- Bibelen er full av hysterisk morsomme scener

Ari Behn lager Bibelteater.

TOLKER BIBELEN: Ari Behn er en av seks dramatikere som lager teater av Bibelen.
TOLKER BIBELEN: Ari Behn er en av seks dramatikere som lager teater av Bibelen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Forfatter og prinsessegemal Ari Behn (39) er i disse dager i full gang med å tolke tekstene i Bibelen. Han er en av seks dramatikere som har fått i oppgave å skrive deler av et bibelstykke som i januar har premiere på Det Norske Teatret. 

Forfatteren debuterte i fjor med stykket «Treningstimen» på Rogaland Teater, og nå er det altså fortellingene fra Bibelen som skal iscenesettes.  

- Det finnes både en tillært og nedarvet respekt for disse gamle, jødiske tekstene som er fulle av poesi og svovel. Men Bibelen er full av hysterisk morsomme scener. Samtidig finnes det også det dypeste alvor. Kontraster, igjen. Svart-hvitt holdninger som fører til at Jesus blir henrettet for sine meninger, sier Behn til Dagbladet. 

Trebarnsfaren flytter i disse dager til London med familien. Han er også aktuell med utgivelsen av boken «Skyt meg, elsk meg», og holder på med innspillingen av et nytt TV-program med kameraten Per Heimly. Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Tiden med dem blir ekstra viktig 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer