Scott «Scooter» Braun:

Biebers manager fryktet at stjernen skulle dø

- Jeg kunne ikke la ham dø.

BRUTALT ÆRLIG: Justin Biebers manager, Scott Braun, har kommet med oppsiktsvekkende uttalelser rundt Biebers skandaleperiode fra 2013 til 2014. Braun forteller blant annet at han fryktet for artistens liv. Foto: NTB Scanpix
BRUTALT ÆRLIG: Justin Biebers manager, Scott Braun, har kommet med oppsiktsvekkende uttalelser rundt Biebers skandaleperiode fra 2013 til 2014. Braun forteller blant annet at han fryktet for artistens liv. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Amerikanske Scott «Scooter» Braun (37) skal ha en stor del av æren for Justin Biebers (24) enorme suksess.

Det var Braun som oppdaget popstjernen på Youtube i 2008, og har de siste ti årene fungert som 24-åringens manager, høyre hånd og gode venn.

Å vokse opp i rampelyset, med hele verdens øyne rettet mot deg til enhver tid, har imidlertid sine baksider.

Mellom 2013 og 2014 var ungpikeidolet involvert i en rekke svært uheldige episoder, og skapte stadig oftere overskrifter av mindre positiv art.

KOM IKKE LANGT: Idet Justin Bieber skulle kjøre hjem fra et arrangement i Beverly Hills, California, kjører han på en fotograf. Video: RMG News via CNN Vis mer Vis mer Vis mer

Arrestert flere ganger

Flere vil omtale perioden som den «klassiske fellen alle tenåringsidoler havner i». Det verserte rykter om at Bieber hadde problemer med alkohol og narkotika. Han ble arrestert gjentatte ganger, blant annet for vandalisme, fyllekjøring, og legemsfornærmelse.

Både fansen, Biebers familie og venner, samt 24-åringens daværende kjæreste, Selena Gomez (25), uttrykte bekymring.

I et større intervju med The Guardian, avslører en brutalt ærlig Scott Braun at han fryktet at Bieber skulle dø.

- Jeg ville ikke la ham i stikken. Jeg kunne ikke la ham dø. Jeg ville ikke sette ham i en posisjon der jeg sa: «Ja, ok, men la oss bare fortsette å jobbe nå», sier Braun til avisen.

Vendepunktet

Artisten så tilsynelatende ut til å ha havnet i en ond, nedadgående spiral. Manageren ønsker ikke å gå i detalj på hva som forårsaket de mange uheldige episodene, men forklarer at vendepunktet kom da Bieber «fant Gud».

- Han så meg rett inn i øynene og sa: «Jeg skal gjøre en forandring.»

De siste årene har popstjernen viet mye tid til kristendommen. I fjor sommer ble det blant annet spekulert i at han skal ha avlyst turneen sin for å starte en egen menighet - noe 24-åringen senere avviste.

Bieber blir derimot stadig observert i gudstjenester, og takket aller nyligst «høyere makter» i forbindelse med forlovelsen med Hailey Baldwin (21).

Overfor The Guardian forteller Braun, som også har blant andre Ariana Grande og David Guetta i stallen, at han ikke er bekymret for et eventuelt fall i popularitet for Bieber, nå som artisten velger å vie mye tid til religion og kristendom.

- Til syvende og sist ville jeg uansett valgt dette resultatet fremfor den situasjonen jeg måtte håndtere. Det beste som har skjedd Justin Bieber, er at han fant Gud, mener Braun.

Skal gifte seg

Managerens åpenhjertige intervju kommer bare få dager etter at Justin Bieber og ovennevnte Hailey Baldwin forlovet seg.

Internett har stått på hodet etter nyheten ble kjent, og i flere dager ble det hele oppfattet som rykter.

Søndag kveld (norsk tid) bekreftet popstjernen imidlertid at hendelsen faktisk fant sted, og at paret skal gifte seg.

«Hadde tenkt å vente med å si noe, men nyhetene sprer seg fort. Så her er saken: Hailey, jeg er såååå forelsket i alt ved deg! Så forpliktet til å tilbringe livet mitt til å bli kjent med hver eneste del av deg», skrev han i en lengre tekst på Instagram.

Videre røpet Bieber at frieriet fant sted lørdag 7. juli, og påpekte at tallet syv står for «åndelig perfeksjon».

Tyst fra Selena Gomez

Med forlovelsen, kan det tilsynelatende se ut til at relasjonen med popstjernen Selena Gomez (25) er avsluttet for godt. Hun har som kjent en lang historie med den vordende brudgommen, og ble senest avbildet sammen med «Sorry»-sangeren i februar.

Gomez og Bieber har hatt et av-og-på forhold helt siden 2011. De gjorde det slutt og ble sammen flere ganger før de offentlig brøt med hverandre i 2013, før de igjen fant tonen i fjor høst.

Til tross for at ryktebørsen allerede i desember registrerte at Hailey Baldwin var inne i bildet, ble forholdet mellom Gomez og Bieber omtalt så sent som i mars.

Nøyaktig hva som har skjedd i mellomtiden, og hvorvidt et trekantdrama har utspilt seg, er det få som vet.

LES OGSÅ: Letter på sløret om Bieber-ryktene