Ble angrepet av isbjørn

- Det var som å se døden i hvitøyet, sier Anne B. Ragde.

FORTELLER OM MARERITTET: Forfatteren sier opplevelsen er noe av det absolutt verste hun har vært gjennom. Foto: Stella Pictures
FORTELLER OM MARERITTET: Forfatteren sier opplevelsen er noe av det absolutt verste hun har vært gjennom. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Forfatteren Anne B. Ragde (54) opplevde marerittet da hun i 1994 ble angrepet av en isbjørn på Svalbard.

- Vi var to stykker da vi ble angrepet av en isbjørn. Dyret kom løpende mot oss, og vi hadde ikke med oss våpen, bare nødbluss, som vi måtte prøve å skremme isbjørnen unna med. Jeg var livredd, sier hun til Dagbladet.

Ragde har gjentatte ganger besøkt Svalbard i årene etter, men forteller at de vonde minnene vende tilbake før hvert besøk.

- Det var som å se døden i hvitøyet. Det er noe av det absolutt verste jeg har opplevd i hele mitt liv. Han jeg var med ble drept året etter av isbjørn, og det vekket også de vonde minnene.

Forfatteren er aktuell med boken «Aften rød, morgen død».
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: - Mamma jublet da mormor døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer