Aretha Franklins begravelse:

Biskopen legger seg flat etter dette

- Jeg tråkket kanskje over en grense.

I HARDT VÆR: Fredag ble Aretha Franklin begravet i Detroit. I den forbindelse opptrådte Ariana Grande under seremonien - som ble ledet av biskop Charles H. Ellis III (60). Sistnevnte sto imidlertid for en situasjon som han seinere har måttet beklage for. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ble Aretha Franklin begravet i Detroit i det som ble en åtte timer lang, stjernespekket seremoni.

Den legendariske soulsangeren og låtskriveren gikk bort 16. august, og døde som følge av langt framskreden kreft i bukspyttkjertelen. Franklin ble 76 år gammel.

Både musikervenner og en rekke kjendiser var med på å sette sitt preg på markeringen fredag, deriblant artist Ariana Grande (25).

Begravelsen ble ledet av biskop Charles H. Ellis III (60), som på uheldig vis endte opp med å ta deler av oppmerksomheten bort fra den personen alle hadde kommet for å minnes.

- Over en grense

Ifølge nyhetsbyrået AP har Ellis langt seg langflat etter at han slo av en spøk om Grandes navn, i tillegg til å ha berørt henne på noe upassende vis.

Det var etter at 25-åringen hadde fremført Franklin-låten «(You Make Me Feel Like) A Natural Woman», at hun gikk bort til biskopen for å hilse på ham.

Det markerer starten på en heller pinlig seanse dem imellom.

OPPTRÅDTE: Ariana Grande hyllet avdøde Aretha Franklin ved å synge sistnevntes berømte låt «(You Make Me Feel Like) A Natural Woman». Foto: NTB Scanpix
OPPTRÅDTE: Ariana Grande hyllet avdøde Aretha Franklin ved å synge sistnevntes berømte låt «(You Make Me Feel Like) A Natural Woman». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Da jeg så at Ariana Grande sto på programmet, trodde jeg det var en ny rett på Taco Bell-menyen, fleipet Ellis.

Videre legger 60-åringen en arm rundt artisten, der bilder viser at han presser fingrene mot det ene brystet hennes. Det er spesielt denne handlingen som har resultert i flere kontroversielle overskrifter, og som har fått Ellis til å komme med en offentlig beklagelse.

I HARDT VÆR: Fredag ble Aretha Franklin begravet i Detroit. I den forbindelse opptrådte Ariana Grande under seremonien - som ble ledet av biskop Charles H. Ellis III (60). Sistnevnte sto imidlertid for en situasjon som han senere har måttet beklage for. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Fredag ble Aretha Franklin begravet i Detroit. I den forbindelse opptrådte Ariana Grande under seremonien - som ble ledet av biskop Charles H. Ellis III (60). Sistnevnte sto imidlertid for en situasjon som han senere har måttet beklage for. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det har aldri vært min intensjon å berøre noen kvinners bryst. Jeg vet ikke, men jeg antar at jeg la armen min rundt henne. Jeg tråkket kanskje over en grense, kanskje var jeg for vennlig og for tett på, men jeg beklager.

SISTE REIS: Fredag ble souldronningen Aretha Franklin stedt til hvile. Foto: NTB Scanpix
SISTE REIS: Fredag ble souldronningen Aretha Franklin stedt til hvile. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Siste jeg ønsket

Videre understreker biskopen at han ga en klem til samtlige bidragsytere under begravelsen.

- Jeg ga en klem til alle som opptrådte - både kvinner og menn. (...) Det siste jeg ønsket for denne dagen var å ta bort fokuset fra den det gjaldt. Denne dagen handlet bare om Aretha Franklin, sier han til AP, og beklager i tillegg på det sterkeste for Taco Bell-spøken.

Ariana Grande har så langt ikke kommentert hendelsen.

I sorg

Superstjernen Aretha Franklin hadde slitt med skrantende helse før hun gikk bort forrige måned.

- I en av de tyngste stundene i våre liv, finner vi ikke de riktige ordene til å uttrykke den smerten vi føler i hjertene våre. Vi har mistet matriarken og klippen i familien vår. Kjærligheten hun hadde for sine barn, barnebarn, nieser, nevøer og søskenbarn hadde ingen grenser, skriver familien i en felles uttalelse til offentligheten.

STOR KARRIERE: Aretha Franklin har hatt en enorm musikk-karriere, hvor hun blant annet har solgt mer en 75 millioner album. Her opptrer hun i New York i april 2017. Foto: INVISION/ NTB Scanpix
STOR KARRIERE: Aretha Franklin har hatt en enorm musikk-karriere, hvor hun blant annet har solgt mer en 75 millioner album. Her opptrer hun i New York i april 2017. Foto: INVISION/ NTB Scanpix Vis mer

Låter som «Respect» og «You Make Me Feel Like a Natural Woman», har vært med på å gi sangeren stempelet som verdens «souldronning», og i 1987 ble hun som første kvinne innlemmet i rockens æresgalleri.

Gjennom mer enn fem tiår som superstjerne, har Franklin solgt mer enn 75 millioner plater, vunnet hele 18 Grammy-priser og sunget på tre presidentinnsettelser - sist ved innsettelsen av Barack Obama i 2009, ifølge det britiske musikkmagasinet NME.

SJELDEN OPPTREDEN: Sangerinnen bak låter som blant annet «You make me feel», Aretha Franklin, fremførte en sjelden konsert under Kennedy æresprisutdeling. I den kjendistunge salen satt blant andre George Lucas og president Barack Obama. Vis mer Vis mer

- Lenge leve dronningen

At Franklin var alvorlig syk, ble kjent tidligere i august, da familievenn og underholdningsjournalist Roger Friedman kunne fortelle at 76-åringen lå for døden i sitt hjem i Detroit.

Få dager før Franklins bortgang skrev han følgende i sin spalte i underholdningsmagasinet Showbiz 411:

- Aretha er omgitt av familien og mennesker som står henne nær. Hun vil bli dypt savnet både som mor, søster, venn og kusine. Men arven etter henne er større enn livet selv. Det er ikke bare Rolling Stone som har kalt henne den største sangeren gjennom tidene, og at hun er dronningen av soul. Lenge leve dronningen.

Franklin etterlater seg fire sønner. Hun ble mor for første gang allerede som 13-åring, da Clarence Franklin (63) ble født. To år senere kom sønnen Edward Franklin (61) til verden.

LES OGSÅ: Fikk 15 år ekstra å leve

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer