ÅRETS OPPSLAG: Gassutvinning bak Buckingham Palace, forbud mot selfies, One Direction nektes inngang i Nord-Korea til de klipper seg og Brendan Rodgers blir ny manager i Manchester United. Spøkene er mange, men blir man egentlig lurt? Foto: All Over Press
ÅRETS OPPSLAG: Gassutvinning bak Buckingham Palace, forbud mot selfies, One Direction nektes inngang i Nord-Korea til de klipper seg og Brendan Rodgers blir ny manager i Manchester United. Spøkene er mange, men blir man egentlig lurt? Foto: All Over PressVis mer

Ble du lurt av disse spøkene?

Sjekk hvilke aprilspøker verdens aviser har kommet med i år.

 Foto: Faksimile Nettavisen
Foto: Faksimile Nettavisen Vis mer
 Foto: Faksimile, The Sun
Foto: Faksimile, The Sun Vis mer
 Foto: Faksimile, Mirror
Foto: Faksimile, Mirror Vis mer
 Foto: Faksimile, Metro
Foto: Faksimile, Metro Vis mer

SEOGHØR.NO: Som vanlig kommer en rekke norske og utenlandske aviser med saker som kanskje er litt utenom det vanlige når datoen viser 1. april.

I år er det intet unntak. Og på listen over aprilspøker finner vi mye omtalte navn som One Direction, Buckingham Palace og Manchester United.

Her til lands klistret nemlig Nettavisen saken «Sjokkovergang: Brendan Rodgers blir ny United-manager» ut på topp. Saken hadde angivelig sitt opphav i britiske The Guardian, noe som ikke stemte.

Rodgers er manager i Uniteds rival Liverpool, og en slik overgang ville mildt sagt ha vært sjokkerende. «Nettavisen har valgt å stenge kommentarfeltet, da vi vet at mange Liverpool-fans vil være meget opprørt», skriver avisen.

The Sun kommer ned nyheten om at det skal utvinnes gass i bakgården til selveste Buckinham Palace. Det har dronningen allerede gitt sin godkjennelse til.

«Store deler av parken kommer til å bli endevendt på grunn av det viktige arbeidet», skriver tabloidavisen.

Ifølge Mirror har diktator Kim Jong-un nektet den britiske popgruppen One Direction inngang i Nord-Korea. De slipper imidlertid inn i landet, dersom de skaffer seg samme sveis som diktatoren selv.

Saken kommer i kjølvannet av nyheten om at den Nord-Koreanske lederen oppfordret samtlige menn i landet til å ha denne sveisen.

Avisen Metro skriver at regjeringen i Storbritannia har innført et forbud mot bildefenomenet «selfie», som er å ta bilde av seg selv.

Saken har fått den slående tittelen «Appetite for selfie-destruction».

Men det er ikke bare nyhetsmediene som spøker med brukerne sine. Den norske banken DNB kom tirsdag med følgende melding på sine Facebook-sider:

«Legitimasjonsreglene for nettbankbruk blir strengere, til det beste for oss alle. Fra 1. mai blir det slik at du må aktivere kameraet på din pc eller mobil og holde enten pass eller pekefinger foran det for å kunne utføre en betaling på mer enn 99 kroner. Bruker du passet er det viktig at du ser så lik ut som mulig sammenlignet med passfotoet når du vil betale, slik at det går raskest mulig å identifisere deg. Vi vet at dette vil være uvant i starten, men håper det ikke tar lang tid å venne seg til. Ha en fin dag!»

LES OGSÅ: - Hvor er det blitt av folks humoristiske sans?