Ble erklært død da hun var barn

- Jeg mistet bevisstheten, og ble lagt i en ryggsekk, forteller Mona Levin.

JØDISK HERKOMST: Mona Levin og familien måtte flykte til Sverige under krigen. Det ble svært dramatisk. Her er hun sammen med motstandsmannen Bjørn Egge i forbindelse med åpningen av Hololocaustmuseet i Villa Grande på Bygdøy i Oslo i 2006. Foto: STELLA PICTURES
JØDISK HERKOMST: Mona Levin og familien måtte flykte til Sverige under krigen. Det ble svært dramatisk. Her er hun sammen med motstandsmannen Bjørn Egge i forbindelse med åpningen av Hololocaustmuseet i Villa Grande på Bygdøy i Oslo i 2006. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
SEHER.NO: Mona Levin (71) dukket før jul opp i «Hotel Cæsar» som Astrid Anker-Hansens ukjente datter, Ragnhild Røed. Men allerede denne uken, når såpeserien har sesongpremiere er det over og ut. Mandag ble nemlig rollefiguren hennes bekreftet omkommet.

Også i det virkelige liv har det vært dramatikk rundt Levin, som til vanlig jobber som teateranmelder i Aftenposten.

I november 1942 skulle alle jøder i Norge arresteres og to-tre år gamle Mona og familien flyktet til Sverige sammen med en gruppe andre. Mona skrek som besatt, og for at tyskerne ikke skulle høre henne og ta alle til fange, ble hun dyttet i piller. Altfor mange piller, skriver Her og Nå.

Da de nærmet seg svenskegrensen, startet skytingen.
 
- Jeg mistet bevisstheten, og ble lagt i en ryggsekk. Da gruppen på mirakuløst vis kom over grensen og i sikkerhet, ble jeg løftet ut av sekken - og erklært død, forteller Mona Levin til bladet.

Senere - da en lege skulle undersøke henne - kastet hun plutselig opp, og våknet til liv.

- Opplevelsene var med på å prege hele oppveksten min. Jeg var et meget nervøst barn, mener kultur
skribenten, som nå også er «Hotel Cæsar»-stjerne.

Mona Levin er datter av den legendariske pianisten Robert Levin.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Et hån mot kunsten