Emma Thompson:

Ble bedt på date av Donald Trump: - Visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg

«Love Actually»-stjernen letter på sløret om den spesielle telefonsamtalen.

BLE SJOKKERT: Emma Thompson var på filminnspilling i Hollywood da hun fikk en telefon av Donald Trump. Den nåværende presidenten kom med et forslag Thompson ble sjokkert av. Hun forteller historien i denne ukas «Skavlan». Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske filmstjernen Emma Thompson (57) har vært gift med «The Crown»-skuespilleren Greg Wise (50) siden 2003, men lenge før den tid ble hun bedt med på stevnemøte av selveste Donald Trump (70).

Det forteller hun om i ukas «Skavlan» på NRK, der hun er gjest sammen med «Broen»-stjerna Sofia Helin (44), komiker Jesper Rönndahl (37), keeper-ikon Erik Thorstvedt (54) og programleder Anne Lundberg (50).

Når samtalen kommer inn på USAs ferske president, skyter Thompson inn at hun altså har en slags fortid med president Trump:

- Han bad meg ut en gang.

- Donald Trump? spør programleder Fredrik Skavlan overrasket.

- Jepp. Vil du høre? kommer det fra Thompson, fulgt av en rå latter - og et latterbrøl fra publikum i tv-studio.

Saken fortsetter under bildet.

GOD STEMNING: Emma Thompson (t.h.) sammen med Sofia Helin, Erik Thorstvedt, Fredrik Skavlan, Anne Lundberg og Jesper Rönndahl i «Skavlan»-studio. Foto: NRK
GOD STEMNING: Emma Thompson (t.h.) sammen med Sofia Helin, Erik Thorstvedt, Fredrik Skavlan, Anne Lundberg og Jesper Rönndahl i «Skavlan»-studio. Foto: NRK Vis mer

- Visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg

Emma Thompson forsikrer tilhørerne om at historien er «så morsom», men skjuler ansiktet sitt med den ene hånda mens hun begynner å fortelle.

- Jeg lagde en film kalt «Primary Colors» med John Travolta i Hollywood, begynner hun.

Ifølge IMDb.com hadde «Primary Colors» kinopremiere i 1998, få år etter at Thompson ble skilt fra sin første ektemann, skuespiller Kenneth Branagh (56).

- Jeg er i husvogna mi, på området til Universal Studios. Og så ringer telefonen i husvogna. Det har den aldri gjort før. Jeg ser på den og det er bare rart. Det er som om en elg har kommet inn i vogna: «Hva er det du gjør?», legger hun til.

Når hun til slutt løfter av røret og svarer, viser det seg altså at det er Donald Trump som er i andre enden. På den tida var Trump gift med, men separert fra, skuespiller Marla Maples (53). Og litt ut i telefonsamtalen kommer forslaget fra Trump:

- «Jeg tror vi ville kommet veldig godt overens. Kanskje vi kunne spist middag sammen en gang». Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg! minnes Thompson i dag.

Se Emma Thompson gjenfortelle hele telefonsamtalen med Donald Trump i videoen øverst i saken!

Saken fortsetter under bildet.

GIFT: Noen år før hun giftet seg med Greg Wise (t.h.), ble Emma Thompson bedt på date av Donald Trump. Foto: INVISION / NTB scanpix
GIFT: Noen år før hun giftet seg med Greg Wise (t.h.), ble Emma Thompson bedt på date av Donald Trump. Foto: INVISION / NTB scanpix Vis mer

- Han tok hevn da jeg avviste ham

Den britiske «Love Actually»-stjerna er for øvrig ikke den eneste kjendisen som skal ha blitt bedt med på date av Donald Trump.

Salma Hayek (50), kjent fra filmer som «Frida» og «Tale of Tales», har fortalt at den nåværende presidenten tok hevn etter at hun avviste framstøtene hans.

- Jeg fortalte ham at jeg aldri ville gå ut med ham, uansett om jeg ikke hadde hatt kjæreste, noe han opplevde som lite respektfullt, sa Hayek i radiointervju med spansktalende Radio Centro 93,9 i fjor.

Hayek hevdet videre at Trump ble så fornærmet av avslaget at han kontaktet tabloidbladet National Enquirer for å ta hevn.

Ifølge Hayek fikk Trump bladet til å skrive at det var han som avviste henne - fordi hun var for lav. Hayek er cirka 157 cm høy. Filmstjerna antydet videre i intervjuet at Trump kan få trykket hva han vil i National Enquirer.

- Du vet at det han vil skal komme ut, det kommer ut i National Enquirer, sa hun.

President Donald Trump har ikke kommentert påstandene fra Salma Hayek.

På gråten etter Trump-møte

Her i Norge skapte Vendela Kirsebom (50) overskrifter i fjor høst, da hun fortalte om sitt første møte med Donald Trump.

Modellen hadde Trump til bords under en årlig, høytstående journalistmiddag arrangert av Det hvite hus i 1993, og reagerte på hvordan han omtalte kvinner.

Dette kom først fram i en artikkel av Vanity Fair-redaktør Graydon Carter (67), der han gjenfortalte hva som skjedde den kvelden:

«Jeg tenkte at det ville være stas for Vendela å sitte ved siden av Trump. Det viste seg overhodet ikke å være tilfellet. Etter tre kvarter kom hun bort til meg, helt på gråten, og tryglet om å få bytte plass», skrev magasinredaktøren.

I kjølvannet av Vanity Fair-artikkelen snakket Dagbladet med Kirsebom om det første møtet hennes med Trump.

- Jeg husker selvfølgelig den kvelden, men jeg har ikke tenkt så mye på akkurat den episoden. Men jeg husker den veldig godt nå når du nevner det. Jeg reagerte på måten han pratet på, som virket veldig mannssjåvinistisk og nedlatende, sa den norsk-svenske modellen den gang.

LES OGSÅ: - Melania nekter å dele seng med Donald Trump

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer