Kevin Vågenes:

Ble bedratt av sin store kjærlighet

NRK-profilen lager humor om parterapi. Selv fant han ut at den han trodde var mannen i hans liv, var utro.

NY SESONG: Skuespiller Kevin Vågenes lager humor av problemer i folks forhold. Nå vises andre sesong av «Parterapi» på NRK på lørdagskveldene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NY SESONG: Skuespiller Kevin Vågenes lager humor av problemer i folks forhold. Nå vises andre sesong av «Parterapi» på NRK på lørdagskveldene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det hender noen spør om jeg har hentet inspirasjon fra en felles bekjent, fordi de synes de kjenner igjen personen. Men jeg tror ikke disse personene har kjent igjen seg selv. Jeg har i alle fall ikke hørt noe!, sier Kevin Vågenes (31).

De fleste av oss blir litt blinde på oss selv, tror han, og derfor ser vi kanskje ikke de små særhetene som komikere kan finne stor inspirasjon og glede i.

- Det som er særegent med en personlighet er jo det som sånne som meg kan lage humor av, sier han.

Komikeren og skuespilleren Vågenes er blant annet er kjent for tre av rollene i TVNorge-suksessen «Jul i Blodfjell». Nå er han aktuell med andre sesong av humorprogrammet «Parterapi» på NRK.

Opplevde utroskap

Her spiller han en rekke personer som legger ut om sine forholdsproblemer hos parterapauten. Blant annet Maiken, som sier at ting er greit, men alltid med en passiv-agressiv undertone av at ikke er greit i det hele tatt.

Og Kjell Simen, haugesunderen som ikke har egen vilje, og som ikke klarer å komme ut av tøffel-modus, til kjærestens store frustrasjon.

Selv har han vært singel store deler av livet.

- Jeg tror ikke man må ha vært gift i ti år for å kunne lage god parforholdshumor. Man kommer jo fra en mor og en far, og jeg har også himla mange folk rundt meg som er i forhold. Spesielt de som er veldig nære, kommer man veldig tett innpå og man ser hvilke hverdagsproblemer de går gjennom, sier Vågenes, som finner stor inspirasjon i sine omgivelser.

En gang trodde han derimot at han hadde funnet den store kjærligheten. Men forholdet tok slutt da Vågenes oppdaget at typen var utro.

- Det er den eneste jeg har vært ordentlig forelsket i, men han viste seg å være en god gammeldags drittsekk, sier Vågenes.

- Jeg tenker på meg selv som en rasjonell person, men så ble jeg så blind! Jeg lærte mye av det, og ble også litt brent av det. Men det er den eneste gangen jeg har blitt både blind og døv og stum, sier Vågenes, før han bryter ut i latter over hele situasjonen.

- Må klaffe ordentlig

Vågenes forteller at han i ettertid ser at tegnene på at noe var galt i forholdet, var der hele tiden. Han har lært å lytte mer til sin egen magefølelse.

I dag er han singel, noe han trives godt med. Han leter ikke etter en kjæreste, men er åpen for et forhold om den rette tilfeldigvis skulle dukke opp.

Han legger til at han synes det er litt irriterende at noen går ut fra at han er lei seg for å være singel, og deretter kommer med setningen «jaja, du finner sikkert noen», i et trist tonefall.

- For sannheten er at jeg har det veldig bra som singel. Jeg er åpen for kjærligheten, men da må det klaffe ordentlig, sier han.

- For fem år siden trodde jeg at for å ha det bra måtte jeg ha en kjæreste og få 1,5 barn og en Volvo. Men i dag tenker jeg at hvis jeg skal ha en kjæreste må det være ordentlig bra. Jeg må kunne tilføre noe til livet hans, og han må kunne tilføre noe til livet mitt, sier han.

Gjesterolle i amerikansk serie

I motsetning til det mange kanskje tror, er ikke Kevin Vågenes særlig glad i å være midtpunkt. Selv beskriver han seg selv som veldig dårlig i minglesettinger, og sier at han aldri var klassens klovn.

- Sånn tror jeg det er for mange som driver med humor. Man kan være ganske sjenert, men samtidig drive med ting som krever eksponering. Vennene mine vil nok beskrive meg som en livlig person, men du ser ikke meg komme inn som festens midtpunkt. Spesielt på bransjefester og sånt trives jeg best i et hjørne med folk jeg kjenner fra før, sier han.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Se dette innlegget på Instagram

Parterapi in the making 🎬

Et innlegg delt av Kevin Vågenes (@endukjenner)

For tiden er han i USA, hvor han har bodd til og fra i to år. Men som han også har lært av karrieren i Norge, tar det lang tid å bygge seg opp.

- Man kan ikke bare overføre det man har jobbet for hjemme over hit. Jeg var veldig redd for å reise til USA, og miste alt jeg har holdt på med å bygge opp hjemme, så jeg har vært litt her og litt i Norge, sier han.

Tidligere i år var han å se i en gjesterolle i den amerikansk-svenske serien «Sweedish Dicks», som blant annet er skapt av den svenske skuespilleren Peter Stormare.

Men selv har han et avslappet forhold til det å prøve å bygge seg en karriere i begge land.

- Når jeg fikk muligheten til å prøve meg i USA, måtte jeg bare prøve. Men jeg har det veldig morsomt hjemme også. Jeg tar det som det kommer, sier Vågenes.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Tok sjokk-telefon til mannens elskerinne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer