Rose McGowan:

Ble arrestert etter voldtektsanklagene mot Weinstein

Meldte seg selv inn til politiet, men mistenker at Harvey Weinstein har noe med saken å gjøre.

UTSATT FOR HEKSEJAKT?: Skuespiller Rose McGowan mener at filmmogul Harvey Weinstein har en personlig vendetta mot henne etter at hun anklaget ham for voldtekt. Denne uken ble hun arrestert for besittelse av kokain. Foto: NTB scanpix
UTSATT FOR HEKSEJAKT?: Skuespiller Rose McGowan mener at filmmogul Harvey Weinstein har en personlig vendetta mot henne etter at hun anklaget ham for voldtekt. Denne uken ble hun arrestert for besittelse av kokain. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Skuespiller Rose McGowan (44) har den siste tiden vært en ledende stemme i anklagene mot Hollywood-produsenten Harvey Weinstein.

Den tidligere «Charmed»-stjernen hevder at produsenten voldtok henne, og at han i 1997 slapp unna ved å gi henne et skadeoppgjør på 100 000 amerikanske dollar, nærmere 800 000 norske kroner med dagens kurs.

Nå har hun selv havnet i politiets søkelys, etter at det ble testet positivt for narkotika på personlige eiendeler som hun etterlot seg på en flyplass i Virginia.

Meldte seg selv inn

Arrestordren ble utstedt i februar, og tirsdag, 9 måneder senere, meldte McGowan seg selv inn til politiet.

Lensmannskontoret i Virginia fortalte Huffington Post at skuespillerinnen ble arrestert, før hun senere på dagen ble løslatt mot kausjon.

Saken fortsetter under bildet.

ARRESTERT: Rose McGowan overga seg til politiet tirsdag denne uken etter å ha blitt tiltalt for narkotikabesittelse. Foto: Loudoun County Sheriff's Office via AP/ NTB scanpix
ARRESTERT: Rose McGowan overga seg til politiet tirsdag denne uken etter å ha blitt tiltalt for narkotikabesittelse. Foto: Loudoun County Sheriff's Office via AP/ NTB scanpix Vis mer

- Arrestordren ble basert på en politietterforskning av personlige eiendeler som testet positivt for narkotika og ble etterlatt på en flyvning som ankom Washington Dulles flyplass 20. januar 2017, fortalte Robert Yingling fra Washingtons flyplassmyndighet til Huffington Post i etterkant av at saken ble kjent.

Redd for Weinstein

I et intervju med The New Yorker forteller McGowan om hendelsesforløpet fra flyturen frem til i dag. En politietterforsker hadde dagen etter ringt og bedt henne om å komme og hente lommeboken sin, som hun hadde etterlatt på flyet.

Fordi skuespillerinnen noen måneder tidligere hadde publisert et flertall Twitter-meldinger om at hun hadde blitt voldtatt av en produsent, samt hintet om at det kunne være Harvey Weinstein hun snakket om, var hun redd for at produsenten nå hadde sendt privatetterforskere etter henne.

Saken fortsetter under bildet.

RETTFERDIGHETSFORKJEMPER: Skuespillerinnen har vært en tydelig frontfigur i anklagene mot Hollywood-produsenten Harvey Weinstein, og holder her en tale for publikum under et møte for kvinner i Detroit, Michigan. Foto: REUTERS/ NTB scanpix
RETTFERDIGHETSFORKJEMPER: Skuespillerinnen har vært en tydelig frontfigur i anklagene mot Hollywood-produsenten Harvey Weinstein, og holder her en tale for publikum under et møte for kvinner i Detroit, Michigan. Foto: REUTERS/ NTB scanpix Vis mer

I senere tid har skuespillerinnen bekreftet at det var Weinstein hun hintet til i meldingene. Den kjente produsenten har i etterkant av skandalen fått sparken.

Tidlig i september, allerede før arrestordren mot McGowan ble offentlig kjent, holdt Weinstein, ifølge en kilde som var i Weinsteins selskap på den tiden, et møte med sine private etterforskere.

Møtet gikk angivelig ut på å finne en måte å arrestere McGowan på.

Weinstein foreslo å lekke informasjonen om narkotikabeslaget, som fremdeles ikke var kjent for offentligheten, til The New York Post, noe som førte til at reporteren tok kontakt med McGowan for å få en kommentar til saken.

I frykt for at informasjonen skulle komme ut i media først, sendte skuespillerinnen ut en Twitter-melding der hun skrev at det hadde blitt utstedt en arrestordre på henne, og hun lurer på om det er noen som forsøker å få henne til å tie.

Følte seg ikke trygg

McGowan forteller i intervjuet med The New Yorker at hun ansatte en privatetterforsker for å finne ut om arrestordren i det hele tatt var ekte.

Og da hun omsider hadde planer om å møte opp på politistasjonen, var hun sikker på at hun ble forfulgt av Weinsteins etterforskere, og at det ikke var trygt for henne å dra noe sted.

McGowan og advokaten hennes, Jim Hundley, utelukker ikke at narkotikaen kan ha blitt plantet. Dette fordi flere ukjente mennesker kan ha hatt tilgang til lommeboken i løpet av tiden fra den ble mistet til den ble overlevert til politiet.

Saken fortsetter under bildet.

REDD: McGowan hevder hun ikke dro til Virginia etter å ha funnet ut om arrestordren i frykt for at hun ble forfulgt av Weinsteins privatetterforskere. Foto: Chirag Wakaskar/REX/Shutterstock
REDD: McGowan hevder hun ikke dro til Virginia etter å ha funnet ut om arrestordren i frykt for at hun ble forfulgt av Weinsteins privatetterforskere. Foto: Chirag Wakaskar/REX/Shutterstock Vis mer

Basert på skuespillerinnens uttalelser i intervjuet, kan det virke som hun mistenker Weinstein for å ha en innblanding i saken. Weinstein har ikke kommentert uttalelsene.

McGowan er klar på hva hun har å si hvis saken kommer opp for retten.

- Jeg vil selvsagt si at jeg ikke er skyldig, forteller hun til The New Yorker.

ONANERTE: TV-reporter Lauren Sivan forteller i et intervju med NBC hvordan stjerneprodusent Harvey Weinstein blottet seg og onanerte foran henne i kjelleren på en restaurant for rundt 10 år siden. - Jeg ble sjokkert, sier Sivan. Video: NBC via AP / NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Wayne Rooney arrestert for fyllekjøring

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer