«Debatten»:

- Blant de verste forbildene i Norge

Bloggeren har tidligere tatt leserne med inn på operasjonsstuen. Den døren er nå stengt, bedyrer Isabel Raad på «Debatten».

RAAD: En åpenhjertig Isabel Raad har byttet side i debatten om plastisk kirurgi. Video: Celina Morken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld stilte to av Norges største bloggere, Kristin Gjelsvik (33) og Isabel Raad (25) seg til debatt, i NRK-programmet «Debatten».

Da Se og Hør møtte Raad i forkant av direktesendingen, sa bloggeren at hun har vært et av de verste forbildene i Norge.

- Det var jeg definitivt. Jeg skrev så åpent om alle mine inngrep, jeg delte før- og etterbilder, jeg svarte på spørsmål og tok dem med under hele prosessen, sa 25-åringen.

- Å gå fra å være det elendige forbildet, til å virkelig få selvinnsikt til å forstå at det jeg gjorde var ekstremt egoistisk og helt forferdelig, og at jeg kan stå fram med det i dag, kan kanskje inspirere andre til å gjøre det samme, og innse at vi har en enorm påvirkningskraft.

Takketale skapte storm

I tillegg til de to bloggerne var også programdirektør Kathrine Haldorsen i TV 2 og Astrid Valen Utvik, juryleder i Vixen Awards, til stede i «Debatten»-studio.

Bakgrunnen for kveldens debatt var at Kristin Gjelsvik Kveldens raste mot kollega Sophie Elise Isachsen (25) i sin takketale under forrige ukes Vixen Awards.

Isachsen stilte ikke selv i «Debatten» tirsdag kveld.

Gjelsvik fyrte også løs mot TV 2, som sender programmet «Sophie Elises verden».

I en episode forrige uke fikk seerne bli med inn på operasjonsstuen da Isachsen skulle gjennomføre et kirurgisk inngrep - et såkalt «rumpeløft» - i Los Angeles.

Gjelsviks tale har ikke gått ubemerket hen, og har dermed sparket opp til nok en debatt bare om lag et år siden den forrige bloggdebatten.

Den gang omhandlet debatten hva man skal dele med følgerne sine og ikke.

RASER I TAKKETALEN: Kristin Gjelsvik tar et oppgjør med Sophie Elise i takketalen på Vixen awards. Video: Kine Falch Vis mer

I fjorårets sending av «Debatten» var Isachsen til stede, men i kveld var det imidlertid faren og manageren, Jan Olav Isachsen, som var på plass istedenfor datteren.

Seerne ble med til LA

Under bloggdebatten på NRK i fjor uttalte Sophie Elise følgende:

- Jeg er hundre prosent enig i at man ikke skal dokumentere en reise med plastisk kirurgi som den ultimate løsningen for å få det bra med seg selv.

I en episode av TV 2-serien «Sophie Elises verden» forrige uke fikk TV-seerne imidlertid følge bloggeren inn på operasjonsstuen i Los Angeles, der hun skulle ta ut rumpeimplantater.

At inngrepet fikk sendetid i TV 2-programmet var noe av det Kristin Gjelsvik kritiserte i sin Vixen-takketale.

- Har dokumentert baksiden

I «Debatten» tok Jan Olav Isachsen datteren i forsvar:

- Hun sa at hun ikke ville dokumentere plastisk kirurgi som den ultimate løsningen. Det har hun heller ikke gjort. Hun har dokumentert mer baksiden av det, sa Isachsen.

Han viste til at rumpeoperasjonen var korrigerende, og at episoden fremstiller farene ved kirurgien datteren har fått gjennomført.

Isachsen forklarte videre at han stilte i datterens sted av følgende årsak:

- Dette med kroppspress og psykisk helse er et viktig tema. Det ønsker vi selvfølgelig å være med på å diskutere. Grunnen til at Sophie ikke stiller her selv er måten debatten har kommet i gang på, som en personkonflikt mellom Sophie og Kristin. Hun ønsker ikke å være med på å kaste bensin på noe bål.

ISACHSEN: Faren til blogger Sophie Elise tar datteren i forsvar under kveldens debatt i NRK. Video: Celina Morken Vis mer

VG har tirsdag kveld publisert en kronikk signert Sophie Elise Isachsen.

Der stiller 25-åringen seg kritisk til at debatten har et kraftig personfokus, framfor å rette søkelyset mot et større samfunnsproblem.

«Kan man egentlig skjermes fra alt som er potensielt skadelig? Er dette i det hele tatt en realistisk måte å se på problemet?

Eller skal man lære unge at sosiale medier faktisk kan være skadelig (som jeg helt ærlig tror de aller fleste unge vet), og at det er spesielt skadelig om du er usikker fra før.» er blant spørsmålene eks-bloggeren stiller i kronikken.

Raad: - Livredd

Isabel Raad, som har delt flere kirurgiske inngrep med sine blogglesere, har nå endret praksis.

I «Debatten» kom det frem at 25-åringen trolig har operert seg på samme tyrkiske klinikk som Sophie Elise Isachsen - som endte med å korrigere inngrepet i Los Angeles.

- Jeg er jo livredd for hva jeg har puttet i min kropp. Det her er jo resultatet av plastisk kirurgi i ung alder, sa Raad til programleder Fredrik Solvang.

Hun bedyret videre at hun ikke kommer til å dele eventuelle nye inngrep - verken korrigerende eller andre typer kirurgi - med leserne igjen.

Til Se og Hør i forkant av «Debatten» sa Isabel Raad at hun har byttet side i debatten om plastisk kirurgi.

  • Se intervju med bloggeren øverst i saken.
PODCAST: Under kveldens Debatten på NRK ble bligger Kristin Gjelsvik konfrontert om hennes beskrivelser av en mikropenis i sin podcast. Video: Celina Morken Vis mer

Raste mot TV 2

Under 33-åringens takketale under Vixen Awards, og til Se og Hør i etterkant av prisutdelinga, raste Gjelsvik mot TV 2.

Til Se og Hør stilte Gjelsvik spørsmål ved hvorfor kanalen valgte å dokumentere en såkalt «brazilian butt lift» i serien «Sophie Elises Verden».

- Hvor faen blir det av det moralske og etiske ansvaret til TV 2? Jeg elsker TV 2, det er min favorittkanal, og jeg har vært med på forskjellige TV 2-produksjoner. Men, det er sånn, nei, hvorfor må vi virkelig dokumentere en brazilian butt lift? Kan vi klare å lage et program uten å ta det med? Fordi det handler om å normalisere plastisk kirurgi, uttalte Gjelsvik etter prisutdelingen.

Se og Hør har vært i kontakt med Kathrine Haldorsen i TV 2 som opplyser at de ikke er enige med Gjelsviks kritikk.

- Vi ønsker denne debatten velkommen, dette er både vanskelig og viktig tematikk. Vi er derimot ikke enig med Kristin Gjelsvik i at det vi viser i episoden av Sophie Elises verden bidrar til å fremme plastisk kirurgi, siden vi følger Sophie Elise når hun retter opp et tidligere inngrep hun nå angrer på, var noe av det Haldorsen uttalte.

Svarte på tordentalen

Gjelsviks kritikk mot Isachsen kommer om lag et år etter at hun gikk hardt ut mot 25-åringen og kalte henne for «Norges desidert dårligste og farligste forbilde». Da Se og Hør tok en prat med Isachsen etter prisutdelingen forrige uke, fortalte 25-åringen åpent om hva hun tenkte om Gjelsviks tale.

- Jeg er veldig glad for at jeg vant pris, jeg vet at jeg har jobbet hardt for den og jeg synes selvfølgelig at det er synd at hun bruker talen sin på å snakke dritt om meg fordi det er jo det hun gjør. Hun sier at hun synes det er problematisk at mediene lager det til en bloggkrig, men jeg synes at hun sparker opp den ballen ganske fint selv, sa Isachsen og la til:

- Jeg vet hva jeg formidler og hva jeg står for, og jeg vet at jeg har hatt publikum i ti år, og det er ikke fordi det er snakk om rumpa mi og plastisk kirurgi.

LES OGSÅ: - Forlovet med sin ni år yngre kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer