Magne Robberstad:

Blåste bort arven

Magne Robberstad ville gjort ting annerledes i dag.

FIKK ARV: Magne Robberstad åpner opp om et dårlig valg han tok da han mottok familiearv i ung alder. Video: NRK Vis mer
Publisert

Magne Robberstad (33) var bare ett år da han mistet faren. Lite visste han den gang at han 17 år senere skulle arve en stor sum penger.

Her til lands er nok Magne Robberstad mest kjent for sin tidligere deltakelse i blant annet «Paradise Hotel». Torsdag er han imidlertid tilbake på skjermen, men denne gangen i en helt annen - og mer personlig - setting.

Sammen med familien er han nemlig med i den første episoden av NRK-serien «Arveoppgjøret», hvor programleder Siri Kristiansen hjelper norske familier med arveoppgjør. Målet er at alle skal bli like fornøyde - eller like misfornøyde.

- Dette er mye mer seriøst, og mer personlig på en måte. Det gjør at det også er litt mer følsomt og vanskelig å snakke om, sier Magne om deltakelsen i programmet, og fortsetter:

- Man føler man bretter ut hele livet sitt. Det er litt skummelt. Men så tenker jeg at det også er deilig å få det gjort. Det har vært en veldig fin erfaring, men også litt skummelt.

FIKK OPPMERKSOMHET: Magne Robberstad var med på «Paradise Hotel» i 2013, da Paris Hilton vikarierte for Triana Iglesias som programleder i ei uke. Storsjarmøren innrømmer at han har fått oppmerksomhet fra Paris Hilton - nesten fem år senere. Han innrømmer også at han dro en hvit løgn om stjernemøtet på TV den gangen. Video: Marie Røssland Vis mer

I serien kommer det blant annet frem, som nevnt, at Magne mistet faren i svært ung alder. Da han fylte 18 år kunne han ta ut arven, som var på hele 650 000 kroner.

- Faren min gikk bort da jeg var veldig liten, og jeg fikk aldri et spesielt forhold til han sånn sett - i hvert fall ikke på det personlige plan. Det er veldig trist, forteller TV-profilen.

Hentet ut pengene

Pengene han arvet ble liggende hos Overformynderiet frem til 33-åringen fylte 18 år.

- Jeg hadde jo ikke peiling på hva jeg skulle gjøre med pengene, men jeg husker at jeg dro til Overformynderiet for å få dem ut. Jeg sa bare at jeg skulle få noen penger, og da de så på summen tror jeg hun ene ble litt nervøs. «Du skal ikke snakke med en rådgiver kanskje?», spurte de meg, og jeg bare «neida, det går sikkert fint».

Ifølge TV-profilen begynte samtlige på kontoret nesten å skjelve da han skulle skrive under på papirene.

- Jeg burde absolutt snakket med en rådgiver, men jeg tok det ikke så seriøst, innrømmer han.

Faren til Birk Ruud døde for nesten ett år siden, da Birk vant OL-gull i Kina følte han at faren var med han. Video: NRK Vis mer

Arven brukte han på blant annet bil og lyd- og lysutstyr.

- Det har jeg jo hatt bruk for i jobbsammenheng, så det var ikke helt dumt. Men jeg brukte også mye av pengene på tull og tøys, forklarer han, og fortsetter:

- Nå tenker jeg jo at «herregud, hvorfor sparte jeg ikke de pengene?» Det hadde jo vært en bra egenkapittal til bolig for eksempel. Jeg skulle tatt litt mer fornuftige valg den gang. Det angrer jeg veldig på. Jeg skulle heller fått summen nå.

- For ung

De 650 000 blåste Magne bort på fire, fem år.

- Men jeg tok ikke det så seriøst. Mamma er revisor og rådet meg litt, men når man er 18 og rebell er det begrenset hvor mye man vil høre på moren sin. Jeg var som mange andre selvsentrert, og tenkte at det var kult å ha den bilen.

- Men det er klart at nå tenker jeg jo at det er mye kulere å ha sitt eget hus enn å stå på byen med en flaske sjampanje i hånden. Man får et nytt perspektiv på livet når tiden går, sier han.

- Syntes du du selv var for ung da du som 18-åring mottok pengene?

FORFERDELIG TRAUMATISK: I boken «Et planteliv» åpner influenser Belinda Jakobsen om farens dødsfall. Video: Se og Hør Vis mer

- Ja, det synes jeg. Man burde hatt et fag på skolen hvor man lærte mer om allmennkunnskap. Om det å eie bolig, lån, renter, betale reninger, inkasso. Hvordan man gjør det hvis ting ikke går, hvordan man kontakter NAV. Det er så mye man burde lære. Om arv, ikke minst, svarer han.

- Men jeg kan jo ikke klandre meg selv heller. Jeg visste jo ikke bedre, fortsetter han.

Savnet etter pappa

At pengene er borte, har imidlertid Magne klart å slå seg til ro med. Savnet etter faren vil derimot bestandig være der.

- Det har vært helt forferdelig faktisk, sier han om det å vokse opp uten faren.

Han påpeker riktignok at han har en god farsfigur i stefaren.

- Men en stefar kan ikke erstatte din ekte pappa. Det er veldig trist når jeg hører andre klage på fedrene sine. Da tenker jeg ofte at «du er heldig som kan si det». Det finnes jo fedre der ute som er ordentlig slemme, men når jeg har kommet hjem til venner og de har fedre som er til stede, så blir jeg veldig glad, men også veldig lei meg, innrømmer han.

- Jeg har savnet det hele livet mitt - å ha en pappa der. En jeg kan lene meg på, spørre om råd. En pappa-sønn relasjon er så utrolig viktig, som det også er med mødre, men man forstår hverandre på et annet plan. Jeg savner pappa mer enn pengene.

DALENDE ENGLER: Thomas Felberg snakker om sin døde bestemor og «Farmen Kjendis». Video: TV2/NTB/Privat/Anders Grønneberg Vis mer

LES OGSÅ: - Helt knust

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer