MÅ LÆRE NORSK: Bill Pullman sier han må lære seg flere norske replikker i forbindelse med sin nye rolle i «Othello» på Den Nationale Scene i Bergen. Her er han i filmen «Independence Day» fra 1996. Foto: All Over Press
MÅ LÆRE NORSK: Bill Pullman sier han må lære seg flere norske replikker i forbindelse med sin nye rolle i «Othello» på Den Nationale Scene i Bergen. Her er han i filmen «Independence Day» fra 1996. Foto: All Over PressVis mer

Bill Pullmans norske jobb vekker oppsikt i utlandet

- Jeg må lære meg flere setninger på norsk, sier «Independence Day»-stjernen.

SEOGHØR.NO: Hollywood-stjernen Bill Pullman (61) - kjent fra filmer som «Independence Day» og «While You Were Sleeping» - forbereder seg for tiden på å spille i teaterstykket «Othello» på Den Nationale Scene i Bergen.

Men det er ikke bare i Norge mange har blitt overrasket over at den kjente skuespilleren kommer hit for å spille i teater.

Nyhetsbyåret Wenn og flere amerikanske nettsteder har skrevet om det uvanlige valget, som blant annet innebærer at Pullman må lære seg replikker på norsk.

- Jeg må si noen ord og setninger på norsk, sier Pullman til Wenn.

Feiret norsk jul

Han takket ja til jobben fordi han kjenner teaterstykkets regissør Stein Winge fra før.

FIKK PULLMAN TIL NORGE: Det er teaterregissør Stein Winge som har fått Bill Pullman til Den Nationale Scene. Her er Winge sammen med sin kone Kari Onstad. Foto: Andreas Fadum
FIKK PULLMAN TIL NORGE: Det er teaterregissør Stein Winge som har fått Bill Pullman til Den Nationale Scene. Her er Winge sammen med sin kone Kari Onstad. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Julen tilbragte han sammen med Stein Winge i Bergen, og han legger ikke skjul på at han har kost seg med norsk jul.

- De (nordmenn, red.anm) er veldig knyttet til julen. De har blant annet mange juledekorasjoner, sier han til Wenn.

Gamle venner

Stein Winge har tidligere sagt til Dagbladet at de to ble kjent i Los Angeles på 1980-tallet.

- Vi er gamle venner fra den tida jeg jobbet i L.A., og han spilte Barabbas i min oppsetning av Ghelderodes stykke på åttitallet. Vi hadde det jævlig morsomt sammen. Dette var før han ble filmskuespiller, men plutselig en kveld kom Mel Brooks og kona for å se stykket.

- Like etter fikk Bill hovedrollen i Brooks film «Spaceballs». Da gikk han fra å kjøre en vrak av en bil til å komme på jobb i limousin.

Bill Pullman skal også være klar for en oppfølger til «Independence Day», som ifølge Daily Telegraph vil få premiere 26. juni 2016.

LES OGSÅ: Strålte på rød løper en måned etter fødselen