Agnete Husebye:

- Ble dopet ned på byen

Agnete Husebye vil advare andre etter skremmende opplevelse i helga.

VIL ADVARE: Agnete Husebye deler åpent og ærlig om en skummel hendelse som fant sted på et utested i Oslo. Foto: Privat
VIL ADVARE: Agnete Husebye deler åpent og ærlig om en skummel hendelse som fant sted på et utested i Oslo. Foto: Privat Vis mer
Publisert

TV-profil og youtuber Agnete «Agnetesh» Husebye (26) ble raskt et kjent ansikt da hun begynte å legge ut videoer på sin egen YouTube-kanal. Siden har hun blitt en stor profil og blant annet vært å se i en rekke TV-programmer.

Hun er heller ikke fremmed for å være åpen og ærlig med følgerne sine, og bestemte seg nylig for å belyse et svært viktig tema.

Mandag delte hun på Instagram om en traumatisk hendelse som fant sted i helgen. Der forteller 26-åringen at hun tror hun ble dopet ned på byen i Oslo.

SKADE: Agnete Huseby måtte avbryte etappen og fraktes til legevakten i en episode av «71 grader nord kjendis». Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Husker ingenting

Da Se og Hør kontakter 26-åringen, forteller hun at planen var at hun og venninnene skulle ha en rolig vinkveld hjemme. Men de bestemte seg etter hvert for å dra ut på byen.

- Vi dro på et sted, rundt halv to om natten. Så vi dro inn, bestilte en drink hver og møtte på noen vi kjente. Jeg var jo litt brisen, men ikke noe mer enn det, og jeg er veldig bevisst på hvor mye jeg tåler, forteller hun.

Det tok derimot ikke lang tid før kvelden tok en brå vending. Hun forteller at alt ble helt svart kort tid etter hun fikk drinken i hånden.

GÅR GALT: Her går det galt for Agnete «Agnetesh» Husebye og Thomas Numme i «71 grader nord - kjendis». Video: Discovery+/Rød Løper Vis mer

- Plutselig våkner jeg opp og skjønner ingenting. Kvelden fikk bare en brå stopp. Jeg snakket med venninnene mine om dette dagen etter, og hun ene fortalte meg hva som hadde skjedd dagen før, sier hun, og fortsetter:

- Jeg husker absolutt ingenting etter den ene drinken på byen. Men jeg ble fortalt at vi først hadde kjøpt drinken, så ble jeg litt borte, og plutselig sto jeg og klinte med en fyr. Da vi skulle dra, tok jeg initiativ til å ha nachspiel hjemme hos meg, noe som sjelden skjer.

- Måtte hjelpe meg

26-åringen forteller videre at hun slet med å finne veien hjem, til tross for at det bare er kort vei fra utestedet. Det ble venninnen oppmerksom på og skjønte at hun måtte lede veien videre.

- Da trodde hun at jeg var mer enn bare full, og at noe var galt. Da vi kom hjem til meg, låste jeg opp, for så å spurte fra døren og nedover til gaten. Det endte opp med at den ene venninnen min måtte lete etter meg. Hun fant meg i parken og måtte hjelpe meg, fortsetter hun.

FORTID: Rapperen Cardi B innrømmet å ha dopet ned menn og ranet dem i denne videoen som spredte seg i sosiale medier. Vis mer

Etter hendelsen skjønte venninnen at Husebye ikke burde være alene.

- Hun prøvde å ha samtaler med meg, men jeg hadde ikke noe realitetsforståelse, og hun bestemte seg for å overnatte. Til slutt fikk hun meg til sengs, og vi sovnet.

- For lite kapasitet

Dagen etter ringte Husebye legevakten og forklarte hva som hadde skjedd. Hun ville naturligvis finne ut av hva hun hadde fått i seg kvelden før.

- Jeg spurte om jeg skulle komme og ta noen tester, men fikk beskjed om at de hadde for lite kapasitet. De forklarte videre at det jeg mest sannsynlig hadde fått i meg, nå var ute av blodet mitt. Noe jeg også leste meg opp på, at noen stoffer kan gå ut av blodet etter bare 12 timer.

ALKOHOL: Øyvind «Vinni» Sauvik var gjest på «Lindmo», og der fortalte han om at han begynte å drikke i veldig ung alder. Video: NRK Vis mer

Avdelingsdirektør på Allmennlegevakten, Elisabeth Grøtli Nordal, opplyser til Se og Hør via e-post at de ikke kan kommentere enkeltsaker annet enn direkte til de det gjelder.

Når det gjelder Husebyes beskrivelse av hvordan hun opplevde responsen fra legevakten over telefon, svarer Nordal følgende:

- Vi kan som sagt ikke kommentere enkeltsaker, men hvis det viser seg at vi har gitt feil informasjon på telefon beklager vi det. Personer som mistenker at de har fått i seg rusmidler mot sin vilje kan kontakte legevakt eller fastlege for å ta prøver. Prøvetaking tilbys dersom det er gått mindre enn 48 timer siden antatt tidspunkt for inntak, etter dette er muligheten for å påvise noe så liten at det ikke har noe for seg. Vi tester for en rekke stoffer, deriblant GHB, men GHB er vanskelig å påvise fordi det raskt blir skilt ut av kroppen.

TIRAMISU: Radio-profil og «Camp Kulinaris»-deltaker Michael Andreassen er tørrlagt alkoholiker. Det tenkte ikke Erlend Elias på da han lagde dessert. Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

- Sykt takknemlig

Etter den ubehagelige opplevelsen i helgen vil Husebye nå advare andre.

- Dette hører og leser man jo mye om, og jeg tenker at det er veldig viktig å dele dette, siden det kan skje med alle. Hadde det ikke vært for at jeg har så gode venninner som sørget for at det gikk bra, vet jeg ikke hva som kunne skjedd. Så det er jeg sykt takknemlig for, sier hun.

- Hvordan har tilbakemeldingene vært etter at du delte videoen?

- Jeg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger. Og det er utrolig hvor mange som har opplevd dette, og til og med politianmeldt, men slike saker blir som regel henlagt.

SNAKKER UT: Lars Monsen åpnet seg om alkoholforbruket i Lindmo. Video: NRK Vis mer

- Så jeg vil advare folk og be alle sørge for å være litt ekstra påpasselig når de er ute på byen. Jeg kunne ikke gjort noe annerledes, for de som doper ned folk finner en eller annen utvei uansett. Det viktigste er at alle passer på hverandre, og at man har det bra, avslutter hun.

Se og Hør har vært i kontakt med eier av utestedet. Han understreker at det er svært viktig for dem å sørge for et trygt og hyggelig uteliv, som er av høyeste prioritet.

- Vi samarbeider tett med politiet og andre myndigheter, har på eget initiativ iverksatt en rekke tiltak på våre barer. Et av områdene vi har kontinuerlig stort fokus på er å forhindre at noen får dop i drinkene. Vi anbefaler at man ved eventuell mistanke tar kontakt med våre medarbeidere umiddelbart, slik at disse kan hjelpe til, sier han.

- Det er også viktig at slike saker meldes til politiet og vi vil selvfølgelig bistå politiet hvis saken skulle bli anmeldt, legger han til.

«Ex on the beach»-deltakerne Sandra Fjeldberg og Cristian Brennhovd havnet i søkelyset etter at de startet en litt spesiell vipps-innsamlig på en live-sending på Instagram. Vis mer

Flere tilfeller etter gjenåpningen

Forrige uke skrev Dagbladet om en liknende hendelse. Studenten Konstanse Oldeide (26) mente at noen puttet noe oppi drinken hennes. Hun gikk fra full bevissthet til å ikke huske noe, på en halv time.

Robert Thorsen, leder for patruljeseksjonen på Enhet sentrum i Oslopolitiet, sa at de har registrert tilfeller der personer har blitt neddopet på utesteder siden restriksjonene lettet i februar.

- Vi mistenker at det kan være GHB. Det er et vanlig dop som florerer. Det er flytende, så hvis man får det i seg, kan man bli ganske slått ut.

GRUET SEG: Det gikk hardt for seg da Hedvig Glestad skulle feire 30-års dag, heldigvis var TV-kameraene fra «Alle elsker David» med. Video: Steffen Pettersen/ TV 2 Vis mer

- Ett tilfelle er altfor mye, men foreløpig har det vært enkeltvis på noen utesteder. Heldigvis har det gått bra i alle tilfellene vi har fått melding om. Vi har et våkent øye på om dette utvikler seg, foreløpig har det ikke det, fortsatte Thorsen til Dagbladet.

LES OGSÅ: Derfor ble han avholds

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer