Bjørn Eidsvåg falt for kona da hun var 13

Jeg husker fortsatt hvor betatt jeg ble.

TRAFF BLINK: Allerede tidlig i tenårene møtte Bjørn Eidsvåg jenta som viste seg å bli hans store kjærlighet. I dag har den populære artisten vært gift med sin Ragnhild i over 40 år.  Foto: Espen Solli, Se og Hør
TRAFF BLINK: Allerede tidlig i tenårene møtte Bjørn Eidsvåg jenta som viste seg å bli hans store kjærlighet. I dag har den populære artisten vært gift med sin Ragnhild i over 40 år. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I dag er Bjørn Eidsvåg (62) en av Norges mest kjente og populære artister, med fans over hele landet.

I ungdomsårene måtte han derimot gjøre en innsats for å få oppmerksomhet fra en helt spesiell jente, som i dag er hans kone.

- Ragnhild var 13 år. Jeg husker fortsatt hvor betatt jeg ble, hvor vakker hun var, med den lange, lyse fletta som nådde nesten helt ned til rumpa. Jeg var ungdomsleder og ei slags lokal stjerne, men hun enset meg ikke i det hele tatt, sier artisten til Dagbladet Magasinet.

Saken fortsetter under bildet.

GODT GIFT: I 2014 feiret Bjørn Eidsvåg og Ragnhild Idsø rubinbryllup. Her er paret fotografert i bryllupet til «Radioresepsjonen»-profil Steinar Sagen og Catrin Eide i mai 2015.  Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
GODT GIFT: I 2014 feiret Bjørn Eidsvåg og Ragnhild Idsø rubinbryllup. Her er paret fotografert i bryllupet til «Radioresepsjonen»-profil Steinar Sagen og Catrin Eide i mai 2015. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Barn og barnebarn

Bjørn Eidsvåg og Ragnhild Idsøe har nå vært gift i over 40 år, etter at «Eg ser»-sangeren til slutt lyktes med å gjøre kur til sin jevngamle ungdomsforelskelse.

Bryllupet stod i 1974, da den folkekjære komponisten var knappe 20 år gammel.

Siden den gang har paret fått barna Einar, Simen og Lise sammen. I januar 2015 kom deres første barnebarn til verden, da eldstesønnen Einar Idsøe Eidsvåg (37) fikk sønnen Rasmus (1).

I intervjuet med Dagbladet Magasinet forteller artisten, som er utdannet prest, at det langvarige ekteskapet har krevd en innsats fra hans og konas side.

- Å få det til å vare har vært et mål. Vi har tre barn, og vi har begge ønsket at de skulle ha en stabil base. Det er klart det ikke har vært like enkelt alltid, men vi har vært heldige, Ragnhild og jeg, understreket Eidsvåg overfor avisen i mars.

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆR ARTIST: Bjørn Eidsvåg blir gratulert av artist Herborg Kråkevik etter at han ble kåret til Årets Spellemann under Spellemannprisen 1997. Foto: NTB scanpix
POPULÆR ARTIST: Bjørn Eidsvåg blir gratulert av artist Herborg Kråkevik etter at han ble kåret til Årets Spellemann under Spellemannprisen 1997. Foto: NTB scanpix Vis mer

Feiret jubileum

Tidligere har 62-åringen innrømmet at suksessen som artist en periode gikk til hodet på ham, og at han kunne bli temmelig ufordragelig når han drakk.

- Jeg var en ordentlig drittsekk. Å oppleve suksess gjør deg til en kødd. Jeg sliter med ettervirkningene. Det har gått ut over familie, venner – alt, sa Eidsvåg til Dagbladet i 2014.

Våren 2014 fylte Bjørn Eidsvåg 60 år, og i anledning jubiléet var han gjest i TV 2-programmet «Senkveld». Der ble den sympatiske sangeren hedret av flere artistkollger, deriblant Maria Mena (30).

- Jeg har aldri vært så nervøs før. Det var jo en hemmelighet, og han visste ikke at jeg skulle være der før jeg kom ut på scenen. Det var sterkt, sa Mena til Seoghør.no om æresopptredenen den gang.

Se video fra Maria Menas rørende «Senkveld»-opptreden nedenfor:

Før 60-årsdagen røpet Eidsvåg overfor Se og Hør at han ikke gledet seg til å fylle «rundt» år, men at han likevel skulle markere begivenheten med et stor fest:

- Jeg gruer meg! Hadde egentlig tenkt å droppe enhver feiring. Forbigå dagen i stillhet. Jeg holdt jo en svær fest på 50-årsdagen. Men nå har jeg ombestemt meg, erkjente artisten den gang.

LES OGSÅ: Ole Einar Bjørndalen blir pappa

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer