Sigurd «Sig» Hansen:

Ble arrestert etter å ha spyttet mot Uber-sjåfør

«Deadliest Catch»-stjernen Sig Hansen har igjen havnet i politiets søkelys.

KRANGEL: Sig Hansen ble torsdag arrestert for frekk oppførsel mot en Uber-sjåfør i Seattle. Her sammen med kona June Hansen. Foto: NTB scanpix
KRANGEL: Sig Hansen ble torsdag arrestert for frekk oppførsel mot en Uber-sjåfør i Seattle. Her sammen med kona June Hansen. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Den norskættede kapteinen Sigurd «Sig» Hansen (51), kjent fra Discovery-serien «Deadliest Catch», ble i mars saksøkt av datteren Melissa Eckstrom (28). Hun anklaget ham for å ha forgrepet seg på henne da hun var barn.

SINT: Det ble for mye for Sig Hansen da Uber-appen kansellerte skyssen hans. Foto: NTB scanpix 
SINT: Det ble for mye for Sig Hansen da Uber-appen kansellerte skyssen hans. Foto: NTB scanpix  Vis mer

I april ble imidlertid søksmålet avslått av påtalemyndighetene i Seattle.

Nå er han i vinden igjen - denne gang for å ha slått ned en Uber-sjåfør (Transport-app journ.amn.). Det melder flere medier som TMZ, Daily Mail og Seattle Times.

Det var tidlig torsdag morgen hendelsen skal ha funnet sted i Seattle, hvor Sig Hansen har bosatt seg.

Ifølge politirapporten skal Uber-appen ha kansellert turen allerede da Hansen var inni bilen med familien sin.

Familien selv skal de ha tilbudt sjåføren å betale 100 dollar, ca 840 norske kroner, for å fullføre turen, men sjåføren nektet ettersom det brøt med retningslinjene til Uber.

Hansen skal ifølge rapporten blitt så sint at han spyttet på sjåføren, før han så gikk ut av bilen å slo til bilen, hvor han også etterlot en bulk. Sjåføren skal så ha kjørt avgårde og ringt politiet.

Beruset

Da politiet senere ankom Hansens hjem beskrev de ham som «tydelig beruset», noe han selv forklarte med feiringen av vår nasjonaldag.

Da Hansen prøvde å gå inn i huset igjen, så ikke politiet noe annen mulighet enn å arrestere han.

- Han prøvde å gå inn i huset sitt igjen. Da jeg fortalte ham at han han ikke hadde lov til å gå tok jeg ut armen for å sette han i håndjern. Hansen nektet å høre på våre ordrer om å ta hendene bak på ryggen, men til slutt gikk han med på å samarbeide med politiet, står i rapporten ifølge Radaronline.

Saken fortsetter under bildet.

KJENT NORDMANN: Sig Hansen er blitt et kjent ansikt etter å ha medvirket i «Deadliest Catch». Foto: Anders Johan Stavseng / Se og Hør
KJENT NORDMANN: Sig Hansen er blitt et kjent ansikt etter å ha medvirket i «Deadliest Catch». Foto: Anders Johan Stavseng / Se og Hør Vis mer

Hansen skal ha tilbudt å betale for skaden på bilen, men nektet for spyttinga. Han er også bannlyst fra å bruke Uber.

- Vold blir ikke godtatt hos oss i Uber. Vi har vært i kontakt med vår kjøre-partner, og passasjeren har ikke lenger tilgang til appen, sier Uber til TMZ.

TMZ har vært i kontakt med krabbefiskeren som er veldig lei seg for hendelsen.

- Jeg er fryktelig lei meg for oppførselen min og jeg er veldig flau over den. Jeg skylder en del mennesker en unnskyldning, først og fremst til vår Uber-sjåfør, som bare prøvde å få oss hjem trygt. Jeg håper å kunne gi den unnskyldningen i egen person. Jeg har ingen unnskyldninger, og kommer til å ta ansvar for mine handlinger. Jeg gjorde et dårlig valg, og jeg er lei meg, sier han til nettstedet.

Frikjent for overgrep

I mars kom nyheten om Hansen hadde blitt saksøkt av sin 28 år gamle datter.

Hun anklaget ham for å ha forgrepet seg på henne seksuelt da hun var barn.

I april avviste imidlertid påtalemyndighetene i Seattle søksmålet.

Det meldte Karmøynytt, som også fikk det aller første interjvuet med krabbefiskeren etter overgrepssaken.

Saken fortsetter under bildet.

STOR KJENDIS: Sig Hansen i front foran resten av kapteinene i den populære TV-serien Livsfarlig fangst. Bak ligger krabbebåten Northwestern. Foto: Discovery Channel
STOR KJENDIS: Sig Hansen i front foran resten av kapteinene i den populære TV-serien Livsfarlig fangst. Bak ligger krabbebåten Northwestern. Foto: Discovery Channel Vis mer

- Dette er andre gang retten sier at jeg er uskyldig. Det var en stor lettelse for meg og det er godt å være renvasket, sier han på telefon fra Seattle til avisen.

Ifølge Karmøynytt valgte Sig Hansen å holde seg unna medienes søkelys mens etterforskningen har pågått i statene. Han fortalte til avisen at det hadde vært en krevende tid.

- Vi har ingen ting å skamme oss over og opplever stor støtte blant folk.

Det var i april påtalemyndighetene avgjorde at Hansen ikke skal tiltales for kriminelle handlinger. Det er nå domstolen som må avgjøre om datteren kan reise et sivilt søksmål mot faren.

Kongen møtte krabbekongen

Kong Harald var i 2015 på offisielt besøk i USA og Alaska, hvor han besøkte byene Seattle, Anchorage og det lille tettstedet Homer. Jubelferden startet i går, med lunsj på Aqua med Washingtons guvernør.

Kong Harald besøkte også det norske verftet «Pacific Fishermen Shipyard» i Seattle, hvor den kjente båten «Northwestern» fra Discovery Channels «Livsfarlig fangst» for tiden ligger til kai.

Kong Harald fikk en stor omvisning på det kjente verftet, og han fikk også møte kaptein Sig Hansen, som har røtter på Karmøy og er gift med en norsk kvinne - også fra Karmøy!

MØTTE KONGEN:  I 2015 besøkte Kong Harald Pacific Fishermen Shipyard (skipsverft) og møtte Sig Hansen (t.v. for kongen) fra TV-showet "The Deadliest Catch". Foto: Ron Wurzer / AP / NTB scanpix
MØTTE KONGEN:  I 2015 besøkte Kong Harald Pacific Fishermen Shipyard (skipsverft) og møtte Sig Hansen (t.v. for kongen) fra TV-showet "The Deadliest Catch". Foto: Ron Wurzer / AP / NTB scanpix Vis mer

Se og Hør var også hjemme hos den kjente kapteinen, og Sig var svært spent før møte med kong Harald. Kapteinen lurte fælt på om han skulle snakke engelsk eller cowboy-karmøysk til kongen, og om kongen i det hele tatt kom til å forstå noe om prøvde seg på norsk...

- Han forsto meg, men jeg snakket mest engelsk. Det var en fantastisk opplevelse, fortalte Sig etter møtet.

Den populære serien sendes på Discovery Channel, og folk i 160 land sitter benket foran TV-skjermen når skipperen og hans mannskap drar opp kongekrabbe, snøkrabbe og blåkrabbe fra Beringhavet vest for Alaska.

Kong Harald fikk også smake lokale sjøspesialiteter på grillen - og selvsagt sto også kongekrabbe på menyen denne dagen...

LES OGSÅ: Skilsmisse i den danske kongefamilien