Billige Bulgaria

Det koster ikke stort å feriere i Bulgaria, og i år er det den koselige lille byen Sozopol som er stedet å reise...

POPULÆRT BADESTED: Det kan være trangt om plassen på bystrendene i Sozopol.
POPULÆRT BADESTED: Det kan være trangt om plassen på bystrendene i Sozopol. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: Sozopol er en spennende kombinasjon av sol og bad, historiske omgivelser og lave priser helt sør på den bulgarske delen av Svartehavskysten, i Burgas-bukten nær grensen til Tyrkia.

At Bulgaria er et billig sted å feriere har sine årsaker. Landet ble EU-medlem ved årsskiftet og bærer preg av en helt annen levestandard enn vi er vant til i Norge. Men selv om du ikke finner gourmetmat her, får du iallfall mye mat. Og du får fint en treretters middag med vin og vann og kaffe for under hundrelappen.

Så lenge du vet hva du får – eller for den saks skyld hva du ikke får – kan du trygt reise hit. Både Lilleput Reiser, Apollo og Ving har Sozopol som nyhet på sommerprogrammene sine i 2007, så muligheten for å ende her hvis det er skrint med penger i feriekassa er god.

Billig sølv
Det mest sjarmerende ved Sozopol er utvilsomt gamlebyen. Her finner du et stort antall hyggelige restauranter, med til dels fantastisk utsikt, små forretninger som selger alt fra lokalt håndverk til billige klær – og sølv.
Sølv er billig i Bulgaria, og du finner et enormt utvalg av ringer, halskjeder, armlenker, skåler, bestikk og så videre. Skal du kjøpe dåpspresang til noen, drar du hit.

Utenfor gamlebyen finner du de mer typiske sydentendensene, med gatekjøkkener, suvenirboder, t-skjorte-utsalg og supermarkeder. Alt vel og bra, men litt sjokkert ble vi over å oppdage en søt middelaldrende dame som sto smilende foran et større utvalg springkniver, kastestjerner, slåsshansker og andre slagvåpen. Kom og kjøp! Jo takk!
Og så er det de deilige strendene.

Sozopol har to fine bystrender, men her blir det stappfullt i høysesongen. Derfor kan det være lurt å reise litt ut av byen. Drar du til Duni, noen kilometer sør for Sozopol finner du bugnende sanddyner nedover kysten der du kan være tilnærmet alene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer