VINNER: Bilal Saab er årets vinner av «Stjernekamp». Reporter: Mathilde Lea. Video: John Terje Pedersen Vis mer

Bilal vant «Stjernekamp»

Årets «Stjernekamp»-finale er over, og en vinner er kåret.

Publisert

Nok en sesong av «Stjernekamp» på NRK er over, og enda en artist kan smykke seg med tittelen «Norges ultimate entertainer».

I årets siste program har duellen stått mellom Bilal Saab og Kim Rysstad.

Én etter én har de slått ut konkurrentene, deriblant Adrian Jørgensen (27), Åge Steen Nilsen (49) og Hanne Sørvaag (39). Nå er det endelig avgjort.

Bilal Saab er årets vinner av «Stjernekamp».

- Jeg har egentlig ikke ord. Jeg er så over meg takknemlig for å ha fått denne muligheten, sier Bilal Saab til Dagbladet da seieren er klar.

FINALE: Artistene Kim Rysstad og Bilal Saab møtes til finale i «Stjernekamp». Foto: John T. Pedersen
FINALE: Artistene Kim Rysstad og Bilal Saab møtes til finale i «Stjernekamp». Foto: John T. Pedersen Vis mer

- Bare å ha fått være med, og få stå her i ti uker, det er helt sykt. Og å få lov å ta stafettpinnen videre for Finnmark.

Se intervjuet med vinneren øverst i saken!

Vinnerklem

Da vinneren var annonsert, fikk Bilal Saab synge finalelåten sin på nytt, til enorm jubel fra salen. De som kanskje jublet aller høyest, var mamma Mona Jacobsen Saab og pappa Ahmad Saab.

- Da de ropte opp at vinneren var Bilal, kjentes det i hjerterøttene, sier mamma Mona Jacobsen Saab.

EGEN SANG: Kim Rysstad framførte låten «Så vidunderleg» fra eget repertoar. Foto: John T. Pedersen
EGEN SANG: Kim Rysstad framførte låten «Så vidunderleg» fra eget repertoar. Foto: John T. Pedersen Vis mer

Like etter at kameraene var blitt skrudd av, samlet den lille familien seg til en god og lang gruppeklem.

- Moren og faren min betyr alt for meg, sier Bilal Saab.

Nå gleder familien seg til å få sønnen hjem til Sørøya.

- Ja, vi gleder oss til det. Men vi er såpass realistisk så vi skjønner at han blir nok mere ut i verden enn på Sørøya, men det er bra. Polarfugler må også ut og prøve vingene sine, og fly litt til sydligere strøk. Men jeg regner med at han finner hjem igjen, sier hun.

NORTHKID: Bilal Saab sammen med bandet NorthKid. Foto: John T. Pedersen
NORTHKID: Bilal Saab sammen med bandet NorthKid. Foto: John T. Pedersen Vis mer

I kampen om å vinne publikums stemmer, har de to finalistene fått synge tre låter hver. Slik tradisjonen er, har begge artistene fått velge seg en reprise fra en tidligere «Stjernekamp»-episode.

- For en finalestart!

Kim Rysstad åpnet hele finalen med låten «Rise Like a Phoenix» i sjangeren Melodi Grand Prix, til gode tilbakemeldinger fra dommerne.

- Dette var dramatisk, voldsomme følelser og nydelig. For en finalestart!, erklærte dommer Mona B. Riise.

Bilal valgte låten «Nordaførr / RSP & Thomax» i sjangeren hiphop.

SØLV: Kim Rysstad kom på andreplass i finalen av «Stjernekamp». Reporter: Mathilde Lea. Video: John Terje Pedersen Vis mer

- Dette var stort. Jeg er helt sikker på at det ikke finnes en nordnorsk sjel som er umenneskelig stolt av deg, Bilal, sa gjestedommer Ella Marie.

- «Fette nervøs»

I dommerpanelet sitter Mona B. Riise og Thomas Felberg. I tillegg fikk seerne et gjensyn med fjorårets vinner, Ella Marie Hætta Isaksen, denne gangen som gjestedommer.

De to finalistene fikk også framføre hver sin låt fra eget repertoar. Her valgte Kim å framføre sangen «Så vidunderleg».

RØRT: - Dette er det beste som har skjedd meg. Med unntak av Truls, sa en rørt Kim Rysstad på scenen etter å ha fullført sin finalesang. Foto: John T. Pedersen
RØRT: - Dette er det beste som har skjedd meg. Med unntak av Truls, sa en rørt Kim Rysstad på scenen etter å ha fullført sin finalesang. Foto: John T. Pedersen Vis mer

- Det var nydelig å høre på, sa dommer Thomas Felberg, og fortsatte:

- Jeg mener at det gjennom høsten har skjedd noe med deg som menneske og sanger. Jeg føler du har gått fra å være kveder til artist.

Bilal hadde hentet inn bandet sitt NorthKid for anledningen, og de framførte låten «Done Fighting» sammen.

- Du synger så nydelig. Du har vunnet i Lotto, for du har en stemme som er helt unik, som man alltid hører at er Bilal, sier Mona B. Riise.

Bandet kunne avsløre at de hadde vært «fette nervøs» før de skulle på scenen. Det førte til at Bilal ville oppklare noe på direkten:

- Når vi snakker om «fette kult», så snakker vi ikke om det kvinnelige kjønnsorganet. Men vi snakker om «fett», sier den unge finnmarkingen.

Whitney Houston-fan

Vårt siste møte med finalistene var gjennom finalelåten. Kim Rysstad valgte å framføre en låt av sitt store idol Whitney Houston, «I look to you»

- Dette var et utrolig verdig punktum for din «Stjernekamp»-reise, sa en imponert Ella Marie, som fikk støtte fra de andre dommerne.

- Det er så voldsomt å se den nye sterke, glade Kim som kommer ut av denne sangen. Du har en sårhet i deg som er så fint, sier Mona B. Riise.

En rørt Kim Rysstad hadde dermed fullført sin siste sang i «Stjernekamp».

- Dette er det beste som har skjedd meg. Med unntak av Truls, da, sier Rysstad, og viser til sin kjæreste som sitter i salen.

Bilal Saab valgte å synge en låt av Ed Sheeran - «Castle on the Hill». Han fikk ros fra dommerne for å ha levert stabilt gjennom hele sesongen.

- Det var så herlig å se på. Du sang om å vokse, om å komme hjem. Vi ser hvordan du har vokst. Og du kan komme hjem til Sørøya, men du kan ikke være der så lenge. For du må tilbake og synge for folk, sier Mona B. Riise.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: - Kan gifte meg i denne kjolen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer