Jennifer Grey fra «Dirty Dancing»:

- Ble aldri den samme igjen

«Baby» forsvant plutselig fra rampelyset. Slik lever hun i dag.

SUKSESS: Kjærlighetsfilmen ble sett av millioner og er den dag i dag en av de store klassikerne. Jennifer Grey (60) og avdøde Patrick Swayze ble store stjerner. Foto: Snap/ REX/ NTB
SUKSESS: Kjærlighetsfilmen ble sett av millioner og er den dag i dag en av de store klassikerne. Jennifer Grey (60) og avdøde Patrick Swayze ble store stjerner. Foto: Snap/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i 1987 den populære kjærlighetsfilmen «Dirty Dancing» rullet over kinolerreter verden rundt, og havnet på «alles» lepper.

Filmen, som ble en stor suksess, regnes fortsatt som en udødelig Hollywood-klassiker.

Filmens kjærlighetspar ble spilt av hovedrolleinnehaverne Jennifer Grey (60) og den nå avdøde Patrick Swayze. De to ble store stjerner etter å ha portrettert karakterene Baby og Johnny, som tok verden med storm med sin gnistrende kjemi og legendariske danseløft.

Men etter den store berømmelsen ble det plutselig stille fra Jennifer Grey. Dette skulle det være flere grunner til.

TI ÅR ETTER: Jennifer Grey og Patrick Swayze poserer sammen i forbindelse med en visning av «Dirty Dancing» i 1997 - ti år etter filmens premiere. Foto: Fred Prouser/ Reuters/ NTB
TI ÅR ETTER: Jennifer Grey og Patrick Swayze poserer sammen i forbindelse med en visning av «Dirty Dancing» i 1997 - ti år etter filmens premiere. Foto: Fred Prouser/ Reuters/ NTB Vis mer

Bilulykke som drepte to

Allerede før premieren på dansefilmen, havnet skuespillerinnen nemlig i en meget alvorlig bilulykke. Hun og hennes daværende skuespillerkjæreste, Matthew Broderick (58), var i Irland på ferie da tragedien skjedde.

Hendelsen inntraff da Broderick gjorde en fatal manøver mens de var ute og kjørte, ifølge People.

UNGE: Jennifer Grey var bare 27 år da kollisjonen skjedde, mens Matthew Broderick var 25 år. Foto: Croe/ Mediapunch/ REX/ NTB
UNGE: Jennifer Grey var bare 27 år da kollisjonen skjedde, mens Matthew Broderick var 25 år. Foto: Croe/ Mediapunch/ REX/ NTB Vis mer

Etter å ha kjørt ut fra en bensinstasjon langs landeveien i grevskapet Fermanagh, havnet Broderick og Grey i feil kjørebane.

Og etter å ha fortsatt knappe halvannen kilometer på den åpne og rette veien, havnet paret i en frontkollisjon med en Volvo.

Volvoen ble kjørt av 28 år gamle Anna Gallagher, som hadde moren Margaret Doherty som passasjer. Begge ble erklært døde da de ankom sykehuset.

Mens Broderick kom fra kollisjonen med kutt i ansiktet og et stygt brudd i høyre bein, fikk Grey bare lettere skader. Hun var imidlertid dekket av kjærestens blod etter dødsulykken.

Vis mer

Broderick ble først siktet for uaktsom kjøring med døden til følge, og risikerte fem år i fengsel. Imidlertid ble han kun dømt for uaktsom kjøring og fikk en bot på 175 dollar, til forargelse for ofrenes etterlatte.

Under én uke etter den grusomme ulykken hadde «Dirty Dancing» premiere.

- Aldri den samme igjen

Grey, som senere har uttalt seg om den fatale ulykken til magasinet People, fortalte at hun var dypt preget av hendelsen:

- Jeg ble Amerikas kjæledegge knappe fem dager etter ulykken. Blandingen av den dype sorgen og overlevelsesskylden jeg kjente ... det passet ikke sammen med å bli hyllet som «det neste store».

Ettersom «Dirty Dancing»-suksessen ble stadig større, ønsket Grey at hun bare kunne forsvinne.

- Innvirkningen på meg var både emosjonell og fysisk. Kroppen min ble aldri den samme igjen, hodet mitt ble aldri det samme igjen, ambisjonene mine ble aldri de samme igjen, la hun åpenhjertig til i People-intervjuet.

IKONISK: Jennifer Grey og Patrick Swayze ble kjent for et av de mest legendariske danseløftene i Hollywood. Foto: Moviestore/ REX/ NTB
IKONISK: Jennifer Grey og Patrick Swayze ble kjent for et av de mest legendariske danseløftene i Hollywood. Foto: Moviestore/ REX/ NTB Vis mer

Selv om hun tilsynelatende kom heldig fra bilulykken viste det seg at Grey hadde pådratt seg whiplash, og hun har slitt med kroniske smerter siden tragedien, ifølge Huffington Post.

Etter ulykken skulle heller ikke forholdet til Broderick vare, og det unge stjerneparet slo opp, ifølge The List.

Fallende suksess

Selv om Grey mottok en Golden Globe-nominasjon for kjærlighetsfilmen, valgte skuespilleren å ta et skritt tilbake fra rampelyset etter ulykken.

Suksessen som kunne blitt Greys springbrett mot å bli en stor stjerne, ga henne heller en redsel og avsmak for rampelyset - spesielt ettersom hun slet med skyldfølelse etter hendelsen.

Etter at Grey trakk seg tilbake, dukket hun likevel opp i noen få biroller i filmer som «Criminal Justice» og «Murder in Mississippi», og hun var blant annet med i seriesuksessen «Friends» en kort periode.

KJENNETEGN: Jennifer Greys kanskje fremste «varemerke» var den markerte nesen. Foto: Moviestore/ REX/ Shutterstock/ NTB
KJENNETEGN: Jennifer Greys kanskje fremste «varemerke» var den markerte nesen. Foto: Moviestore/ REX/ Shutterstock/ NTB Vis mer

Hun fortsatte i bransjen og var å se i flere filmer og serier etterhvert, men mange av produksjonene fikk lite omtale. Ingen fikk dessverre den samme suksessen som «Dirty Dancing», ifølge Screen Rant.

Men til fansen store fornøyelse fikk de i 2010 et gledelig gjensyn med stjernen, da hun deltok i den amerikanske versjonen av «Skal vi danse».

Grey ble en stor favoritt, og kunne til slutt slippe jubelen løs da hun vant hele konkurransen.

GIKK TIL TOPPS: Jennifer Grey vant «Dancing with the Stars» sammen med Derek Hough i 2010. Her danser de på «Good Morning America» etter triumfen. Foto: Charles Sykes/ AP/ NTB
GIKK TIL TOPPS: Jennifer Grey vant «Dancing with the Stars» sammen med Derek Hough i 2010. Her danser de på «Good Morning America» etter triumfen. Foto: Charles Sykes/ AP/ NTB Vis mer

Hun har i ettertid uttalt seg om gleden det ga henne å kunne danse foran et publikum igjen.

- Det er som om jeg har sultet meg selv. Denne følelsen er som å spise en deilig biff etter å ha vært på diett i 23 år, sa Grey til People, ifølge Newsner.

Operasjonen som ødela karrieren

Det kan være mange grunner til at et lovende stjerneskudd ikke etablerer seg som en stor ledestjerne. Men i 1989, kun to år etter «Dirty Dancing»-suksessen, skulle Grey gjøre en feil som hun senere ville angre på.

Skuespilleren valgte nemlig å operere nesen, som tidligere hadde vært hennes kjennetegn.

UGJENKJENNELIG?: Jennifer Grey har tidligere åpnet seg om neseoperasjonen som forandret alt. Foto: NTB
UGJENKJENNELIG?: Jennifer Grey har tidligere åpnet seg om neseoperasjonen som forandret alt. Foto: NTB Vis mer

I 2012 fortalte hun i et intervju med Mirror at hun etter operasjonen kunne dra ut og spise hvor som helst - uten at noen enset at det var henne.

Hun omtalte det plastiske inngrepet som «neseoperasjonen fra helvete».

- Jeg entret operasjonsrommet som en kjendis og kom ut som en anonym. Jeg vil alltid være hun kjente skuespillerinnen som ingen kjenner igjen. På grunn av en neseoperasjon, sa hun den gang.

Slik lever hun i dag

I 2018 fikk fansen gleden av å se skuespilleren på skjermen igjen, da hun var med i dramafilmen «Untogether» med Jamie Dornan (38) i hovedrollen.

60-åringen har de siste årene begynt å komme seg tilbake i rampelyset, og har i nyere tid vært med i flere kjente serier.

Ett år etter filmen med Dornan fikk vi se skuespilleren i den megapopulære serien «Grey's Anatomy», der hun var med i tre episoder.

NY SERIE: HBOs nye serie «It's a Sin» har tatt folket med storm. Video: HBO/ Rød Løper Vis mer

Samme år var skuespilleren med i dramafilmen «Bittersweet Symphony», med blant annet stjernene Suki Waterhouse (29) og Poppy Delevingne (34).

Men det var i fjor sjokkbeskjeden kom om at et nytt «Dirty Dancing»-prosjekt skal produseres.IMDb står det nemlig at et «Dirty Dancing»-relatert prosjekt, foreløpig uten kjent tittel, er ventet i løpet av 2021.

LANSERING: Et nytt «Dirty Dancing»-prosjekt er i produksjon og fansen gleder seg utvilsomt. Her en scene fra originalfilmen. Foto: Moviestore/ Rex/ Shutterstock/ NTB
LANSERING: Et nytt «Dirty Dancing»-prosjekt er i produksjon og fansen gleder seg utvilsomt. Her en scene fra originalfilmen. Foto: Moviestore/ Rex/ Shutterstock/ NTB Vis mer

Grey jobber nemlig med et superhemmelig prosjekt med filmstudioet som eier rettighetene til filmen, Lionsgate.

Filmens handling vil bli lagt til 1990-tallet, og den tidligere «Dirty Dancing»-stjernen vil jobbe dobbelt som hovedrolleinnehaver og ansvarlig produsent, skriver Entertainment Weekly.

Det er ikke noe informasjon om rollebesetningen enda, men flere fans har allerede begynt å spekulere på hvem som vil spille hva.

Siden «Dirty Dancing»-premieren for 33 år siden, har dessverre flere av kultfilmens skuespillere og andre involverte gått bort. Blant andre Patrick Swayze som portretterte Johnny, Jerry Orbach som spilte faren til Baby og filmregissøren Emile Ardolino.

Privat deler skuespilleren mye på Instagram om familieliv og kjæledyr, og ser ut til å leve et godt liv.

Hun er også interessert i trening, og legger innimellom ut forskjellige treningsvideoer på sosiale medier.

I fjor sommer ble det for øvrig kjent at skuespilleren og hennes nåværende eksmann, Clark Gregg (58), skulle skilles etter 19 år sammen. Sammen har de datteren Stella Gregg (18).

LES OGSÅ: Brudd etter elleve år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer