Bjørn Skagestad gleder seg til å bli Cæsar-Junis flørt

- Herregud som jeg hater ordet og begrepet «finkultur», sier teaterveteranen Bjørn Skagestad om jobbskiftet.

FRA SCENEN TIL CÆSAR: I 2015 var Bjørn Skagestad aktuell i det Liv Ullmann-regisserte stykket «Fortrolige samtaler». Til høsten blir han å se i TV 2s såpeserie «Hotel Cæsar». Foto: Erik Evjen Photography/Scanpix
FRA SCENEN TIL CÆSAR: I 2015 var Bjørn Skagestad aktuell i det Liv Ullmann-regisserte stykket «Fortrolige samtaler». Til høsten blir han å se i TV 2s såpeserie «Hotel Cæsar». Foto: Erik Evjen Photography/Scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Onsdag denne uken markeres «Hotel Cæsar»-episode nummer 3000 med en spesiallaget musikalepisode.

Mot slutten av episoden, som «Steinjo» Grieg Halvorsen (40) har komponert musikken til, avsløres skuespiller Bjørn Skagestad (65) som en av høstens nye rollefigurer.

- Min karakter dukker opp på skjermen etter sommerferien. Jeg er veldig glad for å være i Cæsar-universet, og gleder meg til høsten, sier Skagestad.

Bjørn Skagestad vært ansatt ved Nationaltheatret i snart 30 år, og han er kjent fra en rekke dramaserier. I 1995 spilte han dessuten førsteelsker i «Kristin Lavransdatter», regissert av det norske filmikonet Liv Ullmann (77).

Saken fortsetter under bildet.

NY FLØRT: Bjørn Skagestad røper overfor VG at hans rollefigur og Anette Hoffs rollefigur innleder en flørt etter at han har sjekket inn på «Hotel Cæsar» til høsten.  Foto: Bjørn Wad
NY FLØRT: Bjørn Skagestad røper overfor VG at hans rollefigur og Anette Hoffs rollefigur innleder en flørt etter at han har sjekket inn på «Hotel Cæsar» til høsten. Foto: Bjørn Wad Vis mer

- Hater «finkultur»

Overgangen til TV 2s såpeserie «Hotel Cæsar», som har rullet over TV-skjermene siden 1998, er nok overraskende for mange.

Selv har Skagestad ingen problemer med å ta på seg rollen som Kåre Krogstad, den nye flørten til Juni Anker-Hansen (Anette Hoff). Det sier han til VG:

- Herregud som jeg hater ordet og begrepet «finkultur»! Og jeg har aldri hatt noen problemer med å jobbe innenfor noen som helst sjangre!

- Når det gjelder «Cæsar» må jeg si at jeg er stolt og glad for å kunne jobbe med så profesjonelle og hyggelige og tvers gjennom dyktige mennesker, sier Skagestad til VG om overgangen fra «finkultur» til den folkelige TV-serien.

Saken fortsetter under bildet.

ANERKJENT SKUESPILLER: Bjørn Skagestad som biskop Edvard Vergérus i «Fanny og Alexander» på Nationaltheatret, her sammen med Kjersti Holmen (Emilie Ekdahl) og Mario Aleksander Rojas Bøckman (Alexander). Foto: Samfoto/ NTB Scanpix
ANERKJENT SKUESPILLER: Bjørn Skagestad som biskop Edvard Vergérus i «Fanny og Alexander» på Nationaltheatret, her sammen med Kjersti Holmen (Emilie Ekdahl) og Mario Aleksander Rojas Bøckman (Alexander). Foto: Samfoto/ NTB Scanpix Vis mer

Tidligere har en rekke anerkjente teaterskuespillere sjekket inn på det fiktive hotellet. Blant dem finnes navn som Toralv Maurstad (89), Nils Ole Oftebro (71) og Frøydis Armand (67).

Flørten mellom rollefigurene til Skagestad og Hoff er langt ifra den første i «Hotel Cæsar». Se flere av skuespillerne mimre tilbake til romantiske øyeblikk fra serien nedenfor:

Holder koken etter 18 år

Anette Hoff (55) er på sin side den eneste skuespilleren som har vært med i «Hotel Cæsar» fra starten av.

- Det at vi har laget episode 3000, det betyr jo at vi er «still going strong». Vi har et publikum som er trofaste mot oss og vi har overlevd den floden av tv-programmet og konsepter og ideer som har vært rundt oss i 18 år, sier hun i TV 2s pressemelding.

I et intervju med VG i april, fortalte Anette Hoff hvordan det er å ha spilt den samme rollen i nesten 20 år. Spesielt det å se opptak av seg selv fra innspilling kan være tøft:

- Jeg har delt min aldringsprosess med hele Norge. Det er jo i årene mellom 35 og 55 at ting endrer seg. Kroppen forandres, du kommer i overgangsalderen og så videre. TV er brutalt, erkjente Hoff åpenhjertig.

Saken fortsetter under bildet.

PROFILERT FAMILIE: Anette Hoff sammen med ektemannen Nils Ole Oftebro og hans sønn Jakob Oftebro i desember 2014, da Jakob ble tidelt foreningen Nordens Språkpris. Foto: Andreas Fadum
PROFILERT FAMILIE: Anette Hoff sammen med ektemannen Nils Ole Oftebro og hans sønn Jakob Oftebro i desember 2014, da Jakob ble tidelt foreningen Nordens Språkpris. Foto: Andreas Fadum Vis mer

I 2013 passerte «Hotel Cæsar» 2500 episoder. I den anledning fortalte Anette Hoff til Seoghør.no at hun fortsatt kunne bryne seg på rollen som Juni Anker-Hansen:

- Ja, jeg synes fortsatt det er utfordrende. På én måte er det kanskje andre ting som er utfordrende nå, men samtidig så er det også de samme tingene som før. Det viktigste er at vi har gode historier å fortelle, understreket hun den gang.

Se video nedenfor:

Privat er Hoff gift med Nils Ole Oftebro, som altså også har hatt en gjesterolle i «Hotel Cæsar».

- På mange måter var det en slags naturkatastrofe at vi møtte hverandre. Det stred mot alt vi ville. Jeg ville ikke treffe en mann som var gift og hadde tre barn fra før. Han ville overhodet ikke treffe noen som innebar at han måtte forandre på livet sitt og flytte fra familien, sa Hoff til Dagbladet Magasinet i 2013.

Musikalepisoden av «Hotel Cæsar» sendes på TV 2 onsdag 1. juni kl. 19.30.

LES OGSÅ: - Han har vært en fantastisk pappa