Bill. Mrk: Ny riksbitch søkes!

Alt er som forventet i Robinsonekspedisjonen. Programmet har et desperat behov for noen å hate...

KNEBLET: Robinson-deltakerne ble kjørt av gårde med munnbind på i starten av første episode, slik at de ikke fikk snakket med hverandre.  Foto: TV3
KNEBLET: Robinson-deltakerne ble kjørt av gårde med munnbind på i starten av første episode, slik at de ikke fikk snakket med hverandre. Foto: TV3 Vis mer
«JEG HAR LIKSOM ALDRI før sittet på et lasteplan med munnbind på og ikke visst hvor jeg skulle…», slik begynner beretningen til en av årets Robinson-deltakere i premieresendingen.

DET FØLGES OPP med en kvinnestemme som sier: «Jeg vet at det kommer til å skje noe, og det er sannsynligvis ikke veldig bra. Jeg kjenner at jeg er redd.» Og Christer Falck som proklamerer at: «Deltakerne har ingen anelse om hva som venter dem.»
 
FOR DET FØRSTE, hvis du tidligere har befunnet deg på en lastebil med knebling av munnen, har du sannsynligvis langt alvorligere problemer i livet enn en måneds slankekur på stranden i Malaysia. Og hvis du ikke har noen anelse om hva som kommer til å skje i «Robinsonekspedisjonen», har du sannsynligvis aldri sett tv de siste ti årene.

FOR DET ER IKKE VELDIG store forvandlingene som er gjort i «Robinsonekspedisjonen» siden den gang Falck selv gikk gråtende ut som seierherre i programmet. Det blir lengre og lengre mellom de store konspiratørene og de nødvendige riksklysene og riksbitchene, og selv Christer Falcks klær ser ut til å være de samme fra år til år. I likhet med deltakerne, ser de ut til å falme.

PREMIERESENDINGEN BLIR PÅ sitt sedvanlige vis en episode der man blir kjent med deltakerne, og der lagånden dyrkes – uten de store konfliktene eller overraskelsene. De kommer forhåpentligvis seinere, og utifra teaseren til neste episode kan det se ut til at det vil eksplodere for noen allerede da. Det er det bare å håpe på at det skjer.

FOR MAN BENKER seg ikke foran skjermen for å se «Robinsonekspedisjonen» for langdryge og relativt kjedelige Robinsonkamper, man ønsker å se konfliktene og alliansebyggingen mellom sultne deltakere og aller helst noen meget frittalende og provoserende personer. Man trenger rett og slett noe av det nordnorske lynne det så tydelig bygges opp til i første episode.

SIDEN ÅRETS EKSPEDISJON sto overfor en rekke utfordringer, med blant annet denguefeber-utbrudd som var i ferd med å velte hele produksjonen og som til slutt tvang fram et bytte av location, kan man håpe på langt flere vrier i årets sesong enn det ekstremt klisjefylte møtet mellom «barske nordlendinger og urbane søringer».

Det hadde vært fint om Christer virkelig får rett i at deltakere og TV-seere ikke aner hva som venter dem, skjønt jeg har mine tvil.

(Anmeldelsen er basert på første program)

Se «Robinsonekspedisjonen» på TV3 søndager 20.00. Finn dine favorittprogrammer i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

ANDRE ANMELDELSER: 
LES OGSÅ: Dette er oppvaks-TV
LES OGSÅ:
Sånn ja, Marion. Slik blir du TV-yndling
LES OGSÅ: Det er en lidelse å se på
LES OGSÅ: Hun snakker i 12 og et halvt minutt
LES OGSÅ: De serverte ståltrå i suppa før Hellstrøm ryddet opp...
LES OGSÅ: Er det noe rikingene mangler? Ja, penger.