Bill Cosby innrømmet å ha dopet ned kvinne

Nye avsløringer i overgrepssaken rundt Bill Cosby har blitt kjent.

ANKLAGET: I løpet av det siste halvåret har et 20-talls kvinner anklaget Bill Cosby for seksuelle overgrep. Foto: NTB Scanpix
ANKLAGET: I løpet av det siste halvåret har et 20-talls kvinner anklaget Bill Cosby for seksuelle overgrep. Foto: NTB Scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Siden oktober i fjor har det har stormet rundt Bill Cosby (77) etter at gamle voldtektsanklager mot ham plutselig dukket opp igjen i media.

Den ene kvinnen etter den andre har stått frem og anklaget den berømte komikeren og skuespilleren for å ha forgrepet seg på dem seksuelt.

Dette har blant annet ført til demonstrasjoner utenfor arenaer Cosby har stått på scenen med stand-up showet sitt.

Cosby, kjent som Dr. Cliff Huxtable i 80-talls serien «The Cosby Show», har aldri blitt strafferetslig siktet for seksuelle overgrep, og har selv avvist påstandene.

Men i 2005 gikk en 30 år gammel kvinne, som hevdet at skuespilleren hadde dopet henne ned og misbrukt henne seksuelt, til sivilt søksmål mot ham.

Cosby inngikk den gangen et forlik med kvinnen for å holde saken unna rettssalen.

Prøvde å skjule dokumentene for offentligheten

Nå har nyhetsbyrået AP fått innsyn i saksdokumentene fra 2005 som viser at Bill Cosby innrømmet å ha skaffet det beroligende middelet Quaaludes for å gi det til unge kvinner han ville ha sex med, og at han ga det til minst én ung kvinne og «andre personer».

I avhøret blir Cosby spurt om det var hans intensjon å gi dopet til kvinner han ønsket å ha sex med, noe han bekrefter.

Han innrømmer videre i at han ga en kvinne tre halve piller, ifølge AP, som måtte gå rettens vei for å få tak i dokumentene som Cosbys advokat har prøvd å holde hemmelig i årevis.

Saken fortsetter under bildet.

BEVISET: Mandag ble det ti år gamle avhøret med Bill Cosby offentliggjort.  Foto: NTB Scanpix
BEVISET: Mandag ble det ti år gamle avhøret med Bill Cosby offentliggjort. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den tidligere supermodellen Janice Dickinson (60) er en av de mange kvinnene som hevder at skuespilleren har misbrukt henne.

- Jeg husker Bill Cosby i en morgenkåpe, som han tok av seg, før han la seg oppå meg. Og jeg husker en grusom smerte. På morgenen husker jeg at det var sæd mellom beina mine, fortalte hun blant annet da hun gjestet Entertainment Tonight i november.

Siden 1964 har Bill Cosby vært gift med Camille Hanks og hun har hele tiden støttet ektemannen. Paret har fem barn sammen.

MISBRUKT: Janice Dickinson hevder Bill Cosby dopet ned og voldtok henne i 1982 Foto: NTB Scanpix
MISBRUKT: Janice Dickinson hevder Bill Cosby dopet ned og voldtok henne i 1982 Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Bill Cosby saksøkt for å ha misbrukt 15-årig jente