«Farmen kjendis» 2021:

Bitre uvenner før «Farmen»

Fotballproffen truet med rettssak da radiomannen offentliggjorde telefonnummeret hans. På «Farmen» møttes de igjen ...

UVENNER FØR «FARMEN»: Espen Rustad Thoresen og John Arne Riise var uvenner før de reiste inn på tv-gården. Dette sier de nå. Foto: Alex Iversen / TV 2
UVENNER FØR «FARMEN»: Espen Rustad Thoresen og John Arne Riise var uvenner før de reiste inn på tv-gården. Dette sier de nå. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kveld tirsdag er «Farmen kjendis» tilbake på TV 2. Tolv kjendiser skal drive Lundereid gård i Kragerø, slik den ble drevet for 100 år siden.

To av dem som møtes der er den tidligere fotballstjernen John Arne Riise (40) og komiker og medieprofil Espen Rustad Thoresen (62).

TØFF TONE: - Riise er en ubetydelighet, og jeg bruker ikke noe tid i livet mitt på ham, sier Espen Thoresen til Se og Hør. Foto: Alex Iversen / TV 2
TØFF TONE: - Riise er en ubetydelighet, og jeg bruker ikke noe tid i livet mitt på ham, sier Espen Thoresen til Se og Hør. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

SMS-bråk

For en del år siden røk de i tottene på hverandre under det som ofte blir omtalt som «SMS-skandalen» - der Riise spilte hovedrollen.

I 2005 hadde den daværende Liverpool-proffen sendt flere tekstmeldinger til norske kjendiskvinner der han ba dem ut på en romantisk middag.

HOGGER TIL: John Arne Riise ønsker ikke å bidra til ytterligere krangel med Espen Thoresen, og lar være å svinge øksa denne gangen. Foto: Alex Iversen / TV 2
HOGGER TIL: John Arne Riise ønsker ikke å bidra til ytterligere krangel med Espen Thoresen, og lar være å svinge øksa denne gangen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Etter hvert ble det kjent at tekstmeldingene var nærmest likelydende, og at de var sendt til blant andre Pia Tjelta, Tone Damli, Synnøve Svabø og Sandra Lyng Haugen.

Provoserte fra scenen

Dette ble årets snakkis, men det kunne endt der. Men Espen Thoresen bar ekstra ved til bålet da han som konferansier på en festival utenfor Bergen offentliggjorde Riises telefonnummer fra scenen.

Han ba de mange tusen som var til stede om å sende Riise en tekstmelding. Da startet det virkelige bråket.

- Jeg ville bare hjelpe John Arne Riise å få seg kjæreste. Mannen er jo åpenbart på damejakt, uttalte Thoresen den gang til VG.

KRANGEL: Det er i tirsdagens utgave du kan lese saken om Riise og Thoresen. Faksimile: Se og Hør
KRANGEL: Det er i tirsdagens utgave du kan lese saken om Riise og Thoresen. Faksimile: Se og Hør Vis mer

Trussel om rettssak

Riise og hans daværende manager Espen Baardsen så ikke humoren og truet med rettslige skritt. Saken kom aldri for retten.

John Arne er i dag en gift mann, og har prøvd å legge saken bak seg. I biografien «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise» kommer han selv inn på temaet.

- Jeg var ung og forvirret og ydmyket foran hele det norske folk, men på litt avstand må vel den greia der karakteriseres som definisjonen på et i-landsproblem. Jeg har møtt flere av jentene i etterkant, uten at noen av oss har hatt noe behov for å diskutere gamle SMS-dialoger, uttalte Riise til NTB.

FARMEN: Her er deltakerne for årets "Farmen kjendis". Reporter: Celina Morken. Foto: TV2 Vis mer

«Ubetydelighet»

Se og Hør har vært i kontakt med Espen Thoresen. På spørsmål om de to har skværet opp, sier han:

- Jeg kjente ham ikke da jeg gikk inn, og ble heller ikke kjent med ham nå. Vi blir nok ikke perlevenner.

Det kan virke som om det fortsatt er et anstrengt forhold mellom de to, til tross for felles deltakelse i «Farmen kjendis».

- Riise er en ubetydelighet, og jeg bruker ikke noe tid i livet mitt på ham, sier Thoresen til Se og Hør.

ROLIG: Det har vært stille fra John Arne Riise i det siste. I dette intervjuet forteller nordmannen hvorfor. Vis mer

Krangel

Den tidligere fotballprofilen har følgende kommentar til Thoresens utspill:

- Jeg har forståelse for at denne forhenværende komikeren ønsker å provosere frem en krangel for å få oppmerksomhet. Jeg deler ikke hans behov, og syntes det er bra for oss begge at han ikke bruker med tid på meg, sier John Arne Riise til Se og Hør.

BIG SPENDER: John Arne Riise får kjørt seg i denne ukens episode av «I lomma på Slije». Video: TV3/Viafree Vis mer

LES OGSÅ: Detaljen i bildet vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer