HVOR UNDERHOLDENDE ER DE?: 16 deltagere gikk mandag inn i «Big Brother»-huset i Stockholm.  Foto: Bjørn Ekker/Lina Hekkli - Seher.no
HVOR UNDERHOLDENDE ER DE?: 16 deltagere gikk mandag inn i «Big Brother»-huset i Stockholm. Foto: Bjørn Ekker/Lina Hekkli - Seher.no Vis mer

Big Brother er kloakk-tv

Men det stinker altfor lite av deltakerne.

Publisert
DEN FØRSTE TANKEN mange har gjort seg når man i de siste ukene har sett og hørt reklamene med «Se Big Brother på TV 2 Bliss» er: har jeg egentlig TV 2 Bliss?

DET SPØRSMÅLET MÅ noen i TV 2-huset også ha stilt seg, for gårsdagens premiere gikk i samsending på hovedkanalen og Bliss, dermed kunne man utsette panikken med å finne den bortgjemte kanalen i én time, da man ble loset videre til nisjekanalen.
 
SKJØNT PANIKK VAR det nok ikke. Og det var nok av mer spennende programmer å stoppe ved mens man letet seg gjennom kanallista for å finne TV 2 Bliss og få svar på den pinlige «uavklarte situasjonen i huset», som programleder Sarah Natasha Melbye kalte den falske tarantellarømningen.

DA «BIG BROTHER» fikk sin debut på norsk TV for ti år siden la Ramsey standarden da han skrek: «Blir'e nåkke knulling?» på vei inn i huset. Og det ble det...

MANGE FIKK SIN første smak av digital-TV da de kunne stirre i 24 timer i døgnet på dusjkamera og bevegelsene under deltakernes dyner.

DEN GANG GIKK ordene «sjokk» og «søppel-TV» igjen når man snakket om programmet. I dag er det bare ett av disse ordene som passer. Det ordet er definitivt ikke sjokkerende. Med innføringen av et eget rottereir for deltakerne, går nok assosiasjonene fra søppel til rennestein og kloakk.

KLOAKK-TV KAN FOR ALL DEL være god underholdning det også, og ofte er det avhengighetsskapende, men da må man som seer lukte skandaler og underholdningsverdi av deltakerne. Den stanken fikk man ikke akkurat slengt i trynet på premieren.

DELTAKERNE VAR OMTRENT like engasjerte som publikum som satt og klødde seg i hodet i bakgrunnen. Det er selvsagt likevel vanskelig å forutsi hvordan deltakerne har evnen til å underholde inne i huset de neste 100 dagene, men man får virkelig håpe de kan «by på seg selv» og «bare være seg selv» mer enn de klarte på premieren. For «Big Brother» er mer avhengig enn noe annet program av intriger, galskap og irritasjonsmomenter for å dra seerne videre - og premieren ble altfor stillestående i så måte.

DA RAMSEY, RODNEY, ANETTE og Lars Joakim ble stengt inne på en bunker på Fornebu for ti år siden, var de intetanende om hysteriet det skapte utenfor og hvor mange som faktisk fulgte dem. Deltakerne som mandag ble stengt inne i huset forventer at de skal skape hysteri, overskrifter og bli allemannseie, om de faktisk klarer å sjokkere oss på nytt er mer tvilsomt.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer