Susann Michaelsen:

Ble alvorlig syk: - Sliter fortsatt

I starten av 2020 var sportsankeret innlagt på sykehus. Nå avslører 48-åringen at hun fremdeles har problemer i hverdagen.

ALVORLIG SYKDOM: Sportsanker Susann Michaelsen opplevde å bli alvorlig syk i fjor. Foto: Morten Eik / Se og Hør
ALVORLIG SYKDOM: Sportsanker Susann Michaelsen opplevde å bli alvorlig syk i fjor. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at det siste året har vært dramatisk for NRK-profilen Susann Michaelsen (48). Sportsankeret har vært å se på tv-skjermen i en årrekke, men etter årsskiftet i fjor, i januar 2020, gikk hun gjennom en skummel tid og ble plutselig borte.

Da ble hun hasteinnlagt på sykehuset.

- Jeg var helt livløs. Jan (samboeren, journ.anm.) fikk ikke kontakt med meg - og ringte øyeblikkelig etter ambulanse. Det var et kritisk øyeblikk. For hadde jeg ikke fått behandling da …, sa hun til Se og Hør i fjor høst.

Ambulansefolkene som hentet henne trodde hun hadde fått et hjerneslag. Det skulle senere vise seg at det dreide seg om influensa A og encefalitt, altså hjernebetennelse.

Nå, et og et halvt år etter, forteller 48-åringen til VG at hun fremdeles sliter med senvirkninger.

SYKEHUSET: Denne uken er Michael Andreassen blant deltakeren i «4-stjernes middag», der forteller han om den gangen han ble innlagt på sykehuset etter botox injeksjoner. Video: Discovery+ Vis mer

- Konstant hjerteovervåkning

Samboeren til Michaelsen, Jan Woldengren (45), hadde funnet henne i sengen til sønnen Adrian (8). Da fikk ingen kontakt med henne. NRK-profilen var nede i seks dager, der hun tidvis var våken - uten at hun husker spesielt mye av det.

Sportsankeret var innlagt på sykehuset i 14 dager. Da hun våket opp, klarte hun nesten ikke å snakke eller gå.

- Jeg hadde også konstant hjerteovervåkning. Om natten var hvilepulsen min nede på 32, og sykepleierne vekket meg flere ganger for å se om det var liv i meg, uttalte hun til Se og Hør i fjor.

I intervjuet med VG åpner NRK-profilen seg opp om det siste året, og innrømmer at hun fortsatt har problemer i hverdagen.

Senvirkninger

I intervjuet forteller nemlig 48-åringen at hun i dag er tilbake i hundre prosent jobb, men at det er takket være en grei arbeidsgiver som legger til rette for at det skal være mulig.

Kreftsyke Jane Marzewski (30) rører den ellers så beinharde dommeren Simon Cowel i «Americas Got Talent». Video: NBC Vis mer

- En dag på jobb fører meg rett til soverommet hvor jeg må ha det stille og mørkt rundt meg, sier hun til avisen.

Sportsankeret er vant til å ha mye energi, men i dag sliter hun med det kognitive, er sårbar for stress og blir utmattet etter en arbeidsøkt. I tillegg har hun fått tinnitus som følge av sykdommen.

PÅ TV: Susann Michaelsen er tilbake på jobb, men sliter med senvirkninger. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PÅ TV: Susann Michaelsen er tilbake på jobb, men sliter med senvirkninger. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg er blitt anbefalt at det beste mot tinnitus er å høre en annen lyd, men det funker ikke for meg. Jeg er blitt høysensitiv og opplever at hodet koker når det blir mye lyd rundt meg, sier hun til VG.

Lyden hun ofte hører, som kommer etter stress, beskriver hun som pipingen fra et prøvebilde på et gammelt tv-apparat.

Sammen med samboeren Jan har hun barna Adrian og India (9). Hun er også bonusmamma for Julian (15). De var alle innom sykehuset for å besøke Susann da hun var innlagt.

Nå har NRK-profilen sommerferie, noe som gjør at formen er bedre.

- Jeg slipper mye stress og unngår det meste av støyende steder. Perfekt med hytte helt øde for ro og stillhet, sier Michaelsen i en kommentar til Se og Hør.

LES OGSÅ: Avslører årsaken til innleggelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer