Anders Baasmo Christiansen

Bitter tomtestrid

Filmstjernen har en helt ny – og viktig rolle. Han slåss for å redde barndomsparadiset.

OPPRØRT: Anders Baasmo Christiansen er ikke glad for at familien hans blir overkjørt av kommunen på familiegården i Rana i Nordland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
OPPRØRT: Anders Baasmo Christiansen er ikke glad for at familien hans blir overkjørt av kommunen på familiegården i Rana i Nordland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En helt absurd situasjon, sier Anders Baasmo Christiansen (46) om at familien hans nå har mistet råderett over sitt eget tomteland på Båsmoen i Rana kommune i Nordland.

Den populære og prisbelønte skuespilleren fra Hamar har vokst opp med sommerferier på familiens eiendom på Båsmoen, en tomt familien har eid i generasjoner.

Men nå vil Rana kommune regulere om området for å gi plass til et hundretalls boliger. Utbygging av både ny storflyplass og fabrikk til batteriproduksjon vil gi flere arbeidsplasser, men vil også kreve flere boliger. Nylig gikk kommunen videre med reguleringsplanene.

FILMHELT: Anders har strålt i en mengde filmer, blant annet i «Børning». Foto: Heiko Junge / NTB
FILMHELT: Anders har strålt i en mengde filmer, blant annet i «Børning». Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Gjør livet surt

- Det er «høl i hue» at man skal kunne vedta en reguleringsplan på annen manns eiendom – en plan grunneieren er imot. Vi har vært tydelige på at vi ikke kommer til å selge til et slikt prosjekt, som vil gjøre livet surt for naboene, uttaler Anders Baasmo til NRK.

Det er hans far, Willy O. Christiansen, som står som grunneier, men etter en årelang strid begynner han å bli sliten, og sønnen har derfor tatt rollen som talsperson.

- Slik det står nå, er eiendommen ingenting verdt, med unntak av hvis vi velger å danse etter deres pipe og akseptere deres tilbud. En helt absurd situasjon, medgir Anders Baasmo.

FAMILIELYKKE: Skuespillerparet Marie Blokhus og Anders Baasmo kan glede seg over ny lykke på hjemmebane. I fjor ble de tobarnsforeldre. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FAMILIELYKKE: Skuespillerparet Marie Blokhus og Anders Baasmo kan glede seg over ny lykke på hjemmebane. I fjor ble de tobarnsforeldre. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Ferdig med saken

Boligutbyggeren Grebkøl Eiendom AS uttaler til NRK at de er glade for at de er kommet i mål etter en lang prosess og at de tror prosjektet nå vil bli realisert.

«Børning»-skuespilleren sier seg overfor Se og Hør ferdig med saken, etter at politikerne – med 18 mot 16 stemmer – nylig stemte for reguleringsplanen.

DRØMMEBOLIGEN: I YouTube-serien «Klarna stikker innom» viste Jan Thomas og kjæresten Harlem frem leiligheten sin. Vis mer

LES OGSÅ: Røper store planer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer