Robin Thicke:

Bittert arveoppgjør etter farens død

Robin Thicke og hans bror forsøker å klore til seg arven etter faren. 

I SORG: Popstjerna Robin Thicke mistet faren sin i fjor. Nå er han og broren i en strid med deres stemor, farens enke, om arven. Foto: NTB scanpix
I SORG: Popstjerna Robin Thicke mistet faren sin i fjor. Nå er han og broren i en strid med deres stemor, farens enke, om arven. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I vinter døde den kanadiske skuespilleren Alan Thicke. Han er kjent for flere roller i hjemlandet, men huskes kanskje best for ABC-serien «Growing Pains».

Han var også kjent som far til popartisten Robin Thicke, som i 2013 slo gjennom med den kontroversielle låta «Blurred Lines». Thicke har gitt ut totalt sju album, og har vært på turné rundt om i verden flere ganger.

Det har ikke vært lett for sangeren etter at faren døde. Han har flere ganger uttalt seg om sorgen.

- Det var selvfølgelig veldig trist, men vi hadde alle både glimt og håp i øynene, fordi det hadde han også. Vi var glade for å være med hverandre og for at han sørget for at så mange av oss holdt kontakten, har han uttalt.

I kjølvannet av dødsfallet har det imidlertid dukket opp problemer. Som ved dødsfall flest blir spørsmålet om arv sentralt.

Nå er Thicke og broren hans, Brennan, i en bitter strid med Alan Thickes enke om fordelingen av verdier. Det skriver CNN.

Arvekrangel

Tanya Callau giftet seg med Alan Thicke i 2005. De var gift helt til skuespilleren gikk bort. Før de ga hverandre sine «ja» for 12 år siden, signerte de en ektepakt som beskrev hvordan ting skulle fordeles ved en eventuell skilsmisse eller død. Nå hevder Thicke-brødrene at deres stemor bestrider avtalen hun og ektemannen inngikk i 2005.

ENKE: Alan Thicke og Tanya Callau var gift i 12 år fram til hans død i vinter. Foto: NTB scanpix
ENKE: Alan Thicke og Tanya Callau var gift i 12 år fram til hans død i vinter. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Nå som Alan er død, hevder Tanya at det er flere problemer med ektepakten, står det i rettsdokumenter som CNN har fått tilgang på.

Det hevdes også at Callau ønsket å fore tabloidpressen med historier om ikke medforvalterne ble enige om å delta i mekling. Det er ikke kjent hva som kontret står i ektepakten, men detaljer fra Alan Thickes testament har dukket opp.

Brennan og Robin er med på å forvalte farens arv og verdier. I rettsdokumentene står det at barna til skuespilleren får deler av ranchen, 75 prosent av alle personlige eiendeler og 60 prosent av eiendommene.

Hans enke får derfor møblene på ranchen, de resterende 25 prosentene av de personlige eiendelene, pensjonsfordeler og 40 prosent av eiendommene. Callus advokat, Adam F. Streisand, forteller til CNN at han mener brødrene forsøker å sverte stemora si.

- Tanya har aldri truet med å ta familiens private saker offentlig og hun har aldri gjort det heller. Det er tydelig at Alans sønner har valgt denne lite smakfulle tilnærmingen for å mobbe Tanya, ved å få ting på trykk i media, komme med tullete søksmål og ved å nekte å delta i mekling, forteller han.

Det er ikke kjent når søksmålet eventuelt berammes i retten.

Døde på banen

Alan Thicke var kjent fra flere serier og filmer. Den 13. desember døde han av et brått hjerteinfarkt, mens han spilte hockey i California. Begravelsen ble holdt den 19. desember, og flere store stjerner fløy inn for å ta en siste avskjed med skuespilleren.

Popstjernen var åpen om sorgen etter tapet, og har blant annet snakket om hvordan han opplevde begravelsen. Det skrev The Los Angeles Times.

Det var i forbindelse med minnemarkeringen for faren at 39-åringen snakket med storavisen. Der fortalte han at flere store stjerner hadde flydd inn for å ta et siste farvel med den folkekjære, kanadiske skuespilleren.

- Leonardo DiCaprio fløy inn bare for å komme. Leo geleidet Kirk Cameron, Jeremy Miller, Joanna Kerns og Tracey Gold opp - Kirk hadde på seg sin «Growing Pains»-genser fra programmet - og de sto alle der og fortalte historier, sier Thicke.

Han beskriver minnemarkeringen som en feiring av livet, og at faren ville ha elsket det. Også 69-åringens Tanya snakket til pressen etter ektemannens dødsfall.

- Jeg får vondt i magen av tristhet, og det er med stor sorg at jeg takker alle fra bunnen av hjertet mitt for støtten og kjærligheten jeg har fått denne vanskelige tida, skrev hun i en uttalelse.

Tanya er ikke Robins biologiske mor, men han beskriver forholdet hun hadde til faren hans som magisk. Han påpeker at de var sjelevenner.

TÅREVÅTT: Publikum dånte da Robin Ticke brukte konserten i Virginia til å forsøke å få kona , som han nylig ble separert fra, tilbake. Video: Kim Grady Vis mer

LES OGSÅ: Den nederlandske kongen avslører hemmelig pilotkarriere

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer