Demi Lovato:

- Ble etterlatt for å dø

Artisten kommer med sjokkerende innrømmelser i ny dokumentar.

ÆRLIG: Artist Demi Lovati kommer med flere sjokkerende innrømmelser om overdosen i 2018. Foto: Billy Farrell/BFA/REX/NTB
ÆRLIG: Artist Demi Lovati kommer med flere sjokkerende innrømmelser om overdosen i 2018. Foto: Billy Farrell/BFA/REX/NTB Vis mer
Publisert

Sommeren for snart tre år siden våknet verden til den sjokkerende nyheten om at artist Demi Lovato (28) hadde blitt hastet til sykehuset, som følge av en alvorlig heroinoverdose.

Fans over hele verden var i sorg, og man fryktet lenge for 28-åringens liv.

Artisten overlevde på mirakulært vis, og har i ettertid fokusert på egen helse. I den nye dokumentaren «Demi Lovato: Dancing with the devil» tar hun imidlertid et realt oppgjør med fortiden.

- Jeg ble utnyttet

Da traileren til dokumentaren slapp ble det kjent at hun etter den nevnte overdosen fikk tre slag og hjerteinfarkt. Legene ga henne fem til ti minutter igjen å leve. I et nytt intervju med New York Times forteller artisten i tillegg at hun ble blind i en periode.

I dokumentaren avslører hun imidlertid mer av det som lå bak den skjebnesvangre natta.

- Jeg tok ikke bare en overdose. Jeg ble seksuelt utnyttet, åpner 28-åringen, ifølge People.

SINGEL IGJEN: Etter fire måneder, forlovet Max Ehrich og Demi Lovato seg, men etter to måneder, ble det slutt. Nå bekrefter endelig Lovato bruddet. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

Artistens gode venninne, Sirah Mitchell, forteller hvordan stjerna ble gitt en heroin- og fentanylblanding av en narkotikalanger. Han skal deretter ha forlatt henne for å dø.

- Da de fant meg var jeg naken, blå. Jeg ble etterlatt for å dø etter at han utnyttet meg. Da jeg våknet opp på sykehuset spurte de meg om jeg hadde samtykket til sex. Jeg husket bare at han var over meg. Jeg husket det og sa ja. Det var ikke før en måned etter overdosen at jeg skjønte at «Du var ikke i stand til å ta en avgjørelse om samtykke», forteller artisten videre.

Narkotikalangerens identitet er ikke kjent, og han har foreløpig ikke uttalt seg om det påståtte overgrepet.

Tilbakefall

28-åringen har tidligere vært åpen om at hun mistet jomfrudommen i det som skal ha vært en voldtekt, ifølge blant andre Entertainment Tonight, noe som vekket sterke reaksjoner og minner da hun skjønte hva som skjedde natta overdosen fant sted.

Det førte til at hun kort tid etter overdosen fikk et tilbakefall.

TUNGT: Stephanie Pratt, kjent fra den amerikanske dokusåpen «The Hills», har tidligere slitt med avhengighet. Video: Viafree. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Jeg skulle ønske jeg kunne si at den natta var siste gang jeg rørte heroin, men det var det ikke.

Grunnen skal ha vært at hun ønsket å ta tilbake kontrollen fra narkotikalangeren, som foreløpig er ukjent, etter at han skal ha forgrepet seg på henne.

Overdose

Lovato har lenge vært åpen om problemene med depresjoner, rusavhengighet og spiseforstyrrelser. Det har ikke kommet noen offisiell bekreftelse på hva det var som gjorde at Lovato ble sendt til sykehus.

Flere medier, deriblant Rolling Stone, skrev imidlertid at Lovato ble behandlet med nalokson, en medisin som brukes som motgift mot opioider som heroin.

Allerede to uker etter innleggelsen skrev hun følgende på sin Instagram-profil:

«Jeg har alltid vært åpen om avhengigheten. Det har jeg lært, er at denne sykdommen ikke er noe som forsvinner eller gir seg med tiden. Den er noe jeg må fortsette å kjempe mot for å vinne over, noe jeg ennå ikke har gjort».

Kort tid etter sykehusoppholdet la hun seg inn til rusbehandling, ifølge Vulture.

LES OGSÅ: «Kjevetrening» vekker reaksjoner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer