Frank Løke:

Birkebeinerrennet endte i smertehelvete for «Farmen»-Frank

Trosset legens råd.

FIRE TIMER MED SMERTER: Tidligere håndballspiller Frank Løke (38) gikk Birkebeinerrennet med en skadet legg. Det fikk han kjenne konsekvensene av. Foto:John T. Pedersen / Dagbladet
FIRE TIMER MED SMERTER: Tidligere håndballspiller Frank Løke (38) gikk Birkebeinerrennet med en skadet legg. Det fikk han kjenne konsekvensene av. Foto:John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Da Birkebeinerrennet ble arrangert for 80. gang i helga, var tidligere håndballspiller Frank Løke (38) blant deltakerne som hadde funnet veien til start på Rena.

I motsetning til de mange tusen som spente på seg skiene lørdag, valgte Løke, som var blant de mest omtalte tv-profilene fra årets «Farmen kjendis»-sesong, å gå det 54 kilometer lange rennet dagen i forveien.

GA BLAFFEN I LEGENS RÅD: Dermed ble Frank Løkes legg seende slik ut. Foto: Frank Løke
GA BLAFFEN I LEGENS RÅD: Dermed ble Frank Løkes legg seende slik ut. Foto: Frank Løke Vis mer

På forhånd hadde 38-åringen, som var i mål på litt over fire timer, riktignok blitt frarådet å ta et eneste stavtak.

- Trodde jeg kødda

Overfor Se og Hør forteller Løke at han tidigere i uka klarte å rive opp en gammel håndballskade i leggen, som resulterte i både legebesøk og et mindre inngrep.

- Det hadde oppstått en komplikasjon med en blodåre inni der, så legen måtte brenne den bort og fjerne masse greier. Det var blodig og betent, forteller han.

Etter å ha lappet sammen Løke var beskjeden fra legen klar, ifølge 38-åringen:

- Han sa at jeg helst ikke skulle bevege meg på to uker. Da jeg fortalte at jeg skulle gå Birken om to dager, trodde han at jeg kødda.

- Og så gikk du Birken?

- Ja.

- Hvorfor?

- He-he, jeg ble bare ekstra motivert av legens beskjed. Det gikk ikke an å stoppe meg, humrer Løke, som har dokumentert ovennevnte legebesøk på Instagram, der han for øvrig har det passende navnet «Action-Frank».

Hovnet opp til dobbel størrelse

Å være en konkurranselysten treningsjunkie, som vi med all sikkerhet kan konstatere at Løke er, har riktignok sin pris.

- Jeg kjente det godt i beinet gjennom hele rennet, ja. Smertene var ikke uutholdelige, men jevne, presiserer Løke.

Først ved målgang på Lillehammer fikk «Farmen kjendis»-profilen virkelig kjenne på konsekvensene av å trosse legens råd.

- Den skadde leggen hadde blitt dobbelt så stor som den andre, og jeg hadde jævlig vondt. Etterpå måtte jeg ligge på hotellrommet med beinet opp i lufta for å ende de verste smertene, forteller han.

- Var det virkelig verdt det?

- Å gå Birkebeinerrennet? Ja, absolutt. Det er moro å ha det i beltet.

Livredd for å gå på trynet

Selv om Løke forsikrer at hevelsen i beinet nå har begynt å roe seg, og at han ikke hadde gått Birkebeinerrennet hvis legens ski-nekt faktisk handlet om liv og død, bruker han ord som «livredd» for å beskrive et potensielt skrekkscenario i løypa.

- Jeg vil ikke tenke på hva som ville skjedd hvis jeg hadde gått på trynet. Da hadde jeg nok sprukket opp hele dritten igjen, og fått skikkelig, skikkelig vondt. Det er et under at jeg klarte å holde meg på beina med den dårlige balansen jeg har, sier han.

Det var langrennsløper Martine Ek Hagen (26), også hun fra årets «Farmen kjendis», som utfordret Løke til å gå Birkebeinerrennet.

Saken fortsetter under videoen.

BRAKK STAVEN: Frank Løkes forsøk på å ta revansj over «Farmen»-kollega Martine Ek Hagen gikk ikke helt etter planen. Foto: Goodwill / Birkebeinerrennet Vis mer

Verken Løke eller Ek Hagen lå på latsida under «Farmen»-innspillingen i fjor sommer. Begge løp femten kilometer hver eneste dag gjennom tv-oppholdet, noe som etter hvert ble et irritasjonsmoment for enkelte andre deltakere.

Ny hverdag

Løke hisset for øvrig på seg flere meddeltakere gjennom «Farmen»-ukene, der feiden med kjendisstylist Erlend Elias Bragstad (35) trolig fikk mest oppmerksomhet.

Noe høylytt på tv til tross, etter tv-exiten fortalte Løke om utelukkende positive tilbakemeldinger fra publikum.

Saken fortsetter under videoen.

FINALEFEST: Se Farmen Kjendis-deltager Stian lese opp Frank «Action-Frank» Løke sin siste post på Instagram. REPORTER: Miriam Bakkejord / VIDEO: Christian Roth Christensen / Redigering: Emilie Rydning Vis mer

- Folk kommer bort til meg og sier at jeg er en bra fyr, at de støtter og heier på meg. Jeg blir kontaktet på alle mulige flater, og pågangen har vært enorm. Halvparten av dem er barn, så det er kult. Det er fint å kunne være en rollemodell, også, fortalte han overfor Dagbladet.

Selv om Løke aldri hadde som mål å benytte «Farmen» til merkevarebygging, erkjente han at oppholdet har åpnet mange dører.

- Jeg har ikke tall på hvor mange henvendelser jeg har fått siden nyttår, det har vært helt «galematias», faktisk. Egentlig er jeg litt overrasket over trykket, sa han.

Nylig ble det kjent at Løke og kona gjennom 15 år går hvert til sitt.

​LES OGSÅ: Derfor svartnet det for «Farmen»-Frank

«FARMEN KJENDIS»: Årets sesong er over, og her ble vinneren annonsert på finalefesten. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer