldrene mine var travelt opptatt med sine egne problemer. Ofte var de ikke engang klar over at vi var i samme hus som dem, fortalte han i det samme intervjuet.

Foreldrene hans skilte seg da Tom var fire år gammel. Moren tok med seg Hanks yngste bror, og ville bare treffe Tom en sjelden gang. Hank ble boende sammen med faren og en lang rekke stemødre.

- Det var veldig forvirrende. Ofte fikk jeg høre «Dette er de nye brødrene og søstrene dine». Hvis ingen hadde brukt de ordene, hadde det vært bedre, fortalte han til Oprah Winfrey i 2001.

- De skulle sagt «Her er noen barn på din alder som du kommer til å bo sammen med en stund». For det gikk alltid bare et par år før jeg ikke skulle treffe de barna igjen noensinne, fortsatte han.

HEDRET: I 2016 ble Tom Hanks belønnet med «Medal of Freedom» - den høyeste heder alminnelige mennesker kan oppnå i USA. Barrack Obama er blant skuespillerens private venner. Foto: NTB Scanpix
HEDRET: I 2016 ble Tom Hanks belønnet med «Medal of Freedom» - den høyeste heder alminnelige mennesker kan oppnå i USA. Barrack Obama er blant skuespillerens private venner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dyr husbåt

Tom levde et svært omflakkende liv. Før han var ti år gammel, hadde han bodd i ti forskjellige hus. Først da faren kjøpte seg en husbåt, ble familien værende på et sted i lengre tid.

Nå er husbåten til salgs - men skuespilleren bryr seg ikke om å kjøpe den. Han har trolig ikke nok gode minner fra den til å være nostalgisk.

Båten har ligget ute for salg siden oktober, men ingen har plukket den opp ennå. Kanskje ikke så rart, siden prisen for oppussingsobjektet er over fem millioner kroner!

OSCAR: Tom Hanks har to Oscar-statuetter stående hjemme – en for «Philadelphia» og en for «Forrest Gump». Foto: NTB Scanpix
OSCAR: Tom Hanks har to Oscar-statuetter stående hjemme – en for «Philadelphia» og en for «Forrest Gump». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fristed

Men hvis Toms oppvekst hadde vært annerledes, er det ikke sikkert at han hadde blitt skuespiller. Han begynte nemlig med det for å komme seg ut av huset. I flere intervjuer har han sagt at det ikke var noe bra sted å være.

Den rotløse oppveksten er også grunnen til at han flyttet sammen med den fire år eldre ungdomskjæresten Samantha Lewes (1952-2002) som 20-åring, ble pappa som 21-åring til sønnen Colin Hanks (41) og giftet seg som 22-åring.

Lenge hadde den lille familien knapt nok penger til husleien.

- Vi var tre stykker. Jeg måtte tjene nok til å ha mulighet til å gå til tannlegen, og fikse bilen. Alt etter det er bonus. Og det var slik livet var. Jeg sparte pengene mine, og unngikk dermed alle festene og fallgruvene som kan følge med kjendislivet, sa han nylig i et intervju.

«RUN, FORREST, RUN»: Tom i sin aller mest kjente rolle som den elskelige Forrest Gump i den sjarmerende filmen fra 1994
«RUN, FORREST, RUN»: Tom i sin aller mest kjente rolle som den elskelige Forrest Gump i den sjarmerende filmen fra 1994 Vis mer

Fremdeles ensom

Men han var ikke spesielt lykkelig. Følelsen av å være ensom, som han hadde slitt med siden før foreldrene skilte seg, var der fremdeles.

- Jeg fylte dagene til randen for å slippe å føle meg ensom, har han fortalt til magasinet People.

Men så kom den reddende engelen inn i livet hans, skuespilleren Rita Wilson (62).

STORFILM: Tom Hanks på en øde øy i dramaet «Cast Away» fra 2000. Foto: NTB Scanpix
STORFILM: Tom Hanks på en øde øy i dramaet «Cast Away» fra 2000. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tom hadde oppdaget Rita allerede i 1972, da han var 16 år gammel og så henne spille cheerleader på TV i «The Brady Bunch».

Første gangen de møttes ansikt til ansikt var i 1981, da Rita fikk en gjesterolle på Hanks suksessfulle TV-serie «Bosom Buddies». Men først da de møttes på settet til komedien «Volunteers» i 1985, oppsto ginstene.

- Jeg følte det, i alle fall, sa Tom til Entertainment Tonight i 2015.

Året etter var de et par, og året etter det igjen ble skilsmissen fra Lewes endelig. Hank var fri til å gifte seg igjen, og 30. april 1988 sto bryllupet.

- Da innså jeg at jeg aldri mer kom til å være ensom, sa Tom til ET.

KRIGSFILM: Tom Hanks bestemte seg tidlig for at han ikke ville settes i bås og bare spille romantiske komedier. Her fra krigsfilmen «Saving Private Ryan». Foto: NTB Scanpix
KRIGSFILM: Tom Hanks bestemte seg tidlig for at han ikke ville settes i bås og bare spille romantiske komedier. Her fra krigsfilmen «Saving Private Ryan». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Måtte endre seg

I fjor kunne paret feire 30 års bryllupsdag, og de trekkes fram som et av de sjeldne ekteparene i Hollywood som virkelig er oppriktig lykkelige sammen.

- Grunnen til at vi har lyktes så bra, var at vi møttes på riktig tid i livene våre. Vi var modne, og vi var villige til å gjøre det som skulle til, fortalte Tom Hanks til Oprah Winfrey i 2001.

- Da jeg giftet meg med Rita, skjønte jeg at det krevdes at jeg endret meg på noen områder. Forholdet vårt er ikke magisk - slik som du av og til ser på film. Men vi vet at uansett hva som skjer, ønsker vi å være sammen - og vi kommer oss gjennom det som måtte komme.

SAVING PRIVATE RYAN: Her er Tom Hanks og kona Rita på premiere i 1998. Foto: NTB Scanpix
SAVING PRIVATE RYAN: Her er Tom Hanks og kona Rita på premiere i 1998. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rita kom fra en helt annen bakgrunn enn Tom. Hennes gresk-ortodokse familie elsker å være sammen - jo flere jo bedre.

- Jeg giftet meg inn i en gammeldags struktur der folk liker å tilbringe tid sammen, og legger opp livet sitt slik at de får til det. Det konseptet hadde jeg aldri opplevd før. Og jeg har skjønt at det finnes ikke noe bedre, fortalte Tom åpenhjertig til Oprah i 2001.

I de 18 årene som har gått siden det intervjuet, har kjærligheten mellom ham og Rita bare blitt sterkere og sterkere. Og sterkere.

- Det eneste vi krangler om nå, er hvem som elsker den andre høyest, sa superstjernen på talkshowet til Ellen DeGeneres.

LES OGSÅ: Har ikke lappen - må selge motorsykkelen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer