MISTET KONA SOM 41-ÅRING: Christian Borch har levd et hektisk liv som både utenriksreporter og programleder på NRK. Men har også opplevd privat drama.
MISTET KONA SOM 41-ÅRING: Christian Borch har levd et hektisk liv som både utenriksreporter og programleder på NRK. Men har også opplevd privat drama.Vis mer

Ble enkemann som 41-åring

Christian Borch har opplevd mye drama på jobb som utenriksreporter. Men det største dramaet hadde han på hjemmebane da han ble enkemann og alenefar.

SEOGHØR.NO: Om ti dager er Christian Borchs (70) 36 år som utenriksreporter og programleder i NRK over.

At den populære programlederen slutter har vakt stor oppmerksomhet den siste uka. Når han blir pensjonist om noen dager kan han nyte tiden med kjæresten Joséphine Scronza (50), som han møtte for fire år siden.

Borch, som har vært gift to ganger tidligere, åpner seg opp i VG om da han ble enkemann og alenepappa som 41-åring. Kona døde av kreft etter flere års kamp.

– Det er ikke akkurat selve døden som er problemet, det er prosessen mot døden. All angsten du har. Alt som skjer, når det skjer. Det er et langt lerret å bleke, sier Borch til VG.

– Vi hadde jo vært kjærester siden vi var 16 år, så vi var veldig nære. Vi vokste opp sammen og hadde vår egen verden. Når hun da blir borte, da skjer det noe med deg. Du begynner å lete etter sammenhenger andre steder, finner bena under deg på en annen måte, sier Borch til VG.

Døtrene Janken og Ina gikk fremdeles på barnaskolen da moren deres ble alvorlig syk. De var 13 og 15 år gamle da Ragnhild Borch etter flere års kamp måtte gi tapt mot kreften, 42 år gammel.

– Det var ufattelig tungt. Det var som om vegger og tak raste sammen på en og samme gang, har Borch tidligere fortalt til Se og Hør.

Noen år seneregiftet han seg på nytt med Lella Hvinden Borch. Etter 14 år tok forholdet slutt.

LES OGSÅ: Gir seg etter 36 år i NRK