Biebers hemmelige besøk i Stryn - badet i 10 grader

Justin Bieber overrasket alle med spontanbesøk i Stryn. Der leide superstjernen et helt hotell, grillet pølser og sang rundt leirbålet – og badet i iskaldt fjellvann.

KASTET SKJORTA I STRYN: Popstjernen Justin Bieber viste litt hud for fansen i Telenor Arena fredag og lørdag kveld. Søndag sjekket han derimot inn ved Hjelle Hotell i Stryn, der han blant annet tok seg en dukkert i Oppstrynsvatnet (t.h) - som ligger like utenfor hotellet.  Foto: NTB Scanpix/ © Lorentz Hjelle 2015
KASTET SKJORTA I STRYN: Popstjernen Justin Bieber viste litt hud for fansen i Telenor Arena fredag og lørdag kveld. Søndag sjekket han derimot inn ved Hjelle Hotell i Stryn, der han blant annet tok seg en dukkert i Oppstrynsvatnet (t.h) - som ligger like utenfor hotellet. Foto: NTB Scanpix/ © Lorentz Hjelle 2015 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Da Justin Bieber (22) gjestet Norge denne helgen, var superstjernen innlosjert i luksusvillaen til Europris-arving Dag Høili (47) på Nesøya utenfor Oslo.

Høili sa til Dagbladet, som først avslørte Biebers hemmelige bosted, at han ble nødt til å ta inn på hotell mens «Sorry»-sangeren bodde på strandeiendommen hans.

Søndag ettermiddag var TV 2 først ute med å melde at Bieber hadde tatt turen til Hjelledalen i Stryn, der han og crewet ifølge kanalen var innkvartert ved Hjelle Hotell. Og mens Dag Høili måtte ta inn på hotell for Biebers skyld, måtte de ansatte ved hotellet i Hjelledalen dra hjem.

Hotelleier Lorentz Hjelle sier til Seoghør.no at følget til Bieber leide hele hotellet i anledning popstjernens opphold i Sogn og Fjordane.

- De fikk sin egen fløy, og hele hotellet var stengt. Det var ingen ansatte på hotellet mens de var der, de hadde med egen kokk og ordnet seg selv, forteller Hjelle.

Saken fortsetter under bildet.

LUKSUSBOLIG: Justin Bieber leide hele strandvillaen til Dag Høili på Nesøya i anledning norgeskonsertene i helgen. Søndag hadde crewet hans leid et helt hotell i Stryn i stedet. Foto: Andreas Fadum
LUKSUSBOLIG: Justin Bieber leide hele strandvillaen til Dag Høili på Nesøya i anledning norgeskonsertene i helgen. Søndag hadde crewet hans leid et helt hotell i Stryn i stedet. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Sov ikke på hotellet

Hjelle Hotells eier og daglige leder legger til at Bieber ankom i nitiden søndag morgen, og at popstjernen ikke sov på hotellet det knappe døgnet han var i Oppstryn.

- De hadde jo med seg busser med alle fasiliteter, men spesielt sjåførene syntes nok det var greit å få sove litt i ordentlige senger. Følget dusjet og brukte badene her, men Bieber sov ikke på noen av rommene. Han bare spiste på hotellet, sier Hjelle til Seoghør.no.

IDYLLISKE OMGIVELSER: Hjelle Hotell kan by på lyse rom med flott balkongutsikt, men ifølge hotelleieren valgte ikke Bieber å ta seg en blund på et av hotellrommene.  Foto: © Lorentz Hjelle 2015
IDYLLISKE OMGIVELSER: Hjelle Hotell kan by på lyse rom med flott balkongutsikt, men ifølge hotelleieren valgte ikke Bieber å ta seg en blund på et av hotellrommene. Foto: © Lorentz Hjelle 2015 Vis mer

Mandag kveld skal Bieber innta scenen i Helsinki, etter å ha levert to store show på Telenor Arena fredag og lørdag kveld.

«Baby»-sangeren ankom Norge fra Paris natt til fredag.

Lorentz Hjelle bekrefter overfor Seoghør.no at popstjernen og crewet hans også forlot Hjelledalen i nattens mulm og mørke, natt til mandag:

- De reiste klokken to i natt. Bieber dro også i en av bussene, sier han om superstjernen, som ifølge TV 2 ankom Oppstryn i helikopter.

Saken fortsetter under bildet.

TRENGTE AVKOBLING: Etter to konserter på rappen i Telenor Arena, valgte Justin Bieber å få litt ro og fred et helt annet sted enn i Oslo - nemlig i Sogn og Fjordane.  Foto: Gonzales Photo
TRENGTE AVKOBLING: Etter to konserter på rappen i Telenor Arena, valgte Justin Bieber å få litt ro og fred et helt annet sted enn i Oslo - nemlig i Sogn og Fjordane. Foto: Gonzales Photo Vis mer

Badet i norsk «isvann»

Søndag 25. september var en nydelig dag med nesten sensommervær i Sogn og Fjordane. Hotellbestyreren sier at han er godt fornøyd med at området viste seg fra sin aller beste side under Biebers besøk:

- Det er veldig kjekt at han tilbragte sin eneste fridag i Norge hos oss. Han var vel mest ute etter ro og fred, og det er Hjelledalen en fin plass for. Og været var flott, han var og badet i Oppstrynsvatnet, det er det ikke ofte man ser i slutten av september!

Tidligere har Bieber kost seg på badeferie i mer eksotiske og varmere strøk, som Karibien og Bora Bora i Stillehavet. Men popstjernen lot seg ikke stanse av at det norske badevannet var betraktelig kaldere:

- Jeg vil tippe at badetemperaturen i Oppstrynsvatnet var rundt ti grader i går. Men han er jo kanadier, så han tåler vel såpass, sier Hjelle muntert mandag formiddag.

Hotellet hans ligger helt nede ved vatnet, så hotelldirektøren bistod Seoghør.no ved å egenhendig måle temperaturen i vannet under et døgn etter Biebers dukkert: 10 grader celsius.

Saken fortsetter under bildet.

KALDT VANN: Innsjøen Oppstrynsvatnet er Hjelle Hotells nærmeste nabo, men selv om vannet har et fristende utseende er det i kaldeste laget å bade i.  Foto: © Lorentz Hjelle 2015
KALDT VANN: Innsjøen Oppstrynsvatnet er Hjelle Hotells nærmeste nabo, men selv om vannet har et fristende utseende er det i kaldeste laget å bade i. Foto: © Lorentz Hjelle 2015 Vis mer

- De var en fin gjeng

Justin Bieber er de siste årene blitt beryktet for å utvise en viss divaoppførsel, og i fjor høst skapte han som kjent skandale da han stormet av scenen på Chateau Neuf i Oslo.

Lorentz Hjelle understreker at oppholdet på hotellet hans i hvert fall gikk knirkefritt.

- Det gikk veldig greit, det var ingen problemer og ikke mye styr. De oppførte seg fint og var en veldig fin gjeng, forteller han.

Hytteeieren Ragnar Gjørven, som søndag rapporterte om Biebers opphold i Stryn til TV 2, sa til kanalen at et knippe fans samlet seg ved hotellet. Det førte til at odden rundt hotellet ble stengt av.

- De fikset sikkerheten selv, sier Hjelle til Seoghør.no mandag morgen.

Hotelleieren legger til at Biebers besøk i Stryn var planlagt med stor diskresjon:

- Selv visste jeg ikke om det før natt til søndag, røper han.

Saken fortsetter nedenfor.

Fikk endelig privatliv

Det var John Olav Lefdal som var vertskap for Justin Bieber og følget hans under oppholdet i Sogn og Fjordane. Det bekreftet han selv overfor NRK.no søndag kveld.

Overfor Seoghør.no forteller Lefdal, som selv bor i Stryn, at Biebers vestlandsopphold var planlagt en god stund i forveien.

Han legger til at han planla og koordinerte hele besøket, som startet med frokost på Stryn Kaffebar & Vertshus.

- Han kjørte båt alene, bada, kjøre ATV, og fløy helikopter over Geirangerfjorden. Hele teamet tok også bilder av nordlyset, sier Lefdal.

Da Bieber var ute på byen i Oslo fredag kveld, ble byturen kortvarig på grunn av trykket fra fansen. I Sogn og Fjordane fikk stjernen derimot litt etterlengtet privatliv.

- Ungdommen skal ha all ære for å ha eksemplarisk oppførsel. Publikum forsvant da de fikk beskjed om ikke å mase. Så de fikk være i fred, teamet skjønte ikke at det var mulig å være et sted fra kl. 07 til kl. 02 uten vakthold, forteller Lefdal.

BLE IMPONERT: John Olav Lefdal er strålende fornøyd med Biebers besøk i Stryn. Sønnen Adrian (t.h) driver Stryn Kaffebar & Vertshus, der Bieber spiste frokost søndag morgen.  Foto: Privat
BLE IMPONERT: John Olav Lefdal er strålende fornøyd med Biebers besøk i Stryn. Sønnen Adrian (t.h) driver Stryn Kaffebar & Vertshus, der Bieber spiste frokost søndag morgen. Foto: Privat Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Sang og grillet pølser

Biebers vert i Stryn røper videre at superstjernen viste seg fra en svært jordnær side.

- Vi satt i flere timer alene nede ved elvebredden. Sang, grilla pølser, Bieber koste seg og var kjempeglad. Han hadde en av sine beste dager her oppe, forteller Lefdal til Seoghør.no.

Han legger til at Bieber oppførte seg eksemplarisk og var snill og hyggelig. Popstjernen var så fornøyd med opplegget at Lefdal og familien hans fikk seks VIP-billetter til turnéen hans.

- De kan brukes på konsertene enten i Finland eller Sverige, sier Lefdal.

John Olav Lefdal er blant annet daglig leder i Dreamline Yacht, som har agenturet på de italienske luksusbåtene til Ferretti Group, og er vant til celebre kunder.

Han har ifølge DN.no solgt luksusbåt til investor Bjørn Rune Gjelsten, og da Adele (28) gjestet Oslo i mai tok Lefdal og kona superstjernen med på båttur i Oslofjorden, ifølge Fjordenes Tidende.

VAR PÅ BÅTTUR: John Olav Lefdal har vært vertskap for superstjerner tidligere også. Da Adele gjestet Norge i vår, var hun på båttur med Lefdal i Oslofjorden.  Foto: wenn.com
VAR PÅ BÅTTUR: John Olav Lefdal har vært vertskap for superstjerner tidligere også. Da Adele gjestet Norge i vår, var hun på båttur med Lefdal i Oslofjorden. Foto: wenn.com Vis mer

LES OGSÅ: «Dere suger», sa Bieber til de norske jentene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer