Måneskin:

Bildene som sjokkerer Europa

Vokalisten i Måneskin, vinneren av Eurovision Song Contest, Damiano David, avviste i natt at han sniffet kokain da TV-bilder viste ham lene seg ned mot bordplata der bandet satt i green room.

ITALIA: Her ser du det omdiskuterte videoklippet av vokalisten i Måneskin, Damiano David. Video: Eurovision Vis mer
Publisert

Det italienske bandet Måneskin vant årets Eurovision Song Contest med låten «Zitti e buoni».

Det omdiskuterte videoklippet med vokalisten ble raskt spredt i sosiale medier under Eurovision-sendingen.

Klippet viser hvordan programlederen for sendingen holder på å intervjue artisten Destiny fra Malta når det italienske bandet Måneskin kommer til syne i bakgrunnen i green room i Rotterdam.

HÅP: TIX sin finaleopptreden skapte vill jubel i salen. Video: NRK. Vis mer

I den korte sekvensen lener Måneskins vokalist, Damiano David (22) seg fram over bordet med ansiktet langt ned mot bordplata. Samtidig dytter bandkollegaen, Ethan Torchio til ham i det som ser ut som et forsøk på å få ham til å forstå at han synes i TV-bildet.

- Knust glass

Det førte raskt til mange spekulasjoner i sosiale medier om at vokalisten sniffet kokain etter MGP-showet. Men på pressekonferansen etterpå avviste han alle anklager.

En journalist fra Aftonbladet spør om det stemmer at han tok kokain eller hva det er som faktisk skjer på TV-bildene.

- Nei. Thomas (gitarist i bandet journ.anm.) knuste et glass, sier David og peker på bandkollegaen.

MÅNESKIN: Dette sier Eurovision-favorittene fra Sverige, Malta og Italia om TIX. Reporter: Lars Barreto Dønvold-Myhre. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Vis mer

- Jeg bruker ikke narkotika. Vær så snill folkens. Vær så snill ikke påstå det. Ikke noe kokain. Ikke påstå det, vær så snill, legger han til.

- Sjokkert

Sent i natt kommenterer også bandet situasjonen i en story på Instagram.

- Vi er virkelig sjokkert over det enkelte personer sier om at Damiano skal ha tatt narkotika. Vi er virkelig imot narkotika, og vi har aldri brukt kokain. Vi er villige til å teste oss for vi har ingenting å skjule. Vi er her for å spille musikken vår, og vi er så glade for Eurovision-seieren, og vil takke alle som har støttet oss, skriver bandet.

LES OGSÅ: Åpen om sorgen: - Frykt og skam

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer