MERKER IKKE: Kjæresten til Paul tenker ikke på blåfargen bortsett fra når de er ute, for da har folk en tendens til å stirre.  Foto: All Over Press
MERKER IKKE: Kjæresten til Paul tenker ikke på blåfargen bortsett fra når de er ute, for da har folk en tendens til å stirre. Foto: All Over PressVis mer

Ble blå etter eksem

Paul Karason fra USA har vært blå i ansiktet i 14 år.

SEHER.NO: Hver dag er bokstavelig talt blå for amerikanske Paul Karason (57).


57-åringen har levd med et blått ansikt helt siden han utviklet en hudsykdom for 14 år siden, skriver Fox News.


Sykdommen, som skal være en svært alvorlig form for eksem, skal ha kommet av stress og da tilstanden forverret seg bestemte Karason seg for at han måtte gjøre noe.


Dermed tok han saken i egne hender og bestemte seg for å prøve ut en medisin kalt Collodial Silver.


Medisinen, som skal drikkes, består blant annet av sølvekstrakter og ble til tider benyttet som antibiotika på 30-tallet.


For å være helt sikker på at det fungerte smurte Karason medisinen også over hele ansiktet.


Etter dette skal huden hans sakte men sikkert ha blitt blå.


- Forvandlingen var så gradvis at jeg egentlig ikke merket det, og det samme gjaldt de rundt meg. Det var ikke før jeg traff en venn som ikke hadde sett meg på flere måneder at jeg skjønte at det var noe galt. "Hva har du gjort?" spurte han meg, sier Karason.


Og 57-åringen, som nylig flyttet fra Oregon til Madera i California, innrømmer at det ikke har vært enkelt å leve med et blått ansikt.


- Jeg prøver å unngå offentlige steder så ofte jeg kan. Jeg håper bare at folk kan akseptere meg. Og det tror jeg faktisk de kan her. Der jeg var tviler jeg på at ville skjedd. Det er et annet type samfunn her, sier han.


Ifølge Karasons kjæreste, Jackie Northrup, legger hun nesten ikke merke til "blåheten" lenger.


- De eneste gangene jeg virkelig tenker på det eller legger merke til det er når vi er ute blant andre mennesker og de begynner å stirre, sier hun.


Til nå har ikke Karason vært hos legen med blåfargen, og på spørsmål om han fortsatt driver med selvmedisinering så svarer han ja, men innrømmer da heldigvis at han tar mye mindre og lar være å smøre seg i ansiktet med det.


LES OGSÅ: - Horn vokser ut av hodet