FIKK DOMMEN: Bjørn Einar Romøren ble tatt for promillekjøring i mars. Nå har han fått dommen. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
FIKK DOMMEN: Bjørn Einar Romøren ble tatt for promillekjøring i mars. Nå har han fått dommen. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/DagbladetVis mer

Bjørn Einar Romøren:

Bjørn Einar Romøren dømt til betinget fengsel for  promillekjøring

Den tidligere skihopperen vil trolig få en annen hverdag de neste månedene. 

(Seoghør.no): I mars ble den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren (36) tatt i promillekontroll på vei til jobb.

Nå, nesten to måneder senere har han fått dommen, og forteller overfor Dagbladet at han ikke har invendinger mot dommen som ble på 18 dagers betinget fengsel og 62 000 kroner i bot.

- Det er ikke noe annet å gjøre enn å ta konsekvensene. Jeg har ikke noe å utsette på dommen. Det er flaut. Men jeg må bare ta det som det kommer når jeg har vært så dum, sier Romøren til Dagbladet.

Den tidligere skihopperen hadde en promille på 0,6 da han ble testet. Dette kom frem i Asker og Bærum tingrett.

Romørens hverdag vil trolig endre seg de neste månedene. Han blir nemlig uten førerkort i 14 måneder. Han må også ta en ny oppkjøring for å få den tilbake.

- Men når det gjelder resten av tilværelsen, har det gått mest utover kona. Som du hører sitter jeg på trikken, sier Romøren til Dagbladet.

Gikk av med seieren

I 2015 gikk den tidligere skihopperen av med seieren i «71° nord - Norges tøffeste kjendis». Han møtte jibber Andreas Håtveit (30) i finalen, og Romøren forteller til Seoghør.no etter seieren at det var stas å møte Håtveit i den siste duellen.

- Det var også gøy at det var meg og han i finalen. Selv om det alltid er litt kjipt å slå ut folk, var det sykt deilig å trekke det siste grønne tauet, og fire flagget til topps, sa en overlykkelig Bjørn Einar til Seoghør.no etter at han hadde tatt seieren.

Det kan imidlertid virke som at seieren i programmet ikke kan sammenlignes med medaljer innenfor skihopp.

- Det er en veldig annerledes seier når du vinner medaljer for noe du har dedikert hele livet ditt til, slik som med skihopp. For «71° nord» har man kanskje forberedt seg i en måned. Du sitter først og fremst med en følelse av å være privilegert over å kunne være med på noe slikt.

LES OGSÅ: Blodet rant for norsk tv-profil