DET SISTE BILDET: Vicent Fantauzzo skal i flere år ha forsøkt å få laget et maleri av vennen Heath Ledger, men det var først like før nyttår at Ledger fikk tid i sitt tette program for å stille opp for vennen.  Foto: Stella Pictures
DET SISTE BILDET: Vicent Fantauzzo skal i flere år ha forsøkt å få laget et maleri av vennen Heath Ledger, men det var først like før nyttår at Ledger fikk tid i sitt tette program for å stille opp for vennen. Foto: Stella PicturesVis mer

Bildet Heath aldri fikk se

Dette bildet av seg selv fikk Heath Ledger aldri se. Dagen etter at det var ferdig, døde han.

SEHER.NO: Det er den australske kunstneren Vincent Fantauzzo, som har malt bildet av Heath Ledger.

Dagen etter at Fantauzzo hadde lagt siste strøk på maleriet av den 28 år gamle skuespilleren, ble Ledger funnet død i sin leilighet i New York.

Med tillatelse fra Ledgers familie, vises nå bildet fram. Fantauzzo håper også på å kunne melde på portrettet til kunstprisen Archibald seinere i år.

Fantauzzo skal i flere år ha forsøkt å få laget et maleri av Ledger, men det var først like før nyttår at Ledger fikk tid i sitt tette program for å stille opp for vennen.

I jula fløy derfor Fantauzzo til Perth, der han malte bildet i familiens hjem. Bildet ble seinere fullført i Melbourne.

22. januar døde Heath Ledger Heath av akutt forgiftning som følge av den kombinerte effekten av en rekke reseptpliktige legemidler.

Ledger ser dyster ut på bildet, men ifølge kunstneren så han lyst på framtiden.

- Heath var en inspirerende venn, sønn og far som satte merker etter seg. Heath var en veldig privat person, noe som er en av grunnene til at jeg var så beæret over at han tillot at jeg malte ham, sier Vincent Fantauzzo om «Brokeback Mountain»-skuespilleren ifølge National Ledger.