GLAD I Å VINNE: - Det er jo tøft da, sier Gøran Sørloth om all opperksomheten som har kommet etter seersuksessen "Mesternes mester" på NRK.  Foto: Hege Bakken Riise/NRK
GLAD I Å VINNE: - Det er jo tøft da, sier Gøran Sørloth om all opperksomheten som har kommet etter seersuksessen "Mesternes mester" på NRK. Foto: Hege Bakken Riise/NRKVis mer

Ble dømt nord og ned

Mediespesialister hadde ikke tro på "Mesternes mester". Ekspertene ble gjort til skamme.

SEHER.NO: - Mediespesialister dømte oss nord og ned på forhånd. Vi ble kritisert for ikke å velge spennende nok folk, hvor var Bjørn Dæhlie, hvor var Vegard Ulvang? Men det ser ut til at vi har truffet en nerve i det norske folk, sier Programleder for Mesternes Mester Dag Erik Pedersen (49) til Seher.no.

Den tidligere proffsyklisten har jobbet i NRK siden 1996, og har vært med på å planlegge programserien. Han er er veldig fornøyd med deltagerne de har valgt og responsen programmet har fått. Forrige fredag så 1,22 millioner mennesker de gamle idrettsheltene på TV.
Han tror noe av grunnen til suksessen er at deltagerne tør å være seg selv.

- Dette er mennesker som har hatt et liv, som har en historie. De er ikke med for å bli kjendiser. De er ærlige og glad i hverandre og skapte et utrolig samhold, sier programlederen som i kveld må utføre det vanskeligste intervjuet han har gjort som journalist.
Ole Klemetsen får beskjed om at hans far John Klemetsen er gått bort, og velger å reise hjem.
- En innertier
Deltager og tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen (52) synes også at suksessen har vært overraskende.

- Dette ble en innertier over all forventning både for oss og for NRK, sier han til Seher.no.

- Jeg kunne aldri blitt med på noe Big Brother-aktig, men her er det ingen allianser, ingen intriger og ingen baksnakking. Her er det ni tidligere toppidrettsutøvere som er interessert i fair play og at alle skal få gjøre sitt beste.

Tidligere håndballspiller Cathrine Roll-Matthiesen (41) er overveldet over responsen.

- Alle ser jo på det. Jeg er sjokkert. Det hadde jeg ikke ventet. NRK og Rubicon (produksjonsselskapet) har gjort en kjempefin jobb, sier den tidligere håndballspilleren til Seher.no.

- Deilig å bli utvalgt!
- Det var deilig å bli utvalgt. Det var en stor ære å få bli med på et slikt eventyr på "gammeldagan"!

Den tidligere Rosenborg-helten og landslagsspilleren Gøran Sørloth (46) hadde ingen betenkeligheter med å bli med på laget da NRK spurte om han ville bli med i "Mesternes mester".
Ni tidligere toppidrettsutøvere er samlet i Andalucia i Spania. Her skal de konkurrere mot hverandre i mange forskjellige konkurranser. Hver uke må en deltager reise hjem, og til slutt kåres "Mesternes mester".

Serien har fått enormt varm mottagelse og over en million nordmenn følger de tidligere norske heltene. For noen seere er det et kjært gjensyn med idrettshelter de heiet på for noen år tilbake, for noen seere er det innføring i norsk idrettshistorie.

Høydepunkter
Innimellom opptakene fra konkurransene og dagliglivet under oppholdet i Spania, klippes det også inn historiske opptak hvor sportheltenes karrierer oppsumeres.

- Historiene viskes jo ut over tid. Jeg merker at jeg blir stolt over å se igjen høydepunktene. Det er litt artig å se det på storskjerm nå, sier Gøran til Seher.no.

Gøran var en av norsk fotballs mest målfarlige spisser på slutten av 80-tallet og begynnelsen på 90-tallet. Han spilte 174 kamper for Rosenborg og 55 A-landskamper. Trønderen scoret 15 landslagsmål. Spissen hadde to proffopphold i utlandet, Tyskland og Tyrkia, og avsluttet karrieren i Viking.

Sørloth legger ikke skjul på at han har skrevet en del autografer i sitt liv. Nå er han blitt populær igjen.

- Det er jo tøft da. Noen husker meg fortsatt, i alle fall de over 25. Men de som er yngre kommer nå opp og sier: "Er det ikke du som er med på Mesternes mester?" 

I "Mesternes mester" deltar Berit Aunli (langrenn), Cathrine Roll-Matthiesen (håndball), Cecilie Brinck Rygel (dans), Dag Otto Lauritzen (sykkel), Gøran Sørloth (fotball), Hilde Gjermundshaug Pedersen (langrenn), Ole Klemetsen (boksing), Ove Aunli (langrenn) og Stian Grimseth (vektløfting). Tidligere toppsyklist Dag Erik Pedersen er programleder.

Hittil har Cecilie Brinck Rygel, Berit Aunli og Ove Aunli måttet forlate konkurransen. Hvem som ryker ut i neste episode, ser du på NRK1 fredag kl 19.55.

LES OGSÅ: Fikk dødsbudskap på NRK-settet

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.