Bjørn Maaseide hyller eks-kona etter samlivsbruddet

- Linda er fortsatt klippen i familien, sier den tidligere «Mesternes mester»-deltageren til Se og Hør.

SAMHOLD: – Jeg er så takknemlig, sier Bjørn Maaseide. Han og kona Linda skilte lag i fjor, men familien holder sammen. Han gir henne
æren for oppdragelsen av Benedicte (20), Fredrick (17), Birgitte (13) og Kristina (24). Foto: Anders Martinsen
SAMHOLD: – Jeg er så takknemlig, sier Bjørn Maaseide. Han og kona Linda skilte lag i fjor, men familien holder sammen. Han gir henne æren for oppdragelsen av Benedicte (20), Fredrick (17), Birgitte (13) og Kristina (24). Foto: Anders Martinsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I fjor kom nyheten om at volleyballstjernen Bjørn Maaseide (47) - som i år har vært med i NRK-serien «Mesternes mester» - og kona Linda (46) skulle skilles etter 22 års ekteskap.

I et intervju med Se og Hør forteller Maaseide at det absolutt ikke har vært eller er noe vondt blod mellom eks-paret etter det overraskende bruddet. 

– Vi skiltes som venner, og bor 500 meter fra hverandre. Vi har daglig kontakt, og ungene løper ut og inn som de vil. De er jo blitt så store nå. Ja, tiden flyr virkelig, forteller han til ukebladet. 

Har fire barn sammen

Bjørn og Linda har barna Kristina (24), Benedicte (20), Fredrick (17) og Birgitte (13) sammen, og den tidligere «Mesternes mester»-stjernen hyller eks-kona for at hun alltid har stått på med barneoppdragelsen mens han har gjort karriere som både volleyballspiller og forretningsmann.

FREMDELES GODE VENNER: Bjørn Maaseide og eks-kona Linda har klart å beholde en god tone etter bruddet i fjor.  Foto: Anders Martinsen
FREMDELES GODE VENNER: Bjørn Maaseide og eks-kona Linda har klart å beholde en god tone etter bruddet i fjor. Foto: Anders Martinsen Vis mer

– Linda var og er klippen i familien. Jeg kan takke henne for alle de fine ungene vi har fått sammen. Hun har hatt hovedansvaret for oppdragelsen, og det er lett å se at hun har gjort en fantastisk jobb, sier Bjørn. 

Vokste fra hverandre

Eks-paret møtte hverandre i en alder av kun 17 år gamle, og giftet seg i 1993. Han forteller at årsaken bak bruddet er at de rett og slett vokste fra hverandre. 

– Vi møttes da vi var veldig unge. Og etter hvert som ungene ble større, merket vi at vi hadde vokst fra hverandre.

- Vi levde hvert vårt liv, og var mye borte fra hverandre. Jeg tok nok mye av det Linda gjorde for hus og hjem for gitt, innrømmer Bjørn.

Gjør suksess i næringslivet

Etter idrettskarrieren har Maaseide hatt stor suksess som forretningsmann. Ifølge Kapital sitter han på verdier for én milliard kroner. Da bruddet med Linda ble kjent i fjor, skrev VG at gründeren kunne bli nødt til å punge ut med nærmere 100 millioner kroner til kona etter bruddet.

- Egentlig ønsker vi ikke å gå i detaljer, men jeg kan si at det er et oppgjør som strekker seg 30 år frem i tid. Det er forskjellige elementer i dette, men Linda er avhengig av at min business går bra fremover. Det er uansett våre barn som skal arve dette til slutt, sa han til avisen den gang. 

Maaseide har deltatt i OL ved to anledninger. Han har også EM-gull og sølv, samt en seier i verdensserien sammen med Jan Kvalheim i 1994-95-sesongen.

TV-AKTUELL: Bjørn Maaseide røk ut av «Mesternes mester» i semifinalen. Her med resten av gjengen: Anette Sagen, Bjørn Maaseide, Ragnhild Guldbrandsen, Jan Åge Fjørtoft, Vibeke Softerud, Roy Johansen, Siri Eftedal Seland, Anne Jahren, Thor Hushovd, Andreas Håtveit, med Dag Erik Pedersen. Foto: Tor Lindseth
TV-AKTUELL: Bjørn Maaseide røk ut av «Mesternes mester» i semifinalen. Her med resten av gjengen: Anette Sagen, Bjørn Maaseide, Ragnhild Guldbrandsen, Jan Åge Fjørtoft, Vibeke Softerud, Roy Johansen, Siri Eftedal Seland, Anne Jahren, Thor Hushovd, Andreas Håtveit, med Dag Erik Pedersen. Foto: Tor Lindseth Vis mer

LES OGSÅ: - Han har ikke sett barna på én måned

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer