Terje Strømdahl sjekker inn på «Hotel Cæsar»:

Ble drept i «Hotel Cæsar» i 2006. Nå sjekker han inn igjen

Gjør comeback med ny karakter. 

SJEKKER INN: Terje Strømdahl er aktuell i «Hotel Cæsar» som den utspekulerte forretningsmannen Rasmus Mohn. Foto: TV 2 
SJEKKER INN: Terje Strømdahl er aktuell i «Hotel Cæsar» som den utspekulerte forretningsmannen Rasmus Mohn. Foto: TV 2  Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I kveld sjekker Terje Strømdahl (64) inn på «Hotel Cæsar» på TV 2 som den utspekulerte forretningsmannen Rasmus Mohn.

Men det er ikke første gang den folkekjære skuespilleren er med i den kjente såpeserien.

I 2006 spilte nemlig Strømdahl karakteren Kjell Ivar Liland, faren til Storm Liland Anker-Hansen og hans tre søsken. (Senere kom det frem at Storms virkelige far var Georg Anker-Hansen).

Det tok derimot ikke mange episodene før de fire søsknene mistet foreldrene sine i en dramatisk bilulykke.

Terje husker tilbake på perioden med et smil.

- Pappaen til Storm var jo en sympatisk og omsorgsfull fyr. Dessverre ble han utsatt for en ulykke. Det er litt morsomt for når jeg og Kim Daniel møtes i gangene, sier han «Hei pappa» til meg, smiler Strømdahl til Seoghør.no.

Kjell Ivar var en helt annen karakter enn hva Mohn er, og 64-åringen synes det er gøy å være tilbake på «Hotel Cæsar»-settet.

- Det er morsomt. De er jo så proffe der oppe og staben er god. De produserer fort og er veldig hyggelige å jobbe sammen med. Veldig mye unge mennesker som får muligheten til å lære mye om bransjen. Det er en god skole for unge skapere.

Saken fortsetter under bildet.

ÅTTE ÅR SIDEN: Terje Strømdahl spilte i 2006 rollen som Kjell Ivar Liland. Foto: Skjermdump TV 2 
ÅTTE ÅR SIDEN: Terje Strømdahl spilte i 2006 rollen som Kjell Ivar Liland. Foto: Skjermdump TV 2  Vis mer

Utspekulert forretningsmann

Selv om Strømdahl ble skrevet ut av serien i 2006 sjekket han inn i 2014 som Rasmus Mohn for første gang.

Det er fortsatt Mohn han vil portrettere i TV-serien, men denne gangen med en litt annen personlighet. Karakteren er nemlig en utspekulert forretningsmann som tyr til skitne midler for å få det som han vil.

- Han er ingen god fyr, og gjør alt han kan for å ødelegge for Juni. Han er med i serien for å skape vanskeligheter, så noe sympatisk er han ikke. Han er der kun for pengenes skyld, ikke for å få seg venner.

- Mohn er en farlig fyr som lusker rundt i kulissene. Det kan skape mye krøll, og det blir fort litt hula baluba i 2017. Det blir kjempe spennende, så jeg anbefaler virkelig alle til å følge med, forteller Strømdahl til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

ANSTRENGT FORHOLD: Når vi møter Rasmus Mohn igjen i kveldens episode blir vi vitne til han og Ninnis anstrengte forhold. Foto: TV 2
ANSTRENGT FORHOLD: Når vi møter Rasmus Mohn igjen i kveldens episode blir vi vitne til han og Ninnis anstrengte forhold. Foto: TV 2 Vis mer

I kveldens episode dukker Rasmus Mohn opp mens Ninni Krogstad er ute på tur med sønnen Henry. De to karakterene har et veldig anstrengt forhold etter at hennes førstefødte sønn, Georg «Goggen» Anker-Hansen, samarbeidet med Mohn under en periode i fjorårets sesong.

Ninni prøvde å stoppe dette, men det endte fatalt da Goggen tok sitt eget liv ved å styrte et småfly inn i «Hotel Cæsar».

- Det var fint og rart å spille inn denne scenen. Ninni mener jo at min karakter har delvis skyld eller er en direkte årsak til det som skjedde, så det er jo en utfordring, men hun er en veldig god skuespiller.

Saken fortsetter under bildet.

PORVEIEN 2: Terje Strømdahl ledet «Portveien 2» sammen med Eli Rygg i flere år. Foto: Scanpix      
PORVEIEN 2: Terje Strømdahl ledet «Portveien 2» sammen med Eli Rygg i flere år. Foto: Scanpix       Vis mer

Folkekjær skuespiller

Terje Strømdahl ble et kjent ansikt da han på 80-tallet tok over barne-TV rollen til Jarl Goli i suksess-serien «Portveien 2» med Eli Rygg.

Siden den gang har han vært å se i en rekke teaterforestillinger, samt mindre roller i TV-serier og filmer som «Honningsfellen», «Ulvenatten» og «De Usynlige».

I etterkant av TV-suksessen stod Strømdahl frem som homofil. Dette har han tidligere sagt at kostet ham overraskende lite.

- Jeg var bare veldig lykkelig. I ettertid har veldig mange fortalt meg at de husker meg fra den tida. Jeg vet at jeg har bidratt til å holde en del mennesker i live ved å stå fram, fortalte han til Dagbladet i 2010.

Strømdahl innrømmer også at det å fortelle om legningen markerte et stort vendepunkt for ham.

- Det var et stort vendepunkt i forhold til hvem jeg er. Det viktigste her i livet er at du aldri må forholde deg til forventninger, aller minst de som kommer fra deg selv. Da mister du de sidene ved deg som er ukonvensjonelle og impulsene kan oppfattes som annerledes, fortalte han den gang.

Hotel Cæsar ser du på TV 2 mandag - torsdag kl.19.30.

LES OGSÅ: «Farmen»-deltakere raste ned i vekt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer