Anders Baasmo Christiansen

Bitter tomtestrid

Filmstjernen har en helt ny – og viktig rolle. Han slåss for å redde barndomsparadiset.

OPPRØRT: Anders Baasmo Christiansen er ikke glad for at familien hans blir overkjørt av kommunen på familiegården i Rana i Nordland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
OPPRØRT: Anders Baasmo Christiansen er ikke glad for at familien hans blir overkjørt av kommunen på familiegården i Rana i Nordland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En helt absurd situasjon, sier Anders Baasmo Christiansen (46) om at familien hans nå har mistet råderett over sitt eget tomteland på Båsmoen i Rana kommune i Nordland.

Den populære og prisbelønte skuespilleren fra Hamar har vokst opp med sommerferier på familiens eiendom på Båsmoen, en tomt familien har eid i generasjoner.

Men nå vil Rana kommune regulere om området for å gi plass til et hundretalls boliger. Utbygging av både ny storflyplass og fabrikk til batteriproduksjon vil gi flere arbeidsplasser, men vil også kreve flere boliger. Nylig gikk kommunen videre med reguleringsplanene.

Gjør livet surt

- Det er «høl i hue» at man skal kunne vedta en reguleringsplan på annen manns eiendom – en plan grunneieren er imot. Vi har vært tydelige på at vi ikke kommer til å selge til et slikt prosjekt, som vil gjøre livet surt for naboene, uttaler Anders Baasmo til NRK.

Det er hans far, Willy O. Christiansen, som står som grunneier, men etter en årelang strid begynner han å bli sliten, og sønnen har derfor tatt rollen som talsperson.

- Slik det står nå, er eiendommen ingenting verdt, med unntak av hvis vi velger å danse etter deres pipe og akseptere deres tilbud. En helt absurd situasjon, medgir Anders Baasmo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.