Aksel Hennie:

Ble far på nytt i all hemmelighet

- Er nok en tydelig, men kjærlig far.

LYKKEN SMILER: Skuespiller Aksel Hennie avslører i et intervju med Dagbladet Magasinet at han og hans nye samboer har fått barn sammen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
LYKKEN SMILER: Skuespiller Aksel Hennie avslører i et intervju med Dagbladet Magasinet at han og hans nye samboer har fått barn sammen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Den norske filmstjernen Aksel Hennie (42) er i disse dager fullt opptatt med forberedelser til lansering av sitt nye, store prosjekt. I «Mordene i Kongo» spiller han Joshua French (36), som sammen med Tjostolv Moland, spilt av Tobias Santelmann (38), ble arrestert og fengslet i det afrikanske landet for spionasje og drap i 2009.

Moland døde i fengselet, mens French ble returnert til Norge den 17. mai i fjor. Historien er nå filmatisert, og det er mange forventninger knyttet til den.

- Folk må se filmen og finne det ut selv. De fleste gode historier er komplekse. Det er også denne, sier Hennie i et rykende ferskt intervju med Dagbladet Magasinet.

- Kjærlig far

Det er lenge siden skuespilleren har latt seg dybdeintervjue på denne måten. Saken tar ikke bare for seg filmen, men også livet hans. Han dukker sjelden opp på rød løper, og er i hovedsak en privat mann.

På Instagram deler han små glimt av hverdagen, men aldri av familien. Etter at han og Tone Damli gikk fra hverandre, valgte han å stenge døren til sitt eget privatliv.

Derfor har det kanskje gått mange hus forbi at han har blitt pappa igjen. Fra før av har han en tenåringsdatteren Hedda, men nå har han og hans nåværende samboer fått en liten baby. Kjønnet på den lille nevnes ikke, men det er ingen tvil om at livet til den norske skuespilleren smiler om dagen.

- Jeg er nok en tydelig, men kjærlig far. Jeg er opptatt av emosjonell verbalitet. At man kan prate om følelser og være ærlige. Å behandle andre dårlig har jeg nulltoleranse for, forteller han i Magasinet-intervjuet.

Samboeren, som heller ikke nevnes ved navn, beskriver han som «et slikt menneske som jeg ønsker å være selv».

I intervjuet dukker stadig spørsmål om mannsrollen opp, siden det er sentralt for filmen Hennie er aktuell med. Joshua French har selv sagt at han er for sterk for samfunnet han lever i, og at det var derfor de oppsøkte Kongo.

Se dette innlegget på Instagram

❤️ N O R W A Y ❤️

Et innlegg delt av Aksel Hennie (@akselhennie)

Selv om det er denne mannsrollen Aksel Hennie nå skal vise på kinolerreter landet rundt, har han personlig en annen oppfatning av hva det vil si å være mann.

Han mener selv at han er en mer moderne mann enn mannen han spiller i storsatsingen.

- Samtidig innehar jeg egenskapene Joshua snakker om, som han mener gjør ham til en mann med stor M. Den maskuline, voldsomme, i hans øyne den voldelige mannen. Jeg har den mer brutale delen i meg også, men kan si at jeg elsker kjæresten min og barna mine. De myke sidene ligger utenpå meg i møte med andre mennesker, sier Hennie.

NORSK DRAMA: «Mordene i Kongo» kommer på kino 26. oktober, og har Tobias Santelmann og Aksel Hennie i hovedrollene. Video: Nordisk Film Distribusjon Vis mer

Brakk kragebeinet

Til tross for at filmen nå er kinoklar, gikk tydeligvis ikke innspillingen like knirkefritt for seg. Først i høst, i et intervju med NRK, kom det frem at innspillingen tok en dramatisk vending.

Aksel brakk nemlig kragebeinet i en motorsykkelulykke på settet, og innspillingen ble dermed stanset i et halvt år.

Ulykken skjedde i Sør-Afrika i februar i fjor, og skuespilleren fortalte til NRK at han umiddelbart ble fraktet til sykehuset.

- Det ble veldig bratt opp en bakke. Så jeg la ned sykkelen, med Tobias bakpå. Det resulterte i at jeg brakk kragebeinet, sa Aksel, og la til at fallet ikke var av den spektakulære typen.

Da bruddet var et faktum, ble innspillingen altså stanset. Ulykken ble holdt skjult, for ikke å ødelegge for Utenriksdepartementet og løslatelsen av Joshua French.

SUPERAKTUELL: Aksel Hennie har hovedrollen i «Mordene i Kongo», som har premiere den 26. oktober her til lands. Her er han fotografert i 2013. Foto: Andreas Fadum
SUPERAKTUELL: Aksel Hennie har hovedrollen i «Mordene i Kongo», som har premiere den 26. oktober her til lands. Her er han fotografert i 2013. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Holdt det hemmelig

Også filmproduksjonen var hemmelig da ulykken inntraff for halvannet år siden.

Christian Fredrik Martin i produksjonsselskapet Friland sa til NRK at produksjonen foregikk i det stille for ikke å forstyrre prosessen med å få utlevert og benådet French - som returnerte til Norge samme år.

TØFFE TAK: I filmen «90 minutter» fra 2012 banker Aksel Hennies rollefigur opp kjæresten sin, spilt av Kaia Varjord. Video: Vis mer Vis mer Vis mer

Innspillingen ble stanset i lang tid som følge av Aksels skade.

Til tross for at rehabiliteringstiden var på seks uker, tok det lang tid å sette i gang prosjektet igjen, grunnet en kabal for både crew og skuespillere.

Likevel ble ikke filmens budsjett påvirket, da hendelsen ble en forsikringssak. Aksel Hennie beskriver hele situasjonen slik:

- Produsentene fikk all dritten i fanget.

Bilulykke

Og dette er heller ikke første gang Aksel Hennie har opplevd å bli skadet på et filmsett.

I 2012 veltet bilen hans i høy hastighet under innspillingen av filmen «Pioner» i Bergen, og 42-åringen ble fraktet til sykehus i ambulanse.

Han fikk etter en grundig sjekk konstatert at han hadde sluppet fra ulykken uten skader, og innså først etter at han fikk se opptak av velten hvor dramatisk det hadde vært.

- Det ser veldig dramatisk ut, og det var det også. Det er først når jeg ser videoen at jeg skjønner hvor flaks jeg hadde, sa han til Seoghør.no den gang.

Aksel hevdet at han raskt skjønte at noe galt var i ferd med å skje, da han forberedte seg på å sladde med bilen som planlagt.

- Vi skulle gjøre et bilstunt, en biljakt, og jeg skulle sladde ut på en sidevei. Så gjør jeg det, og farten var litt høy, så jeg går rundt, sa han den gangen.

- Jeg kjente kjapt hva som skulle skje, så jeg gjorde det jeg kunne for å minske trykket. Jeg strammet litt og la bredsiden til.

Aksel Hennie hevdet den gang at han ikke rakk å bli redd før bilen gikk rundt.

- Jeg var ikke redd, jeg visste jeg var stroppet godt fast. Det er det mest dramatiske jeg har vært oppi, men det var nok verre for dem som så på.

LES OGSÅ: - Å være gravid føles som å ha jetlag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer