Bill Cosby tiltalt for overgrep

En arrestordre for komikeren er blitt utstedt.

TILTALT: Andrea Constand har fortalt politiet at Bill Cosby skal ha dopet og forgrepet seg på henne for 11 år siden. Foto: NTB Scanpix
TILTALT: Andrea Constand har fortalt politiet at Bill Cosby skal ha dopet og forgrepet seg på henne for 11 år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Siden oktober i fjor har det har stormet rundt Bill Cosby (78) etter at gamle voldtektsanklager mot ham plutselig dukket opp igjen i media.

Den ene kvinnen etter den andre har stått frem og anklaget den berømte komikeren og skuespilleren for å ha forgrepet seg på dem seksuelt.

I alt har nærmere 40 kvinner stått frem, men de fleste forholdene ligger så mange år tilbake i tid at de er foreldet i strafferettslig forstand.

Anklagene dreier seg om både voldtekt, ærekrenkelser, kyssing og ufrivillig beføling.

Onsdag ble Cosby, som hele tiden har avvist påstandene, tiltalt for ett overgrep som skal ha skjedd i 2004 - få dager før foreldelsesfristen, melder NYTimes.com.

Saken fortsetter under bildet.

TV-STJERNE: Bill Cosby (foran) sammen med gjengen i «The Cosby Show» (1984-92). Øverst f.v: Malcolm-Jamal Warner, Phylicia Rashad, Sabrina Le Beauf, Geoffrey Owens og Tempestt Bledsoe. Keisha Knight Pulliam sammen med Cosby.  Foto: All Over Press
TV-STJERNE: Bill Cosby (foran) sammen med gjengen i «The Cosby Show» (1984-92). Øverst f.v: Malcolm-Jamal Warner, Phylicia Rashad, Sabrina Le Beauf, Geoffrey Owens og Tempestt Bledsoe. Keisha Knight Pulliam sammen med Cosby. Foto: All Over Press Vis mer

Får støtte av kona

Komikeren skal den gang ha dopet ned og seksuelt misbrukt den tidligere Temple University-ansatte Andrea Constand (42) i hans hjem i Philadeplhia.

– Mr. Cosby er tiltalt for grovt usømmelig overgrep, sa aktor Kevin Steele fra påtalemyndigheten i Norristown, Pennsylvania.

En arrestordre for komikeren er nå blitt utstedt, skriver People.com.

Tiltalen er tatt ut som følge av ny informasjon som kom frem i lyset i juli.

Dette er første gang Cosby, kjent som Dr. Cliff Huxtable i 80-talls serien «The Cosby Show», har blitt strafferetslig siktet for et av de seksuelle overgrepene.

Saken fortsetter under bildet.

MISBRUKT: Janice Dickinson hevder Bill Cosby dopet ned og voldtok henne i 1982. Foto: NTB Scanpix
MISBRUKT: Janice Dickinson hevder Bill Cosby dopet ned og voldtok henne i 1982. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den tidligere supermodellen Janice Dickinson (60) er en av de mange kvinnene som hevder at skuespilleren har misbrukt henne.

- Jeg husker Bill Cosby i en morgenkåpe, som han tok av seg, før han la seg oppå meg. Og jeg husker en grusom smerte. På morgenen husker jeg at det var sæd mellom beina mine, fortalte hun blant annet da hun gjestet Entertainment Tonight i november.

Siden 1964 har Bill Cosby vært gift med Camille Hanks (71) og hun har hele tiden støttet ektemannen. Paret har fem barn sammen.

Komikerens kone gjennom 51 år, Camille, har hele tiden stått støtt ved ektemannens side. Foto: NTB Scanpix
Komikerens kone gjennom 51 år, Camille, har hele tiden stått støtt ved ektemannens side. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Bill Cosby saksøkt for å ha misbrukt 15-årig jente

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer