Chadwick Boseman

«Black Panther»-stjernen døde

Filmstjernen Chadwick Boseman ble bare 43 år gammel.

SUPERHELT: «Black Panther»-stjerna Chadwick Boseman er død, etter en fire år lang kamp mot tarmkreft. Video: NTB Scanpix
SUPERHELT: «Black Panther»-stjerna Chadwick Boseman er død, etter en fire år lang kamp mot tarmkreft. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Black Panther»-stjernen døde etter en fire år lang kamp mot tarmkreft, melder Variety.

Han fortalte aldri offentlig om kreftsykdommen.

Karrieren til Boseman eksploderte da han fikk rollen som superhelten fra «Black Panther». Før det spilte han blant annet de afroamerikanske ikonene Jackie Robinson i filmen «42» fra 2013 og James Brown i filmen «Get on Up» fra 2014.

- Det er med bunnløs sorg vi bekrefter at Chadwick Boseman er gått bort. Det var hans livs ære å bringe liv til King T'Challa i «Black Panther», heter det i en uttalelse på Twitter- og Instagram-kontoen hans.

Ifølge uttalelsen ble Boseman diagnostisert med tarmkreft i 2016.

- Han døde hjemme med sin kone og familie ved sin side, skriver familien.

Filmet under kreftbehandling

Bosemans publisist, Nicki Fioravante sier til AP at skuespilleren døde i sitt hjem i Los Angeles med kona og familien hos seg.

EMOSJONELL: Talkshow-verten James Corden bryter i tårer etter en samtale med sin kollega Reggie Watts, i kjølevannet av George Floyds dødsfall. Video: Rød Løper/The Late Late Show With James Corden Vis mer

- Som en ekte kriger, holdt Chadwick ut gjennom alt, og han brakte deg mange av filmene du elsker så høyt. Fra «Marshall» til «D 5 Bloods», «August Wilson’s Ma Rainey’s Black Bottom» og mange flere - alle ble filmet under og mellom uttallige operasjoner og cellegiftbehandling, skriver familien i sin uttalelse.

LES OGSÅ: - Jeg var livredd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer