Alexandra Burke:

- Ble bedt om å bleike huden

Alexandra Burke er brutalt ærlig i nytt intervju.

DRØY PÅSTAND: Alexandra Burke hevder hun ble bedt om å bleike huden. Foto: Shutterstock/NTB
DRØY PÅSTAND: Alexandra Burke hevder hun ble bedt om å bleike huden. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

32 år gamle Alexandra Burke fikk alles øyne rettet mot seg da hun i 2008 stakk av med seieren i «X Factor». Nå kan hun imidlertid avsløre at det ikke bare var et liv i sus og dus som fulgte med den store seieren, men også grusomme slengbemerkninger og utfordringer.

Over tolv år etter at hun vant konkurransen skaper hun nok en gang overskrifter. I et større intervju med The Guardian er hun brutalt ærlig om egne, svært sjokkerende, erfaringer fra TV-tida.

- Advarte meg

Hennes nå avdøde mor hadde siden Burke var ung forsøkt å forberede dattera på hva som ventet henne i musikkindustrien.

- Hun hadde advart meg om at folk uunngåelig ville ta opp farge, forteller Burke, og sier at også moren, som var med i «Soul II Soul» før sin bortgang, fikk slengbemerkninger om både farge og kropp.

KRITIKK: Den norske komikeren Espen Eckbo er kanskje best kjent for sine mange rollefigurer og karakterer. Nå er det spesielt én karakter som har fått Instagram-brukere til å se rødt. Vis mer

Ifølge 32-åringen opplevde hun selv rasisme allerede som tolvåring, da hun var med i talentkonkurransen «Star for a Night».

- Jeg begynte å få kommentarer om at «fordi du er svart, vil du ikke nå langt», «fordi du er svart, må du jobbe ti ganger så hardt», forteller hun, og legger til at det var folk i industrien så vel som bloggere som slang med leppa.

Det hele toppet seg imidlertid i 2008, da hun som nevnt gikk til topps i «X Factor», bare 19 år gammel.

- Det gikk først opp for meg da jeg ble bedt om å bleike huden min etter «X Factor», avslører hun.

FORANDRING: George Floyds datter Gianna mistet faren sin, bare seks år gammel. De fire politimennene som var involvert er nå siktet i saken. En av dem for forsettlig drap og de tre andre for medvirkning til drap. Video: Stephen Jackson Vis mer

Burke ønsker ikke å røpe hvem som skal ha kommet med kommentaren, men forteller at det var en person som jobbet kreativt sammen med henne.

Hun har tidligere, i en offentlig video, også fortalt om oppfordringene om å bleike huden. Dette gjorde hun først etter at Black Lives Matter-bevegelsen vokste fram i fjor, etter at George Floyd ble drept av den tidligere politimannen Derek Chauvin.

Mistet mora

Også ni år seinere, da hun var deltaker i «Strictly Come Dancing», ble hun pirket på. Denne gangen for å smile for lite, forteller Burke.

Hun skal ha blitt bedt om å smile mer av managementet sitt, som hevdet at hun ikke ville fange folket dersom hun ikke smilte. I ettertid har hun sparket managementet.

På den tida skal det ha vært få som viste at stjernens mor lå for døden - samtidig som hun ble beskyldt for å smile for lite.

LES OGSÅ: - Følte meg dårlig da jeg så bildene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer