Bjarte nyter livet i USA

Populære Bjarte Hjelmeland har bodd i Florida siden september - sammen med kjæresten Terje.

Latmannsliv: Et halvt år i hengekøya var deilig avveksling fra det travle livet i Oslo. Foto: Lars O. Guldbrandsen
Latmannsliv: Et halvt år i hengekøya var deilig avveksling fra det travle livet i Oslo. Foto: Lars O. Guldbrandsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brune og blide!

Bjarte Hjelmeland (35) stortrives i Key West. Sammen med sin kjære Terje Stenstad (35) nyter han livet i tropisk klima. De to har bodd på Floridas sydligste punkt siden september, og bor i leid hus i sjøkanten.

Denne våren spiller han enmannsshowet "Helt besatt" og hovedrollen i "Den stundesløse" på Den Nationale Scene i Bergen. Men vinterhalvåret tilbragte han i Florida.

- Hjemme lever vi det moderne "café latte"-livet, der vi peser rundt fra det ene oppdraget til det andre - og av og til bare møtes i døra. Derfor var det spennende å komme hit og se hvordan det ville funke når det bare var oss to over lengre tid. Og det har funket som bare det, sier Bjarte til Se og Hør.

Bjarte og Terje møttes høsten 2002. Skuespilleren har vært åpen om sin homofile legning siden han var 16 år. Deres livs drama opplevde de 2. juledag 2004 på ferie i Thailand. Samboerparet fikk føle tsunamien på kroppen.

- Vi var på stranden da nesten ti meter høye bølger fosset mot oss. Vi løp for livet gjennom piggtråd, gjerder og bygningsanlegg. Å rømme med tsunamien i hælene er et mareritt som aldri blir borte. Men samtidig blir man mer takknemlig for livet man har, sier Bjarte Hjelmeland i Se og Hør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer