RAMMET AV NY SKANDALE: Tirsdag dukket det opp nok en video der Justin Bieber kommer med nye rasistiske utsagn.  Foto: Zavar/Raffi/NPG.com/All Over Pre
RAMMET AV NY SKANDALE: Tirsdag dukket det opp nok en video der Justin Bieber kommer med nye rasistiske utsagn. Foto: Zavar/Raffi/NPG.com/All Over PreVis mer

Bieber i ny rasistisk video

Justin Bieber ble presset for penger. Da han nektet å betale ble han stemplet som rasist etter to sjokkvideoer.

SEOGHØR.NO: I forrige uke ble Justin Bieber (20) midtpunkt i en skandale som truet med å ødelegge ungpikeidolets karriere. En video viste en 15 år gammel Justin som drar en rasistisk vits og ble publisert av avisen The Sun.

Amerikanske medier var raskt ute med å fordømme sangeren og han kom senere med en offentlig unnskyldning.

-Som barn visste jeg ikke hvilken kraft som ligger i enkelte ord, og at de kan såre. Jeg trodde det var greit å gjenta slike ord, og innså ikke at jeg ved å gjøre det bidro til sjikaneringen, sa Justin ifølge The Hollywood Reporter.

Fanget på kamera - igjen!

Kun tre dager etter unnskyldningen har det nå dukket opp en ny skandalevideo. Også denne skal ha blitt filmet da Justin var 15 år gammel. Avisen The Sun skriver at han endrer replikkene i sangen «One less lonely girl» til «One less lonely n*****».

FORSVARTE SEG: Bieber og hans management var raskt ute med å unnskylde seg etter at den første videoen så dagens lys. Foto: Stella Pictures
FORSVARTE SEG: Bieber og hans management var raskt ute med å unnskylde seg etter at den første videoen så dagens lys. Foto: Stella Pictures Vis mer

Han skal også spøke med å melde seg inn i hat-gruppen Ku Kux Klan i videoklippet.

- Skandalevideoen - som The Sun har sett - vil sjokkere millioner av fans verden rundt og latterliggjør 20-åringens unnskyldning, skriver den britiske avisen.

Videoen skal ha blitt stjålet fra Biebers datamaskin og ifølge TMZ prøvde tyven å presse ham for penger. Mot å betale seks millioner kroner skal mannen ha lovet ikke å publisere videoen. Men folk nær Justin mente at den ikke ville gjøre stor skade med tanke på at den ble tatt opp for fem år siden - og nektet å betale.

To uker senere var skandalen et faktum da videoen ble offentliggjort.

Får støtte

Bokseren Floyd Meyweather og artisten Soulja Boy er blant de som har støttet tenåringsidolet etter den første skandalevideoen, men den har likevel fått massiv negativ oppmerksomhet verden rundt.

«Hvorfor er svarte mennesker redd for motorsager?», spør Bieber de som sitter rundt ham.

En venn ber ham om ikke å fullføre.

«Ikke svar på det. Ikke si det», sier han, før Bieber sier:

«Run n***** n***** n*****».

Bieber har foreløpig ikke kommentert den andre videoen.

LES OGSÅ: Dette bildet får Bieber-fansen til å reagere