Kylie Jenner:

Bisarr navneflause går viralt

Etter at Kylie Jenner endelig offentliggjorde sønnens navn, har flere sperret opp øynene.

NYTT NAVN: Nesten ett år har gått siden Kylie Jenner delte nyheten om at sønnen skulle få nytt navn. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB
NYTT NAVN: Nesten ett år har gått siden Kylie Jenner delte nyheten om at sønnen skulle få nytt navn. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Kylie Jenner (25) introduserer endelig sønnen for verden. Det var i mars i fjor, en drøy måned etter at gutten kom til verden, at Jenner informerte om at sønnens navn skulle endres.

Siden da har det nye navnet vært en godt bevart hemmelighet, og det har vært lite syn til sønnen i sosiale medier.

REALITY-KLAR? Superstjernene Kendall og Kylie Jenner poserte på det som så ut til å være «Paradise Hotel». Sannheten viser seg med 99% sikkerhet å være en annen. Video: Rød Løper Vis mer

I helga delte imidlertid Jenner en rekke bilder av gutten, og det ble kjent at han har fått navnet Aire.

Ifølge 25-åringen er navnet hebraisk for «guds løve». Det er imidlertid navnets arabiske betydning som nå vekker oppsikt. Det skriver blant andre Elle og Daily Mail.

«Min penis»

Siden navnet ble kjent har nemlig ryktene svirret. Flere påstår at Aire er arabisk slang for «min penis».

Førsteamanuensis for Midtøsten-studier ved Universitetet i Oslo, Albrecht Hofheinz, bekrefter overfor Se og Hør at navnet har en uheldig betydning.

ETTERTRAKTET: TV-profil Emma Ellingsen har over en halv million følgere på Instagram, og det er ikke bare nordmenn som har fått øynene opp for skjønnheten. Video: Steffen Pettersen / Reporter og edit: Kine Falch Vis mer

- Ja, «ayrī» er et ganske obskønt eller ladet ord for «penisen min» på arabisk, sier Hofheinz.

- Om noen velger å lese «Aire» som ‘Ayrī (med en guttural ʿayn-lyd i starten og en tydelig lang -ī (ikke -ē) på slutten), så er det i hvert fall uvitenskapelig transkripsjon - men det er vel folk i et engelskspråklig miljø i Amerika som har publisert dette i sosiale medier.

Sønnens navn uttales riktig nok med stum «e», noe som ikke stemmer overens med «min penis».

- Man kunne jo like greit påpeke at «Aire» er en skrivemåte for aire/ayre - en gammel musikk eller sangform, legger Hofheinz til.

«THE KARDASHIANS»: Kardashian-familien fikk mye kritikk etter premieren på deres nye serie, og det var spesielt én detalj som skapte reaksjoner. Video: Disney+ / Youtube. Reporter: Anna Celine Hanisch. Vis mer

Endret navnet

Aire Webster ble født 2. februar 2022. Kort tid senere opplyste Jenner om at sønnen hadde fått navnet Wolf Jacques Webster. Det gikk imidlertid en snau uke før tobarnsmoren delte at de hadde ombestemt seg.

«Til informasjon; Sønnen vår sitt navn er ikke Wolf lenger. Vi følte bare at det ikke passet til ham», skrev Kylie Jenner på Instagram den gang.

Siden da har realitystjernen hatt til gode med å dele det nye navnet. Fredag tok hun endelig bladet fra munnen. I sosiale medier har flere personer påpekt navneflausen.

GÅR VIRALT: En snutt av Kim Kardashian på restaurant i Milano går nå sin seiersgang på sosiale medier. Det er ett spørsmål seerne reagerer på. Video: The Kardashians/ Disney Plus. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Journalist Antoinette Lattouf er en av de som reagerer på navnet.

- Eh, burde noen informere Kylie Jenner om at sønnens navn, Aire, er et vanlig arabisk ord for «min penis».

Tobarnsmoren har foreløpig ikke kommentert den arabiske betydningen.

LES OGSÅ: - Jeg elsker hengepuppene mine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer